Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Haug

Kimi

• *
    Bijeli zubi
  • 5
Haug
« u: 25. Ožujka 2013, 00:32 »
Sta god da je bila mesavina u Indijanskim lulama, vredelo je pusiti i eto nama mira. Uostalom potrazicu na netu vise informacija pa cu i sam isprobati.
Sto se tice danasnjih mesavina duvana i ostale  propratne nauke a bogami i filozofije drago mi je da sam na ovakvom mestu. Necu reci slucajno sam naiso, vec trazio, dakle sa namerom da nesto novo naucim pa i podelim ono sto vec znam iako je to minanimalno za sada. Naravno pocetnik a kako je i kada pocelo? Pa ko se seca Branka kockicke (nisam ga propustao) mozda se seca jedne epizode gde raspravlja o pusenju tj. o stetnosti pusenja, pa pali lulu pa onda cigarete pa prica sa doktorom itd. Ne znam zasto ali efekat te epizode je bila prva zapaljena cigareta u mom zivotu.
Maznuo sam od caleta cigaretu ispuckao 5-6 dima i bacio, posle sam (dosta kasnije) propusio kao tinejdzer i evo i sada se jos bakcem sa cigaretama. Kamo srece da je stari pusio lulu, prica bi sada bila drugacija. Doduduse sam motam cigarete a kako i nebi u Francuskoj su nenormalno skupe 6E paklica!! Naravno, kao i jos neki na ovom forumu zeleo bih ostati u ljubavi samo sa lulom. Dakle, disciplina a ne navika, kad vec trazim neki smisao u tom dimu?!
Inace sam rodjen u Srbiji u Leskovcu tacnije, tako da me dobar rostilj uvek ceka kada uzmem odmor u Francuskoj zivim od 2010 trenutno sam u Lionu i nisam gastarbajter majke mi, vec sudbina je tako htela pa i ja sa njom.

Od duvana preferiram Virdzinije napr. "Full Virginia flake", "Davidoff scottish mihture" i onih malo vise aromatizovanih mesavina kao "Kentucky bird"  od oblika lula one elegante ma sta to god podrazumevalo a i kao sto neko na sajtu vec napisa, ona koja mi dobro lezi u zubima. Posebno volim male lule "lulice" jako su zahvalne kada nemam previse vremena, na poslu ili negde u letnjoj basti a i u nekom trenutku ne dominiram previse u poredjenju sa cigaretama.
Inace uzivam lulu ima vec nekih 3-4 meseca, gledam po izlozima koja ce mi biti sledeca nova ljubav i tome slicno.

Raspricah se a ne rekoh svoje ime, inace zovem se Miodrag  imam 33 god. status ozenjen i izvinjavam se jer nisam se mogao predstaviti istog dana kada sam se registrovao na sajtu iz tehnickih razloga u svakom slucaju hvala na razumevanju. Veliki pozdrav svim lulasima.

Sa lulom u miru.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
Odg: Haug
« Odgovori #1 u: 25. Ožujka 2013, 00:50 »
Dobrodosao! S obzirom da si u Lyonu svakako potrazi ducan Jeana Nicolasa. Nalazi se u ulici Gasparin, 5.
Krasan, povijesni ducan s velikim izborom lula. Inace radi se o vrlo susretljivoj osobi...posebnost su strojevi
koje je koristio jos njegov djed, a on ih i dalje koristi. :61:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #2 u: 25. Ožujka 2013, 07:58 »
Dobrodošao!
Kakva je ponuda i kakve su cijene u Fr?
Jer voliš virginije, bih ti priporucio Hamborger veermaster od danpipea, limenka dodje manje od 8eur a odličan duhan je!
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 25. Ožujka 2013, 08:00 »
DobrodoÅ¡ao i uživaj na forumu!  :61:
Keep it simple!

boro3

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 313
« Odgovori #4 u: 25. Ožujka 2013, 08:05 »
Dobro došao!
Ko hoće, nađe načina, ko neće, nađe opravdanja

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #5 u: 25. Ožujka 2013, 09:21 »
DobrodoÅ¡ao.  :61:
Sporost je vrlina.

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #6 u: 25. Ožujka 2013, 09:32 »
dobrodosao  :61:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #7 u: 25. Ožujka 2013, 14:13 »
DobrodoÅ¡ao!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

mariv.photo

• Matulji
    Opečen mi jezik
  • 389
« Odgovori #8 u: 25. Ožujka 2013, 16:01 »
Pozdrav!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #9 u: 25. Ožujka 2013, 17:35 »
Dobrodošao :61:

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #10 u: 25. Ožujka 2013, 19:02 »
Dobrodošao! :61:
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

sova

• **
    Peče me jezik
  • 225
« Odgovori #11 u: 25. Ožujka 2013, 20:42 »
Dobro došao!

Kimi

• *
    Bijeli zubi
  • 5
« Odgovori #12 u: 26. Ožujka 2013, 02:14 »
Dobrodošao!
Kakva je ponuda i kakve su cijene u Fr?
Jer voliš virginije, bih ti priporucio Hamborger veermaster od danpipea, limenka dodje manje od 8eur a odličan duhan je!
Da krenemo od cene. Skupo, jako skupo, nisam siguran 100% ali smatram da je Francuska po pitanju cene duvanskih proizvoda najskuplja u Evropi (EU). Ovo sam mogao zakljuciti iz razgovora sa pusacima tj. da je ovamo stopa poreza najveca u poredjenju sa ostalim zemljama, logicno sa time cene su paprene. Imao sam prilike i sam se uveriti u to, naime bio sam do Belgije gde sam tom prilikom kupio duvan za motanje koji je bio bukvalno dva puta jeftiniji u odnosu na Francusku. Sve sto pusim je iznad 10E.
Druga stvar koja me smara jesu njihova specijalizovana prodajna mesta, duvan i novine ili duvan i cafe-bar na jednom mestu. Naime, ne mozes kupiti duvan u prehrambenim prodavnicama, kioscima...
Zna se mesto, svako prodajno mesto je vidljivo oznaceno crvenom svetlecom reklamom koja podseca svojim oblikom na sejker koji koriste barmeni za koktele, kao sto apoteke imaju zeleni svetleci krst. Desavalo mi se da moram ici u centar grada samo da bih kupio filtere ili rizlu. Posebna prica je to sto otvaraju tek od 9h a i ne rade nedeljom.
Ok za disciplinovane pusace lule ovo i nije mozda neki problem ali kao sto rekoh sama pomisao na to da moram koristiti gradski prevoz da bih kupio,  jednostavno smara. :162:

Sto se tice izbora smatra da je dobar, doduse na vecini prodajnih mesta moze se naci samo par razlicitih brendova najcesce tradicionalnih, tipa "Amsterdamer" Najveci izbor postoji na samo par mesta u Lionu gde je i sam prodavac  ljubitelj lule i moze se naci vecio deo od izbora duvana koji su preferirani na recenzijama. Tako da ja, koji sam uzivaoc pocetik vec imam u svojoj arhivi limenke koje su visoko preprucene kao i one koje su namenjene iskusnijim pusacima, za neko buduce druzenje.
Hvala ti na preporuci, potrazicu taj duvan ali cak i ako ga nadjem predpostavljam da ce biti iznad 10E a voleo bih da gresim.
Pozdrav

Sa lulom u miru.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #13 u: 26. Ožujka 2013, 07:03 »
Dobrodošao!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #14 u: 27. Ožujka 2013, 20:22 »
Dobrodosao