Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

lula i cigarete

jaky1

• Zagreb
  • *
    Peče me jezik
  • 256
lula i cigarete
« u: 20. Kolovoza 2014, 15:57 »
Pozdrav drustvo!!!

Jos uvijek izmedju dvije lule zapalim i cigaretu.....
Vec dugo pusim domaci duhan za motanje(10-ak i kusur god) pa me zanima da li i neki od Vas trose cigarete uz lule?
Ali mi se evo,nakon mjesec dana,pocelo dogadjati da cigaretu koja je u ustima krenem primati kao lulu :1:
Da li to znaci da bi trebao probati duhane bogatije nikotinom,buduci bi se motanja i cigarete zelio rijesiti sto prije?
Pozz

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Odg: lula i cigarete
« Odgovori #1 u: 21. Kolovoza 2014, 18:51 »
Moj ti je prijedlog da ostaviš pljuge i posvetiš se luli ili kontra. Dok si na cigaretama uvnik će ti padat na pamet da zapališ, a lula je nešto drugo, nije nadomijestak cigareti tak da mislim da sa nekim jačim duhanima nebuš niš riješil.

jaky1

• Zagreb
  • *
    Peče me jezik
  • 256
« Odgovori #2 u: 22. Kolovoza 2014, 00:13 »
Da,jasno....lula nije nadomjestak za cigaretu a niti je gledam tako :3:
Nakon svake lule,cermonije punjenja,paljenja i puckanja,sve sam blize tom nacinu zivljenja :134:
Mislio sam cisto na nikotinski jace duhane,kao mogucnost  da ublazim nedostatak nikotina na koji sam naviknuo dugogodisnjim pusenjem cistog duhana.....
Ma,rijesit cu ja to :61:

boro3

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 313
« Odgovori #3 u: 22. Kolovoza 2014, 13:35 »
Lulu pušim 13 godina, ni jednu cigaretu od prve lule nisam zapalio. A pušio sam tri kutije dnevno...

I mi lulaši dobijamo dozu nikotina preko sluzokože usta.

U pitanju je samo volja.
Ko hoće, nađe načina, ko neće, nađe opravdanja

darkokodar

• **
    Peče me jezik
  • 231
« Odgovori #4 u: 25. Kolovoza 2014, 20:51 »
Ja pušim lulu, cigare, cigarilose, cigarete (ali koje sam motam, ne ove fabričke koje se prodaju kod nas i nemaju dodirnih tačaka sa duvanom)... Mogu da kažem da malte ne podjednako uživam u svemu od navedenog.

Jedino ne pušim ona elektronska sranja, niti ću.
Kao Å¡to neko reče, elektronska cigareta je odlična stvar posle seksa sa lutkom na naduvavanje.  :90:

Ako neko hoće da se sa cigareta prebaci na lulu, teško da će lako uspeti u tome. To su dve sasvim različite stvari, duvani se razlikuju, način pušenja kao i samo vreme pušenja, cigareta traje desetak minuta a lula dosta duže i još dosta toga da sada ne nabrajam...
Medjutim ako to želiš ima fora i za to. Pokušaj da u duvan koji motaš u cigaretama dodaš malo duvana za lulu, za početak vrlo malo a kasnije sve više. Vremenom ćeš preći potpuno na lulu, cigarete ti neće trebati. Nije loša stvar i nabaviti neku manju lulu od meršama koju ćeš moći da zapališ kad god ti se puši cigareta.

Kao što Boro reče, nije stvar u nikotinu, njega ima i kod pušenja lule, više je stvar navike.

fotoroberto

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 49
  • žuti zubi, crna duÅ¡a
    • www.fotoroberto.com
« Odgovori #5 u: 26. Kolovoza 2014, 00:51 »
...
Jedino ne pušim ona elektronska sranja, niti ću.
Kao Å¡to neko reče, elektronska cigareta je odlična stvar posle seksa sa lutkom na naduvavanje.  :90:
...

