Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Prva lula pomoc

GIGA01

• *
    Bijeli zubi
  • 10
Prva lula pomoc
« u: 29. Rujna 2016, 16:16 »
Ponukan Karlovim postom u predstavljanju, otvorio sam novu temu iz razloga jer zelim sebe pocastiti novom lulom, a nakon iscitavanja foruma shvatio sam da je za jednog pocetnika najbolji oblik lule Billiard, pa vas molim ako mozete da mi preporucite neku lulu kao pocetnika, i preporuka gdje je kupiti (online kupovina bi mi dobro dosla jos ako neko ima neki link sa dobrom lulom, tim bolje), i do koje cijene se moze naci.
Inace dolazim iz Sarajeva gdje je ponuda jako oskudna.

Lp

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
Odg: Prva lula pomoc
« Odgovori #1 u: 29. Rujna 2016, 17:41 »
Ne znam da li si u sarajevu gledao što u BBI-u, tamo sam prije nekog vremena vidio pokoju finu lulu, a normalnih cijena. Ne bih ti, budući da tek počinješ, preporučio ništa odveć skupo jer to dolazi valjda s vremenom. Online shopove možeš naći već tu na forumu: neki od boljih su predstavljeni.

GIGA01

• *
    Bijeli zubi
  • 10
« Odgovori #2 u: 29. Rujna 2016, 19:21 »
Prije 15tak dana u BBI centru nije bilo ni jedne, ali ujutro idem da opet pogledam.
A sto se tice samog modela i odabira lule tu bi mi pomoc dobro dosla, u obliku linka na preporuceni model da mogu odmah da je narucim.

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #3 u: 30. Rujna 2016, 09:14 »
Billiard je klasika. Svaki lulaš ima bar jednu takvu lulu.
No mislim da za prvu lulu oblik i nije tako bitan. Najbitnije je da ti je lako dostupna (i po cijeni i po mogućnosti da se nabavi) i da ti se sviđa.

Što se i gdje može nabaviti u Sarajevu, nemam pojma.
Ne kupujem lule u online shopovima, tako da ne mogu ništa konkretno preporučiti.
Ali mogu reći kakva je, po mom mišljenju, dobra početnička lula. Ako se baš može birati...

Od lula koje ja imam u svojoj zbirci, najprikladnija za početnika čini mi se jedna ovakva:

Ona koju ja imam je glatka, nerustificirana, ali nisam našao takvu sliku na internetu. Uglavnom, oblik i dimenzije su isti.

Detalje možeš naći ovdje: opis, a samo slike ovdje: slike

Ta lula nije skupa, kupio sam ju u Češkoj za 550 kruna (preračunato: 150 kuna ili 20 eura),
zapremina je... taman. Niti prevelika da početniku dosadi nakon pola popušene lule, niti premala da ostavi želju za još,
stjenke su debele, ne pregrijava se kod prebrzog pušenja,
može se pušiti sa filterom i bez njega, pa vidjeti što ti više odgovara,
ima ravni dio na dnu tako da stoji sama, i bez stalka, ali je dovoljno zaobljena da se taj ravni dio ne osjeti u ruci,
jedino zbog čega mi nije među najdražim lulama je što je široka (45 mm!), zbog debelih stjenki, pa nekako imam punu šaku lule.

Eh da... Dok još nisi poslao narudžbu za baš ovu lulu, moram upozoriti da etrafika.cz ne šalje robu izvan Češke i Slovačke. Dakle, ne možeš kupiti baš ovu lulu u baš ovoj trgovini. A šta ćeš...
Samo sam želio spomenuti što su, po meni, karakteristike idealne početničke lule.
Ne skupo, ne preveliko, ne premalo, sa debljim stjenkama, mogućnost filtera. I da nije neki ludi umjetnički oblik. Nije nužno da bude baš billiard.

GIGA01

• *
    Bijeli zubi
  • 10
« Odgovori #4 u: 30. Rujna 2016, 15:24 »
Jako kvalitetan i konretan odgovor meni kao pocetniku...ali bas ovu lulu ne mogu da pronadjem u online ponudi, pa mislim da mi je nedostupna, nazalost...svaki drugi prijedlog zeljno cekam, a sto se tice ponuda lula u mom gradu naisao sam na marku demicotea sa cijenom 30evra

GIGA01

• *
    Bijeli zubi
  • 10
« Odgovori #5 u: 30. Rujna 2016, 18:57 »
danas sam se bazirao i na ebay ponudu, i trenutno sam nasao ovo(LINK), samo ne znam da li je ok sto dolaze iz Kine ili se radi o nekim kopijama:

http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=pipe+vauen&LH_FS=1&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xpipe+savinell.TRS0&_nkw=pipe+savinell&_sacat=0

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #6 u: 30. Rujna 2016, 20:01 »
To su talijanske lule. Marka "Savinelli" je jedna od najstarijih, a ako ne i najstarija u Italiji. Proizvodi lule za sve dzepove, a stvar je srece da li ce se pusiti ok, bez obzira na cijenu...za pocetnike je preporucljiva. Koliko se sijecam imaju i tzv. kit lula za pocetnika, ako ne oni, onda sigurno Brebbia, druga talijanska marka... :61:

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
« Odgovori #7 u: 01. Listopada 2016, 01:11 »
Mislim takoÄ‘er da ti je najbolje kupiti neku talijansku za početak. Većina nas je tako i počela. Lule nisu loÅ¡e, barem po mojem iskustvu, no da potraju i par godina, to je ok, budući da ćeÅ¡ neprestano htjeti viÅ¡e i bolje.  :1: To je naÅ¡a bolest.  :piperson3:

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #8 u: 01. Listopada 2016, 14:03 »
Sa talijanskim lulama neces pogresiti za pocetak. Ima ih veoma prisupacnih.

GIGA01

• *
    Bijeli zubi
  • 10
« Odgovori #9 u: 02. Listopada 2016, 13:50 »
Dajte ljudi preporucite mi neki konkretan model:-)More je modela, a ja ne mogu i ne znam da izaberem...

mariv.photo

• Matulji
    Opečen mi jezik
  • 389
« Odgovori #10 u: 02. Listopada 2016, 17:04 »
Dajte ljudi preporucite mi neki konkretan model:-)More je modela, a ja ne mogu i ne znam da izaberem...

Izaberi onaj koji ti se najviše sviđa!

GIGA01

• *
    Bijeli zubi
  • 10
« Odgovori #11 u: 02. Listopada 2016, 19:40 »
Postoji li pogresan odabir lule, prvenstveno mislim na oblik lule, a koji bi pocetnika na pogresna vrata uveo u svijet iste?

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #12 u: 02. Listopada 2016, 21:30 »
Izaberi lulu koja ti se svidja i cija ti je cijena ok. Gledaj samo da nema pretanke stijenke da ne moras brinuti o pretjeranom grijanju. Ja uvijek pocetnicima preporucim pjeskarenu ili rustikarenu lulu. Bolje se hladi i nije tako osjetljiva ako ju zagrebes ili ostetis. U startu izaberi zelis li filtere ili ne. Osobno bih ti rekao uzmi neku ravnu lulu. Stanwell ili Danske Club ce ti biti vrhunska prva lula. Sve ostalo po meni uopce nije vazno...
Keep it simple!