Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Haug

Kimi

• *
    Bijeli zubi
  • 5
Odg: Haug
« Odgovori #15 u: 28. Ožujka 2013, 01:09 »
Dobrodosao! S obzirom da si u Lyonu svakako potrazi ducan Jeana Nicolasa. Nalazi se u ulici Gasparin, 5.
Krasan, povijesni ducan s velikim izborom lula. Inace radi se o vrlo susretljivoj osobi...posebnost su strojevi
koje je koristio jos njegov djed, a on ih i dalje koristi. :61:
Hvala na preporuci vec sam bio kod Nicolasa, dora adresa i definitivno moja omiljena galerija, tamo sam kupio svoju prvu lulu a naravno ici cu opet.
Slazem sa tvojom tvrdnjom da je predusretljiv, imao je strpljenja za moj ne bas najbolji francuski jezik a u isto vreme i sam osecam da zna sta bih to ja uopste i mogao traziti kao pocetnik.
Stigli smo se objasniti i to je ono sto racuna, predpostavljam da si bio kod njega, tamo se ima dosta toga i videti a izlozene lule su prica za sebe. Ima ih razlicitih delova sveta (kultura) i najneobicnijih oblika od onih klasicnih do apstraktnih, jasno je da se radi o jako kvalitetnom majstoru.
Posebno mi se dopada to sto drzi do tradicije, njegova radionioca se moze i posetiti,  dakle pristupacna je za javnost ako se zakaze termin, grupno preko udruzenja lulasa pa i ako nisi clan nekog udruzenja, jednostavno mozes se samo prikluciti grupi ako se ostali slazu. I kao tacka na kraju, kada se udje u njegov lokal prvo sto se oseti jeste aroma Dunhilla "Lemon and Bronze Virginias" zabrana puusenja u zatvorenim prostorijama se naravno ne postuje, prednost se daje autenticnosti.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #16 u: 28. Ožujka 2013, 01:32 »
Da, bio sam...zbilja ima svega. mislim da je njegova glavna aktivnost restauracija i popravak lula, ali i
sam izradjuje lule koje su lijepe, mozda za moj ukus male. svakako, radi se o lulama vrhunske izrade... :61:

salekafa

• pozarevac
  • *
    Bijeli zubi
  • 75
  • Da bi pobedio ne smeÅ¡ izgubiti.
« Odgovori #17 u: 02. Travnja 2013, 10:14 »
Dobrodošao.
Grunf: Bolje nešto od nečega , nego ništa od ničega.