Hihihi  :21:
dobra...
Robert M

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
« Odgovori #6 u: 26. Kolovoza 2014, 23:31 »
Slažem se ljudi. Ipak, lula i cigarete, stvarno su dva različita svijeta. Lula zahtijeva odreÄ‘eni odmak od žurbe, a cigareta se nasuprot tome može puÅ¡iti svakih deset minuta. Primjerice, nervozan si, zapaliÅ¡ cigaretu; čekaÅ¡ nekoga, opet. Lula traži mir i viÅ¡e koncentracije. Kad puÅ¡im lulu u druÅ¡tvu cigaretaÅ¡a primjećujem kako se njima to moje baÅ¡ ne da: od punjenja, do laganog duljeg puÅ¡enja itd, katkad čestog pripaljivanja... a onda opet čišćenje i puno viÅ¡e pažnje.  :61:
Vjerojatno ćeÅ¡ naučiti s vremenom cijeniti taj specifični način puÅ¡enja lule u toj mjeri da ćeÅ¡ si reći: cigareta mi uopće ne treba. S druge strane cijenim ove duhandžije koji sve mogu u isto vrijeme.  :90:

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #7 u: 27. Kolovoza 2014, 00:18 »
Iskreno, puno je lakše pušiti sve što se puši pa tako i cigarete, a lula je nešto sasvim drugo. Pušiti sve pa i lule i tako ih stavljati u isti koš možeš okarekterizirati kao "lakše",a ne "teže", nije to za neku pohvalu. Istina jako je teško skinuti se sa cigareta i nije to upoće laka misija, ko uspije svaka čast.
Mogu to potvrditi iz svojeg iskustva, dva puta sam se skidao i nije lako. Drugi put nakon 19 godina, znači nisam zapalio cigaretu punih 19 godina pa se ponovno navuko i skinuo.
Tvrditi da je to isto, sve se dimi pa tako i lula malo mi otrcano zvuči. Jedino što mogu usporediti sa lulama i užitkom sličnom tome su cigare, ne cigarilosi, ne cigarete!!!
Obično ekipa koja se ne može skinuti sa cigareta tvrdi da je to sve isto pa duhan je duhan, imam poprilično iskustva i mogao bi sada tu pisati romane o tome ali nije to isto.
Zato, ovo što kažeš @bjuric da cijeniš ove koji sve mogu u isto vrijeme, ne bi se složio, ja bi rekao da trebaš cijeniti one koji dime samo cigarete ili samo lule ili samo cigare ...ne zato što dime samo lule ili ..., nego zato jer je potpuni užitak u luli isključivo samo onda ako NE dimiš cigarete bez obzira kakve one bile, frkane ili ne, ali to su dva različita svijeta.
Lulu možeš iskusiti samo ako joj se posvetiš bez popratnih ovisnosti...

jaky1

• Zagreb
  • *
    Peče me jezik
  • 256
« Odgovori #8 u: 27. Kolovoza 2014, 01:19 »
Danas bio prosetati "vjevericu"(citaj yorkshirski terijer) koju moram setati umjesto kceri koja toć noge u moru,al neka!
Prvi put,nakon dugo godina,da sam napustio brlog bez tabakere u djepu!!! Zato je u pederusi lezala  lula nafilana navy flake-om!!!!
Iznenadjujuce je to sto mi nije bila namjera ostaviti tabakeru sa škijom doma,nego ju jednostavno nisam uzeo sa stola....nikad se to nije dogodilo do danas...skuzio sam tek kad sam se vratio doma i vidio tabakeru na stolu....
Svidjelo mi se to......(sada tu ide spontani aplauz i ovacije :134:)

Al moram pripomenuti da u tih 10-ak godina na domacem duhanu(slaavonac i hercegovac),nijednna tvornicka cigareta nije mi pasala!!!!
Bilo mi je mucno i bljutavo iako sam rijetko znao prihvatiti ponudjenu cigaretu iz neke "pristojnosti"...

darkokodar

• **
    Peče me jezik
  • 231
« Odgovori #9 u: 27. Kolovoza 2014, 23:02 »
Šta znam, meni je lula, da tako kažem, "otvorila oči" što se tiče kvaliteta duvana.
Dok sam bio samo na cigaretama nisam ni bio toliko svestan kakvo djubre se većinom nalazi u njima i mogao sam da pušim skoro pa svake cigarete. Kada sam počeo da pušim lulu, posle nekog vremena i kako sam dolazio do raznoraznih duvana za lulu i donekle gradio svoj ukus u njima, cigarete su počele sve manje da mi prijaju.
Opet sa druge strane pošto radim u državnoj službi gde je pušenje zabranjeno (bar zvanično) i sumnjam da bi mi tolerisali lulu a radim i po 12 sati ponekad, na poslu pušim uglavnom Golden Virginia duvan za motanje pošto je to po mom ukusu nešto najkvalitetnije od te vrste duvana na našem tržištu i ponekad Al Capone i Montecristo cigarilose.
Meni konkretno nije lula zamena za cigaretu već mi je više cigareta i sl. zamena za lulu.

