Od kada uživam u puÅ¡enju lula a to je već 25 godina stalno sluÅ¡am i Äitam rasprave kako je najbolje pripaljivati duhan u luli. Da li je bolje paliti upaljaÄem, bez obzira koje vrste, ili Å¡ibicom. Nakon puno vremena ja sam ustanovio da je najbolje lulu zapaliti Å¡ibicom jednom ili dva puta a nakon toga ako se lula gasi, a gasi se, pripaljivati upaljaÄem. Ja preferiram Zippo za lulu makar se mnogi vjerojatno neće složiti da je to najbolji upaljaÄ.
No, razlog otvaranja ove teme je jedan drugi. Naime svi vi koji volite pripaliti lulu Å¡ibicom vjerojatno muku muÄite, kao i ja, gdje u Hrvatskoj naÄi adekvatne Å¡ibice. Kao Å¡to znate na kioscima ili u marketima naÄ‘u se one kućne king size Å¡ibice koje su potpuno neadekvatne pa sam ih ja koristio u pomanjkanju drugih tako da sam ju prvo zapalio normalno kao i svaku drugu Å¡ibicu a drugi puta sam ostatak drvca zapalio upaljaÄem (Hvala na ideji naÅ¡em Presidenteu). Postoje i one male koje je nekada proizvodila Drava iz Osijeka ali su one pak premale.
Sasvim sluÄajno pri kupnji drugih stvari pitao sam prodavaÄicu u DM-u da li možda imaju Å¡ibice. Vrlo ljubazno mi je odgovorila i pokazala gdje se nalaze. To su one idealne dužine Å¡ibica za nas lulaÅ¡e. Tri kutije po 100 komada prodaju se po cijeni od 5 kn Å¡to je vrlo prihvatljivo. Nadam se da sam nekima pomogao u potrazi. Svojim rijeÄkim lulaÅ¡ima pokazat ću te Å¡ibice pri naÅ¡em subotnjem redovnom sastanku.