Korigirana šoping lista za nekoga tko se želi upoznati s osnovnim tipovima duhana:
1. Mac Baren Original Choice i neÅ¡to na Äemu piÅ¡e "cherry"
Ja ne volim cherry duhane i ne znam Å¡to bih preporuÄio, Borkum Riff mi je prvi pao na pamet jer je najÄešći, ali netko tko voli vanillu, trebao bi probati i cherry.
2. MB-ovi Scottish, Plumcake i Virginia No.1
Na ovoj preporuci nitko neće prigovarati. TipiÄni predstavnici svojih vrsta, lako dostupni i neskupi.
3. Latakia. Nisam siguran Å¡to preporuÄiti.
Spomenuo sam Stanislawovu BL ne zato što bi bila najbolja ili najdostupnija (nije ni jedno ni drugo) nego zato jer je meni bila prva.
Možda je ipak bolje poÄeti s nekim takvim duhanom u kojem latakia prevladava, kako bi se odmah dobro upoznalo s punim okusom i mirisom latakie, nego s nekim englezom postupno ulaziti u svijet latakije. PoÄetnik sigurno neće opaziti latakiu u Plumcakeu.
Latakia nikoga ne ostavlja ravnodušnim, neki je obožavaju i pišu joj hvalospjeve po forumu, neki je ne podnose i ismijavaju one prve, a nekima je dobra ako je nema previše. Nakon par lula Balkan Latakie, svatko spozna u koju grupu spada. Kome se ne svidi, može nakon par godina probati jel mu se ukus promijenio.
Meni je, eto, reakcija na prvu lulu BL bila "WTF? Što ja to pušim?", na treću lulu mi se svidjela, na petu sam rekao "E, ovakav duhan uvijek moram imati pri ruci!". Još jedna pouka - samo najiskusniji mogu procijeniti neki duhan na prvu lulu.
Å to se tiÄe fotografija lula, slobodno pokreni novu temu u
Pušionici da ne zatrpavaš ovu.
BTW na forumu imamo i lanjskog pobjednika "Most Creative Pipe Photo Contesta":
Tobaccodays photo natjeÄaj