Jednom prilikom sam pročitao interesantan tekst o pušenju gde se u stvari govori o tome da je problem kod pušenja cigareta to što se cigareta pali nesvesno, više iz navike nego iz same želje za pušenjem. Ko god je pušio cigarete verovatno mu se desilo da pali jednu a da mu druga stoji u piksli i sl. Lik u tekstu ne savetuje nikome da prestane da puši već isključivo da puši svesno i da kada reši da zapali cigaretu to vreme posveti isključivo pušenju te cigarete.
Ja recimo savijanju cigarete posvetim više vremena nego što mi treba za punjenje i paljenje lule i savijam je samo kada hoću da je zapalim, nikada ne pripremim unapred cigarete u tabakeri kao što većina radi već sam i od toga napravio neku vrstu rituala. To recimo sa lulom ne može da se desi, lulu ne možeš paliti nesvesno, iz navike kao cigaretu.

Uglavnom u pušačkom svetu je ova tema "Lule i cigarete" uvek aktuelna i većinom su mišljenja podeljena. Jedni tvrde jedno, drugi drugo i to su dve krajnosti koje sumnjam da će se ikada složiti tako da mislim da pojedinac ne bi trebalo da se previše opterećuje time već da radi onako kako njemu odgovara. Ako postaviš stroga pravila užitku to u tom slučaju malo gubi smisao pa dodješ u situaciju da se zapitaš gde je tu uopšte uživanje.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #10 u: 27. Kolovoza 2014, 23:13 »
Evo ja na primjer u zadnje vrijeme dosta putujem, i to po tjedan dana i više u komadu. Dosta radim na tim putovanjima i nema vremena za lulu pa se dogodi da se vratim sa puta ne zapalivši niti jednu lulu. Jer jednostavno nemam vremena i svoj privatni "zen" da bi uživao u luli.
Prije tjedan dana sam išao na četiri dana i upoće nisam uzeo lule jer sam znao da neću imati vremena za njih. Neka čekaju doma :1:
Da sam recimo na cigaretama i luli zajedno, pretpostavka bi bila da bi popušio bar 30tak ako ne i više cigareta u tom periodu kad sam na putu.
Naravno kada se vratim kući onda je lula stvarno pravo zadovoljstvo i pali se već ujutro za kavom.

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #11 u: 28. Kolovoza 2014, 08:50 »
Ja recimo savijanju cigarete posvetim više vremena nego što mi treba za punjenje i paljenje lule i savijam je samo kada hoću da je zapalim, nikada ne pripremim unapred cigarete u tabakeri kao što većina radi već sam i od toga napravio neku vrstu rituala. To recimo sa lulom ne može da se desi, lulu ne možeš paliti nesvesno, iz navike kao cigaretu.

Problem je što cigarete mame kada je pri ruci kutija cigareta ili tabakera s unaprijed smotanim cigaretama.
Tabakeru s unaprijed smotanim cigaretama imam u autu, kada me uhvati volja u autu, a vožnja prekratko traje da bih stigao popušiti lulu.
Kod kuće nikad unaprijed ne motam cigarete, nego smotam tek onda kada ću pušiti. Prije godinu dana sam pušio više od dvije kutije dnevno, a danas popušim jednu cigaretu, najviše dvije, mjesečno.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #12 u: 28. Kolovoza 2014, 09:11 »
S cigaretama sam prestao pred nekih 12-13 godina i od tad nijednu nisam zapalio.
Lula mi nije stigla kao zamjena jer sam lulu dimio i puno prije tog prekida, kombinirano s cigaretama.

Sad, uz sve što nosi tempo života, privatne/poslovne obveze i slično - jako imam malo vremena za lulu pa uvijek uz sebe imam kutiju ovih

Odlično mi legnu, nikotinski su mi taman, vremenski 10-15min guštanja.

Za momente kad imam vremena zapaliti polsatnu lulu ima jednu mikro lulu od morte s bambusom koja je skoro uvijek uz mene.
Keep it simple!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #13 u: 28. Kolovoza 2014, 11:14 »
Meni za istu svrhu sluzi "toscano"...je da zagadi okolinu, ali mi je jos uvjiek bolji od npr. "Pitralona"! :68:

gstaraz

• Rijeka
  • **
    Peče me jezik
  • 111
« Odgovori #14 u: 28. Kolovoza 2014, 14:41 »
Ja rado volim zapaliti dobru Virginiu sa malo Burleya; ali sve teže ju je nabaviti kod nas na žalost.

Cigarete (tvorničke) kao takve ne puÅ¡im, ali poÅ¡to sam ovisnik o puÅ¡enju, da nema druge, vjerujem da bi bez previÅ¡e problema i to podimio  :90:

Za one koji razumiju talijanski; sječam se da mi je nona uvijek govorila "Fuma la merda, fuma anche ti"  :14: