Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Craft pivovare i pivski specijali

Hadzic

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 22
Craft pivovare i pivski specijali
« u: 20. Siječnja 2015, 19:54 »
U svijetu postoji trend otvaranja sve više craft pivovara i ljudi sve više piju pivske specijale umjesto jeftnijih komercijalnih piva. Taj trend je postao toliko velik da je došao i kod nas te su se otvorile Zmajska pivovara i Nova Runda itd. Koliko vas voli ovaj nektar bogova koji se toliko dobro slaže sa lulama?
Sa lulom sam probao samo jednu pivu ( novi puÅ¡ač ) i to Zmajski Porter i moram priznati te dvije stvari idu nevjerojatno dobro. Koje pive volite i da li ste ih probali uz lule?  :67:

jaky1

• Zagreb
  • *
    Peče me jezik
  • 256
Odg: Craft pivovare i pivski specijali
« Odgovori #1 u: 21. Siječnja 2015, 00:01 »
Moram priznati da nisam bio u nijednoj craft pivovari sto ne znaci da i necu
 :1:
Di se nalaze ove dvije navedene?

Hadzic

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 22
« Odgovori #2 u: 21. Siječnja 2015, 00:16 »
Nova Runda se nalazi na adresi Humska 6 u Zagrebu, a Zmajska je isto negdje u Zagrebu ali nemam pojma gdje. Njhove pive se mogu probati u Tolkiensu na Opatovini. Meni je osobno Zmajska dosta bolja, ali vec dugo nisam pio Rundu.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 21. Siječnja 2015, 12:13 »
Nisam probao ove navedene iako sam o Zmajskom čuo sve najbolje i svakako bih ga volio kušati. Inače nekako sve više ljudi oko mene se upustilo u samostalnu izradu piva i oduševljeni su rezultatima. To bih jednom volio probati, napraviti neki svoj batch, no znam da ako se toga primim samo ću se zapaliti :)
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #4 u: 21. Siječnja 2015, 12:55 »
Inace, otprilike jednom tjedno se počastim nekim meni noiom pivom. Jedno od ponajboljih koje sam ikad probao je ovo, ako ste u prilici svakako probajte

Keep it simple!

Hadzic

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 22
« Odgovori #5 u: 21. Siječnja 2015, 15:30 »
Zmajsko je stvarno odlično i iz ture u turu su sve bolji... Frend i ja planiramo uskoro ući u izradu vlastite pive... Prvo ćemo s nekim jednostavnijim lagerom a onda kasnije ćemo preverzije izvoditi :D... Doma se može proizvesti jako kvalitetna piva samo se jako mora paziti jer kad se piva poslije kuhanja ohladi onda je svaki drek može pokvariti... 
Meni je jedna od najdražih piva definitivno Jacobite Ale i ako netko dođe u priliku toplo mu je preporučam... Ima lista od nekih 50-ak piva bez kojih ne bi mogao... Makar je isprobavanje piva skup sport

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #6 u: 21. Siječnja 2015, 16:41 »
Imam prijatelje koji su vec radili pivu doma i tvrde kako je jedan vrlo bitan cimbenik dobre ne samo "homemade" pive, kvalitetna voda. Najbolje, planinska...Inace kako sam ljubitelj vina, rekao bih da je degustiranje vina jos skuplje... :1:

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #7 u: 21. Siječnja 2015, 17:41 »
Koliko sam mogao primjetiti sa druženja lulaša svatkome ide neka druga cuga uz lulu. Meni osobno najbolje legne uz kavu ili navečer uz čaj. Ipak neman ništa protiv dobre pive ili vina iako rijetko konzumiran.
Sporost je vrlina.

Hadzic

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 22
« Odgovori #8 u: 21. Siječnja 2015, 18:08 »
Vino je skuplje, ali ljudi bi se iznenadili... Butelje piva idu od 55 kn pa do 90 kn za "normalnije" specijale, a mogu naravno ići i do puno viÅ¡e... u Svijetu piva ima jedna od 0,33 za 125 kn... Bojao sam se disati u blizini te boce  :1: ... Sve Å¡to je dobro koÅ¡ta...
Može i dobra kava/čaj uz  :61: ... Vidio sam da ljudi dosta piju whiskey uz lulu, no kak paÅ¡u konjak ili rum? Nisam baÅ¡ fan konjaka ali rum obožavam...

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #9 u: 21. Siječnja 2015, 18:45 »
Je, imao sam prilike vidjeti skupe pive na "Salone del gusto", ali to nije nista u usporedbi s npr. butiljkama "Gaje"ili
"Biondi Santi"...meni ide lula ok uz dobar calvados ili rum, nije lose ni whiskey, osobito torbati, ali sve je stvar ukusa...

Hadzic

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 22
« Odgovori #10 u: 21. Siječnja 2015, 18:56 »
Kad smo već kod vina, da li je netko probao Rodenbach Grand Cru pivu? Odlična piva (spada u moj top 20), iako nije za svakoga pošto je dosta kisela... Dvije godine se čuva u hrastovim bačvama, jako jako zanimljiva...

Hadzic

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 22
« Odgovori #11 u: 21. Siječnja 2015, 21:56 »
Å irim ljubav http://www.pivnica.net/zmajska-u-eliti/3296/ ... Zmajska meÄ‘u 10 najboljih novih pivovara na svijetu  :134: Svi na Zmajsku  :67:

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #12 u: 21. Siječnja 2015, 23:09 »
Preporučujem "Kramah" od Bevoga, interesantna priča Slovenca, koji je zbog birokracije prešao na austrijsku stranu granice i sad pravi odlična piva (sa interesantnim naljepnicama) :-) ...

http://www.pivoljub.si/category/bevog

http://www.bevog.at/#beers

~~~ Aleš iz Maribora ~~~

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
« Odgovori #13 u: 22. Siječnja 2015, 17:32 »
Kako ste se odmah raspisali kad je u pitanju pivo. Neka, neka! Probao sam Zmajsku u Tolkiensu i odlična je. Probao uz lulu također, šmeka mi, iako tu baš moram paziti. Primjerice, nedavno sam pušio i pio Schlenferla pivo (Bamberško, Deutschland) i pivo mi je bilo dobro dok ga nisam okrunio lulom. Onda je izgubilo okus. Sam sam doduše kriv. Schlenferla je dimljeno pivo.

Uživam probavati nova piva i već ste mi ovdje dali dosta ideja... ajmo dalje! želim još čuti.

@spori: ima li neki poseban okus kave ili čaja koji preferiraš uz lulu jer je i meni ipak najdraže u to dvoje.

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
« Odgovori #14 u: 22. Siječnja 2015, 17:40 »
@Dotter: Jesi taj Maredsous probao negdje tu ili pak vani?