Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Ante Knežević

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
Ante Knežević
« u: 03. Prosinca 2012, 19:41 »
Posredstvom mog prijatelja otišao sam danas u Tribalj u posjetu njegovom prijatelju. Naprosto ne znam od kuda da krenem a da vas ne udavim. izvinjavam se unaprijed jer ovako pun dojmova nisam bio odavno i vjerovatno ću pretjerat a vi preskočite nebitno. Imanje sa kamenom kućicom smješteno je na idiličnom mjestu ispod strmih padina brda Kotor u mjestu Ropci iznad Tribaljskog jezera. Gospodin je bivši lulaš koji je ostavio lulu pred 15 godina zbog problema sa zdravljem. Cjelo imanje kupljeno je prodajom 6 lula vlastite izrade. Nekada davno vodio je emisiju o lulama na radio Rijeci. Radio je za firmu Savinelli.
Da skratim priču ulazak u njegov atelje ostavio me bez teksta. U ateljeu su kipovi od kamena, drva, kvarcnog stakla, rogova domaćih i divljih životinja iz tuzemstva i inozemstva. Ima slika koje je dobio razmjenom s naÅ¡im i stranim slikarima. Dvije prekrasne slike gejÅ¡i koje je dobio iz Japana. Setovi lovačkih noževa vrhunskih čelika sa ručno raÄ‘enim drÅ¡kama u obliku glava životinja. Setovi Å¡tapova za planinarenje , hodanje ili za koriÅ¡tenje u lovu kao stalak za puÅ¡ku. Setovi lampi vrhunske izrade sa regulacijom visine. Setovi beÅ¡teka vrhunske kakvoće i vrhunske izrade sa ručno izraÄ‘enim drÅ¡kama od kosti i rogova. Setovi beÅ¡teka od srebra sa reljefnim gravurama. Set za piće izraÄ‘en od rogova BoÅ¡karina sve u reljefnoj gravuri. Paradne sablje zaboravio sam iz kojeg stoljeća. PuÅ¡ke kremenjače iz 18 stoljeća jedna francuska jedna turska. Gravirani kristalni kompleti čaÅ¡a, boca, bokala itd. Zatvorene orahove ljuske na kojima su ugravirane poze iz priručnika " Kama sutra ". Kolekcije lula od prije barem 20 godina ( Maestro de Paya , Savinelli , Dunhill itd ) Puno je bilo marki lula za koje nisam nikad čuo. Keramičke lule, lule reljefne izrade iz rogova životinja itd. Pepeljare za lule Stalci za lule itd. Sat iz 1975 godine na samonavijanje. Kutije za držanje duhana. Jedna je od nekog materijala ( sliči čeliku?? ) izraÄ‘en u Å vedskoj iz 1800-te godine. U njoj je duhan od pred 15 godina od kad je majstor prestao puÅ¡iti. I znate Å¡to je najbolje ????? Duhan ne treba vlažiti u istom je stanju kao i pred 15 godina. E za to sam dobio ponudu koju ne mogu odbiti. Javit ću vam ako uspijem skupit lovu. Fotke ću naknadno staviti.  :39:
Sporost je vrlina.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
Odg: Ante Knežević
« Odgovori #1 u: 03. Prosinca 2012, 22:14 »
Ides!

King

• Crikvenica
  • **
    Peče me jezik
  • 158
« Odgovori #2 u: 03. Prosinca 2012, 22:51 »
Jel ti pokazao "meericu" sa svojom skulpturom na glavi lule????

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #3 u: 03. Prosinca 2012, 22:56 »
Jel ti pokazao "meericu" sa svojom skulpturom na glavi lule????
Je slikao sam je.
Sporost je vrlina.

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #4 u: 03. Prosinca 2012, 22:58 »
Najvažniju stvar sam zaboravio. Ima vrijes koji nije obrađen kuhanjem. Prije 5 godina ga je izvadio iz zemlje gdje se sušio 50 godina???? Kaže da će se prije ili kasnije opet baciti na izradu lula. :61:
Sporost je vrlina.

King

• Crikvenica
  • **
    Peče me jezik
  • 158
« Odgovori #5 u: 03. Prosinca 2012, 23:09 »
Da, bilo bi zanimljivo kad bi se opet bacio u izradu lula pogotovo ako bi u to ukomponirao i svoj umjetnički štih, no pitanje je kolika bi bila cijena tih lula u konačnici....

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #6 u: 04. Prosinca 2012, 08:12 »
Zvuči odlično, iz tvog teksta se vidi da si zaista pod dojmom i da se kod gospodina ima Å¡to za vidjeti. Ajde, čekamo fotke!  :36:

A ovo što se tiče vrijesa možda i ne bude tako dobro kako zvuči, jer vrijes se ne kuha radi sušenja, nego da bi se iz njega iskuhale sve nečistoće (sapuni) koji daju gorak okus drvetu. No, možda griješim i materijal ispadne prvoklasan.
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #7 u: 04. Prosinca 2012, 08:54 »
Pa u principu pravo zboriš Domagoj, vrijes bi se mogao sušiti i bez kuhanja i ništa mu ne fali, problem bi mogao nastati tokom pušenja, radi nečistoča koje si spomenuo, ima ih još osim sapuna, vrijes je pun raznih masnoča i nečistoča, nije jedini koji ga nije kuhao ali kako sam rekao tek kod pušenja će vidjet da li je OK. :61:

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #8 u: 04. Prosinca 2012, 10:20 »
 :1: Odlično zvuči, čekam fotke!!
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #9 u: 04. Prosinca 2012, 10:51 »
Fooootke   :36:  :1:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #10 u: 04. Prosinca 2012, 14:25 »
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
Odg: Ante Kneževi?
« Odgovori #11 u: 04. Prosinca 2012, 20:03 »
Zvu?i odli?no, iz tvog teksta se vidi da si zaista pod dojmom i da se kod gospodina ima što za vidjeti. Ajde, ?ekamo fotke!  :36:

A ovo što se ti?e vrijesa možda i ne bude tako dobro kako zvu?i, jer vrijes se ne kuha radi sušenja, nego da bi se iz njega iskuhale sve ne?isto?e (sapuni) koji daju gorak okus drvetu. No, možda griješim i materijal ispadne prvoklasan.
Navodno da je to starinski na?in za izbacivanje otrova. Fotke slijede. Ne o?ekujte ?udo jer je snimano amaterski ( nisam ja kao Cigara ili Ro?o ). Malo se još strpite. Pa sad kužite zašto mi je nick spori.
« Zadnja izmjena: 04. Prosinca 2012, 20:07 od spori »
Sporost je vrlina.

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Zadnja izmjena: 05. Prosinca 2012, 01:15 od spori »
Sporost je vrlina.

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869