OdliÄno pitanje, a kojim su se bavili i u jednoj epizodi radijske emisije Pipesmagazine.com-a. Nisam do tad uopće razmiÅ¡ljao o toj temi, niti na takav naÄin.
Za sebe bih definitivno rekao da sam tip za lulu, uvijek imam puno otvorenih duhana, ali kad idem dimiti prvo otvaram ladicu s lulama, onda ih neko vrijeme sve gledam i kad osjetim ono nešto pri pogledu na neku lulu - to je ta za to pušenje. Uvijek me nekako lula pozove. Isto tako biram i lule koje ću ponijeti na druženje, a posebno je teško odabrati desetak-petnaestak lula koje ću ponijeti na dulji godišnji odmor. Realno bi mi ih 6-9 bilo dovoljno, ali što ako baš tu jednu koju bih tad dimio nemam sa sobom

Onda je problem

Tek kad odaberem lulu, otvaram ladicu s duhanima i gledam Å¡to ću dimiti, pa otvaram, miriÅ¡em, isprobavam kakve su vlažnosti i na koncu jednog i pripalim. Sve to skupa s odabirom traje možda minutu dvije, da ne mislite da u ludilu odabira ÄuÄim satima nad lulama i duhanima

Isto imam lule koje nisam godinama dimio, nekad pripalim koju takvu i ponovno se prisjetim zaÅ¡to je tako dugo Äekala nepuÅ¡ena, a nekad se toliko oduÅ¡evim da ju uvrstim u redovnu rotaciju.