Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Nema više duhana ni iz EU

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Nema više duhana ni iz EU
« u: 02. Listopada 2016, 20:56 »
Pozdrav svima, nema me baš na forumu ali evo imam jednu informaciju koja vam se sigurno neće svidjeti.

Svi shopovi unutar EU-a od jučer više ne šalju duhan poštom u zemlje EU-a.

Nego da ne dužim, evo linka s objašnjenjem.

https://www.pipe-shop.net/Shop/cgi-bin/his-webshop.cgi?&t=tobacco_sending

Neka vas ne buni to što s sve te zemlje još uvijek u listi zemalja za koje piše da dostavljaju. Kada dođete do zadnjeg koraka narudžbe dobiti ćete poruku crvenim slovima da narudžbu iz gore navednih razloga nije moguće napraviti.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
Odg: Nema više duhana ni iz EU
« Odgovori #1 u: 03. Listopada 2016, 11:27 »
Smislio sam nekoliko ironičnih komentara, ali nekako me nije volja ovo okretati na šalu :24:

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
« Odgovori #2 u: 03. Listopada 2016, 11:30 »
Nimalo mi nije jasno ovo. Na temelju čega? Je li bilo najave? I uopće WTF?  :37:

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #3 u: 03. Listopada 2016, 12:41 »
I uopće, da vam kažem: baš mi je pun - da prostite - klinac ovih što se brinu o našem zdravlju tako da nas tjeraju u kut vlastitih društvenih eksperimenata. Zdravlje se ironično i licemjerno promovira kao "must be" postmodernog društva, a humanizam se u isto vijeme srozava za najniže granice. Žmirka se na zlo, nepravdu, glad, a tobože se u detalje propisuje način života u zemljama koje se diče svojom tobožnjom slobodom.
Mrzim što me netko tretira kao čovjeka koji ne zna što čini, budući da konzumira duhan. Zašto mi se tuđa ideologija nameće kao norma koja najbolje zna što je dobro za mene?!
Uvijek me ovaj idiotizam podsjeća na jednog od prvih modernih promotora tzv. zdravog života bez duhana - Adolfa Hitlera, koji je provodio sustavnu kampanju protiv pušenja. I to u isto vrijeme dok je proizvodio ljudski dim, oduzimajući čovjeku dostojanstvo na najperverzniji način. Ne u istom smislu, i ne jednakom jačinom, ali nije li moguće povući paralelu i analoški sagledati to i ovo naše vrijeme pretjerane zabrinutosti za pojedinačno dok se ignorira posvemašnja dehumanizacija čovjeka?

Ispričavam se zajednici zbog ovog i ovakvog diskursa, ali naprosto me ta glupost živcira, ta tolika tobožnja zabrinutost i one naljepnice na kutijama duhanskih proizvoda koje vrijeđaju i žrtve i zdrav razum.
Fali mi vrijeme koje nažalost nisam doživio: kad si mogao pušiti duhan čak i na tv-emisiji, u teatru, u restoranu nakon jela itd.

Ne znam do koje ovo mjere stvarno može ići, ali me vrijeÄ‘a ovo licemjerstvo i podcjenjivanje razuma duhanskih korisnika od kojih se, čini se, očekuje da se pokaju, izliječe, ozdrave, prije nego postanu neugledna fotografija s duhanskih proizvoda.  :lula11:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #4 u: 03. Listopada 2016, 12:55 »
@Boka Apsolutno se slažem sa svime što si napisao. Najavu za ovo nigdje nisam vidio. Nas par u Osijeku do sada nekoliko puta naručivalo sa pipe-shop.net i sve je odlično prolazilo. Do prije dva dana kad nas je dočekala ova OGAVNA poruka. :-(
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #5 u: 03. Listopada 2016, 19:16 »
U Slo internetna prodaja nije dozvoljena tako da je sasvim moguće da će bit i u drugim zemljama. U USA isto tak neke firme ko Fedex ne dozvoljavaju slanje duhanskih proizvoda.
Pitanje je, koji webshop će to izbjegavat a koji ne. Ali u svakom slučaju če trg stradati.
Ja osobno nisam toliko zabrinut jer ima Hans sve Å¡to mi treba. Ako mi i on neće moći viÅ¡e slati, napravim road trip, napunim gepack i zavrÅ¡im kupovanjem duhana. :) 
U čudnim vremenima živimo.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #6 u: 03. Listopada 2016, 19:43 »
Živimo u čudnom vremenu kad nam retardirani ljudi sjede na vlasti i donose hrpe krajnje glupih zakona, regula,pravila i to sve u cilju da unište sve što bi imalo veze sa zdravim razumom. Danas sam čuo neprovjerenu glasinu da misle udariti namete svima koji rade više od 10 000 km godišnje??? A kada bih vam nabrojio sva sranja našeg zdrastvenog sustava koja sam doživio u zadnjih deset godina bila bi to opsežna knjga. Ipak još i gore sam doživio prilikom ishodovanja građevinske dozvole. Kažu da je vrijeme u kojem živimo odraz nas ljudi koji živimo i djelujemo u tom istom vremenu. Hm pitam se onda kakvi smo mi to ljudi?
 :nezna:
Sporost je vrlina.

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #7 u: 03. Listopada 2016, 22:01 »
Točno tako spori. To itekako postavlja i pitanje o nama samima. I tako refleksivno stoji da smo društvo debila, nesposobnih da išta riješe izvan papirologije i zakonodavstva koje takvim besmislicama jede vlastiti rep dokidajući vlastitu svrhu.

Vama koji odozdo naručujete, budući da je u HR malo pipe shopova i uzak je izbor - želim sreću i da uvijek budete korak ispred ovih debilnih proskripcija uz nove načine da uživate u ovome što toliko volimo.

Grega, i ja se uglavnom uzdam u Hansa, kod njega imam dobar izbor onoga što rado pušim. Ranije sam za njegov site imao account za Ausland (dakle, kao onaj koji naručuje za neku od drugih zemalja EU-a). Kad sam došao u Njemačku, više nisam mogao koristiti taj account pa sam uglavnom korespondirao s njim glede narudžbi. Prije kojih pola godine sam konačno otvorio novi, ovaj put za Inland dostavu. Njega sam otvorio na takav način da mi se učinilo nekom sprdnjom. Morao sam u podatke unijeti toliko privatnih podataka da sam pomišljao odustati. Konačno sam kao provjeru dobi, budući da se prodaje duhanski proizvod, morao unijeti i broj putovnice. Tek sa svim tim stvar je bila riješena.
Poanta priče je da u Njemačkoj postoji već jedan takav sustav zaÅ¡tite kod online kupovine, da se čini da je doista gotovo nemoguće kao maloljetnik kupiti proizvod takvog tipa. To mi sada, kad spominjeÅ¡ Sloveniju i online kupovinu ipak daje nadu da do toga neće doći i u Njemačkoj.  :lula3:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #8 u: 04. Listopada 2016, 20:36 »
Pričao sam sa Hansom od HU tobacco I kaže da je stvarno ludilo. Kak stvari stoje, če zatvorit HU tobacco SHOP. Blendovi če se još prodavat kod drugih dilera ali vjerovatno nitko neče slat van njemačke. :(
Moram još saznat kako je sa popustom kojeg mi nudi, ako če to završit, onda ja radim ogromnu naruđbu I naravno možete se i vi pridružit.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #9 u: 04. Listopada 2016, 22:59 »
WTF!
Ne mogu vjerovati!  :37:

mariv.photo

• Matulji
    Opečen mi jezik
  • 389
« Odgovori #10 u: 05. Listopada 2016, 18:16 »
Pričao sam sa Hansom od HU tobacco I kaže da je stvarno ludilo. Kak stvari stoje, če zatvorit HU tobacco SHOP. Blendovi če se još prodavat kod drugih dilera ali vjerovatno nitko neče slat van njemačke. :(
Moram još saznat kako je sa popustom kojeg mi nudi, ako če to završit, onda ja radim ogromnu naruđbu I naravno možete se i vi pridružit.

Ako je tako onda obavezno i mene priključi.

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #11 u: 05. Listopada 2016, 18:32 »
Dodaj i mene za koju kutijicu?
Sporost je vrlina.

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #12 u: 05. Listopada 2016, 21:05 »
Ja ću onda morati provjeriti kako će to dalje ići u Njemačkoj kad je HU u pitanju. Besmisleno mi je da odavde sudjelujem. Jedino kad bi on mogao dio te tvoje narudžbe poslati unutar Njemačke. No to mi zvuči odveć komplicirano.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #13 u: 05. Listopada 2016, 21:07 »
Par webshopova će prodavati njegove blendove tako da nema problema za tebe.

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #14 u: 05. Listopada 2016, 21:08 »
 :9: :9: :9:
OlakÅ¡anje.  :39: