Posredstvom mog prijatelja otiÅ¡ao sam danas u Tribalj u posjetu njegovom prijatelju. Naprosto ne znam od kuda da krenem a da vas ne udavim. izvinjavam se unaprijed jer ovako pun dojmova nisam bio odavno i vjerovatno ću pretjerat a vi preskoÄite nebitno. Imanje sa kamenom kućicom smjeÅ¡teno je na idiliÄnom mjestu ispod strmih padina brda Kotor u mjestu Ropci iznad Tribaljskog jezera. Gospodin je bivÅ¡i lulaÅ¡ koji je ostavio lulu pred 15 godina zbog problema sa zdravljem.
Cjelo imanje kupljeno je prodajom 6 lula vlastite izrade. Nekada davno vodio je emisiju o lulama na radio Rijeci. Radio je za firmu Savinelli.
Da skratim priÄu ulazak u njegov atelje ostavio me bez teksta. U ateljeu su kipovi od kamena, drva, kvarcnog stakla, rogova domaćih i divljih životinja iz tuzemstva i inozemstva. Ima slika koje je dobio razmjenom s naÅ¡im i stranim slikarima. Dvije prekrasne slike gejÅ¡i koje je dobio iz Japana. Setovi lovaÄkih noževa vrhunskih Äelika sa ruÄno raÄ‘enim drÅ¡kama u obliku glava životinja. Setovi Å¡tapova za planinarenje , hodanje ili za koriÅ¡tenje u lovu kao stalak za puÅ¡ku. Setovi lampi vrhunske izrade sa regulacijom visine. Setovi beÅ¡teka vrhunske kakvoće i vrhunske izrade sa ruÄno izraÄ‘enim drÅ¡kama od kosti i rogova. Setovi beÅ¡teka od srebra sa reljefnim gravurama. Set za piće izraÄ‘en od rogova BoÅ¡karina sve u reljefnoj gravuri. Paradne sablje zaboravio sam iz kojeg stoljeća. PuÅ¡ke kremenjaÄe iz 18 stoljeća jedna francuska jedna turska. Gravirani kristalni kompleti ÄaÅ¡a, boca, bokala itd. Zatvorene orahove ljuske na kojima su ugravirane poze iz priruÄnika " Kama sutra ". Kolekcije lula od prije barem 20 godina ( Maestro de Paya , Savinelli , Dunhill itd ) Puno je bilo marki lula za koje nisam nikad Äuo. KeramiÄke lule, lule reljefne izrade iz rogova životinja itd. Pepeljare za lule Stalci za lule itd. Sat iz 1975 godine na samonavijanje. Kutije za držanje duhana. Jedna je od nekog materijala ( sliÄi Äeliku?? ) izraÄ‘en u Å vedskoj iz 1800-te godine. U njoj je duhan od pred 15 godina od kad je majstor prestao puÅ¡iti. I znate Å¡to je najbolje ????? Duhan ne treba vlažiti u istom je stanju kao i pred 15 godina. E za to sam dobio ponudu koju ne mogu odbiti. Javit ću vam ako uspijem skupit lovu. Fotke ću naknadno staviti.