Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Francove lule

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Francove lule
« u: 11. Listopada 2015, 16:17 »
Ima jedan samozatajni majstor, koji je član Pipersona još od davne 2009. godine.
Ne piše baš puno, o njemu ne znamo gotovo pa ništa, a najveća šteta to što ne znamo kakav je to talent među našim pipemakerima. Prije nekog vremena dobio sam od Franca poruku s molbom da mu pošaljem adresu jer mi želi poslati lulu koju je on napravio. Iskreno u prvi mah sam pomislio da je slučajno pogriješio osobu kod slanja poruke. Nikada prije nismo ni slova razmijenili, niti sam ja baš nažalost aktivan u zadnje vrijeme na forumu,... i tako. No ispalo je da je poruka bila baš meni namijenjena. Kaže Franc bavi se već neko vrijeme izradom lula pa ga zanima moje mišljenje, ne moram vam niti reći da sam se u najmanju ruku osjetio ponosan jer eto netko žali baš moj "sud". Veseli čovjeka kad ga netko tako pozitivno iznenadi. I da ne duljim puno, nakon tri dana stiže meni u pošti svima nam poznata žuta cedulja, sjednem ja na tramvaj i odem do pošte. Očekivao sam paketić normalne veličine za prosječnu lulu, a kad ono paket...imaš ga šta vidjeti. Sjednem opet na tramvaj i nestrpljiv kakav jesam odmah otvorim paket, u tom trenutku su sigurno svi putnici čuli kad sam glasno rekao WOOOOW!
Izvadio sam prekrasnu, doista prekrasnu crkvenjaru koju je Franc napravio! Ovo nije lula kakvu rade početnici pipemakeri, ovo je lula kakva se radi nakon par godina bavljenja ovim prekrasnim zanatom. Završna obrada je dovedena do savršenstva, žarnica je savršeno izbušena, geometrija, balans...sve bez greške. Posebno mi se sviđa sam usnik koji je napravljen od ako se ne varam jelenskog roga. Odličan je osjećaj u ustima! Jedini nedostatak koji lula ima, tj. nema je žig. Ovakva lula ne smije ostati nežigana, mora se znati tko joj je udahnio život. Uz lulu su došli prigodan stalak i tamper, sve isto ručni rad samozatajnog Franca. Doslovno jedan prekrasan lulaški set koji u mojoj sobi zauzima centranlo mjesto na komodi s ostalim lulama koje imam. Posebno me je oduševio podatak kada mi je Franc rekao da je sam kopao vrijes, kuhao i sušio ga. Znači cijeli ciklus iz ruku jednog majstora....zaista fantastično! Lulu sam do sada pušio pet puta, apsolutno se ne grije, niti grglja, što bi se očekivalo za jednu crkvenjaru. Doživljaj je uistinu fantastičan! Dojma sam da je lula insprirana Tolkienovom književnošću, jer ovo je lula koju bi i sam Gandalf s izrazitim poštovanjem pušio.

Još jedno se neizmjerno zahvaljujem majstoru Franji Širanoviću na ovome predivnom poklonu i pozivam ga da nam pokaže i svoje ostale radove, siguran sam da ima tu još krasnih komada kojima ćemo se diviti. U svakom slučaju želim ti puno uspjeha u ovome zanatu, a bez imalo skromnosti poručujem ti, da ti je uz ovakve radove mjesto među našim vrhunskim pipemakerima! Stvarno je lijepo vidjeti da je sve više majstora s ovih prostora, a meni osobno je velika sreća sudjelovati kao promatrač u njihovom napretku!

P.S. Nemojte mi zamjeriti na fotkama malo lošije kvalitete, fotić sam posudio kolegi za krštenje djeteta. Ovih dana ću lulu propisno fotkati, no za sada će i ovo poslužiti!

« Zadnja izmjena: 11. Listopada 2015, 18:18 od McKurilj »
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
Odg: Francove lule
« Odgovori #1 u: 11. Listopada 2015, 17:13 »
Zaista prekrasna lula  :5:
I ja bih rado vidio joÅ¡ neku lulu iz iste radionice  :2:

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
« Odgovori #2 u: 11. Listopada 2015, 20:22 »
Ovo je odlično. I odličan odabir lule za pokazati; churchwardenica je fantastična. Franc ima moju punu pažnju. Nadam se da ćemo uskoro vidjeti još štošta. Samo naprijed!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 11. Listopada 2015, 21:23 »
Super lula i stvarno super prica. I ja bih volio vidjeti jos Francovih radova!
Keep it simple!

jaky1

• Zagreb
  • *
    Peče me jezik
  • 256
« Odgovori #4 u: 12. Listopada 2015, 00:46 »
Moj naklon gospon Franc!!!
Ako ste u mogucnosti,rado bi vidjeli jos Vasih uradaka!

...i sad slijedi ona navijacka:

JAAAVI SEEEE.....JAAAVI SEEE!!!

franc

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 115
« Odgovori #5 u: 12. Listopada 2015, 10:51 »
Nevjerovatna prezentacija!
Hvala McKurilju na lijepim rijecima, ali jos sam daleko ja od majstora, kojih sva sreca ima kod nas i koje bih molio za savjet
i pomoc. Vecina mojih lula su inspirirane LOTRom i planiram nastaviti u tom smjeru.
Ak skuzim kak se stavljaju slike na forum, stavim par veceras.
P.S. Nije te prevario zub. Mouthtip je uistinu od jelenskog roga.
Zivili! :67:
Don't be hasty

Ivan Drago

• Karlovac
  • *
    Bijeli zubi
  • 42
« Odgovori #6 u: 12. Listopada 2015, 11:08 »
Odlična je Franc! Bilo bi šteta da ne vidimo ostale radove..

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #7 u: 12. Listopada 2015, 19:39 »
Prekrasna lula koja je po meni završila u pravim rukama. Bravo meštre a tebi Kruno neka te dugo i dobro služi.
 :61:
Sporost je vrlina.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #8 u: 12. Listopada 2015, 20:12 »
 :39: :61:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

franc

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 115
« Odgovori #9 u: 12. Listopada 2015, 20:14 »
Ovo su moja i McKuriljeva lula na fotossesionu.

Don't be hasty

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #10 u: 12. Listopada 2015, 20:44 »
Auuuuu još jedna prekrasna LOTR-ica!!! Prezentacija ti je fantastična! Scena kao iz The Prancing Ponya kad su Hobbiti došli u Bree. :-)

franc

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 115
« Odgovori #11 u: 12. Listopada 2015, 20:54 »
Nadam se da će se jedog dana za istim stolom zadimiti! :72:
Don't be hasty

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #12 u: 12. Listopada 2015, 21:20 »
E to bi bilo baÅ¡ fantastično!  :67:

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #13 u: 12. Listopada 2015, 21:21 »
Lijepe lule, nema sta, a ono sto mi se posebno svidjelo je odlican rez vrijeska, jer nije jednostavno pogoditi "venu"...komplimenti!

franc

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 115
« Odgovori #14 u: 12. Listopada 2015, 21:25 »
Ovo su blizanke iliti Gandalfica i Sarumanka. Poklon za prijatelje

« Zadnja izmjena: 12. Listopada 2015, 22:01 od franc »
Don't be hasty