Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Neat pipes Inverted Calabash

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
Neat pipes Inverted Calabash
« u: 24. Ožujka 2013, 20:39 »
Već dugo sanjam o jednoj reverse calabash luli i sad ih je Neat pipes počeo radit po dobroj cijeni.

Pipes magazine članak

Neat pipes

A passion for pipes review
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Neat pipes Inverted Calabash
« Odgovori #1 u: 25. Ožujka 2013, 08:09 »
I, jel si naručio? :1:

Odličan mi je marketing koji prati ove lulice od samog početka, sa zepelin montažama i svim ostalim mjestima gdje su lulice umontirali na prastare fotografije. Luda ideja!

Fora su zamišljene, izgleda da će inverted calabash postati novi sistem kod dosta proizvođača, kad samo vidimo koje je sve izmjene prošao u zadnjih nešto sitno godina otkad je prva takva lula napravljena - ne sumnjam da će se sve više i više majstora i tvornica poigrati tim sistemom.
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #2 u: 25. Ožujka 2013, 08:16 »
Jako lijepa lula!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #3 u: 25. Ožujka 2013, 08:21 »
Nisam narućio, čekam da dobijem novce od nekih svojih, koje sam prodao ili Å¡to bi bilo joÅ¡ puno bolje, čekam na nekoga od naÅ¡ih majstora, da napravi neÅ¡to slično!!  :108:
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #4 u: 25. Ožujka 2013, 09:26 »
Nisam naru?io, ?ekam da dobijem novce od nekih svojih, koje sam prodao ili što bi bilo još puno bolje, ?ekam na nekoga od naših majstora, da napravi nešto sli?no!!  :108:
Znam da ti je jedan od tih majstora prijatelj, ali bez obzira na prijateljstvo znaš kako je sa majstorima ......  treba im dati poticaj .....
 :115:  :86:
Sporost je vrlina.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #5 u: 25. Ožujka 2013, 11:55 »
Ma znam, znam, razgovarao sam već sa njim pa mi je predložio da ako imam koju filter lulu izvadim filter i dobijem reverse calabash system...  :86:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #6 u: 25. Ožujka 2013, 12:00 »
Hahahahahah, pa šta nije :68:

Izvadi filter, nemoj staviti adapter i eto ti lijepe komorice u luli. Reverse calabash u trenu :68:
Keep it simple!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #7 u: 25. Ožujka 2013, 12:13 »
Btw...citao sam diskusiju o tom radiceovom eksperimentu na jednom ovdasnjem forumu. Oni koji su je kupili
kunu se da je fantasticna, da se odlicno pusi...zamjerke su relativno visoka cijena i cinjenica  da je chubby...,
odnosno prekratka, pa kome se ne svidjaju takve lule nema sansi da ju se kupi...ali o ukusima nema smisla
raspravljati...

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #8 u: 25. Ožujka 2013, 17:05 »
Meni se 200-250€ ne čini puno za takvu lulu. Možda je drugačije kad ti ili Dotter prodajete prijateljima sa foruma ali inače je takva cijena minimum ako kalkuliraÅ¡ sve materialne troÅ¡kove, radionu, sate posla... Mislim da je tu negdje minimum da se joÅ¡ isplati radit. Sa da bi mi puÅ¡ači voljeli imat 80 lula i da nam je to preskupo, to je drugi problem  :1:

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #9 u: 25. Ožujka 2013, 17:29 »
Meni se 200-250€ ne čini puno za takvu lulu. Možda je drugačije kad ti ili Dotter prodajete prijateljima sa foruma ali inače je takva cijena minimum ako kalkuliraÅ¡ sve materialne troÅ¡kove, radionu, sate posla... Mislim da je tu negdje minimum da se joÅ¡ isplati radit. Sa da bi mi puÅ¡ači voljeli imat 80 lula i da nam je to preskupo, to je drugi problem  :1:
Ma kad je meni nešto tako vau kao što ti kažeš ja bez obzira na mogućnost obavezno zasrljam. Da se meni tako sviđa već bi bila kući. Volio bih da se mogu suzdržat kao ti. :1:
Sporost je vrlina.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #10 u: 25. Ožujka 2013, 18:00 »
Slazem se Grega, ali pusaca ima svakakvih. Npr. ne znaju npr. koliko kosta vrijes extra-extra...a ostalo necu ni spominjati... :61:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #11 u: 25. Ožujka 2013, 23:26 »
Gadan si Spori gadan, sad si me uniÅ¡tio i već sam je platio. Sad da vidimo dal stvarno savrÅ¡eno dimi  :61:

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #12 u: 25. Ožujka 2013, 23:53 »
Gadan si Spori gadan, sad si me uniÅ¡tio i već sam je platio. Sad da vidimo dal stvarno savrÅ¡eno dimi  :61:
:68: :68: :68:

darkokodar

• **
    Peče me jezik
  • 231
« Odgovori #13 u: 26. Ožujka 2013, 00:21 »
Deluju mi interesantno ali mi je ovaj oblik nekako previse odbojan. Kod nekih ruskih majstora sam video kud i kamo lepše oblike ali je i cena takodje lepa.

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #14 u: 26. Ožujka 2013, 04:37 »
Gadan si Spori gadan, sad si me uništio i ve? sam je platio. Sad da vidimo dal stvarno savršeno dimi  :61:
E nek ti do?e u ruke ?im prije i doživio ti nirvanu svaki put kad je zapališ. :41:
Sporost je vrlina.