Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Paljenje lule šibicom

Pavao

• Rijeka
  • *
    Bijeli zubi
  • 44
  • Lula je način života
    • HKTV
Paljenje lule šibicom
« u: 15. Veljače 2017, 13:35 »
Od kada uživam u pušenju lula a to je već 25 godina stalno slušam i čitam rasprave kako je najbolje pripaljivati duhan u luli. Da li je bolje paliti upaljačem, bez obzira koje vrste, ili šibicom. Nakon puno vremena ja sam ustanovio da je najbolje lulu zapaliti šibicom jednom ili dva puta a nakon toga ako se lula gasi, a gasi se, pripaljivati upaljačem. Ja preferiram Zippo za lulu makar se mnogi vjerojatno neće složiti da je to najbolji upaljač.
No, razlog otvaranja ove teme je jedan drugi. Naime svi vi koji volite pripaliti lulu šibicom vjerojatno muku mučite, kao i ja, gdje u Hrvatskoj nači adekvatne šibice. Kao što znate na kioscima ili u marketima nađu se one kućne king size šibice koje su potpuno neadekvatne pa sam ih ja koristio u pomanjkanju drugih tako da sam ju prvo zapalio normalno kao i svaku drugu šibicu a drugi puta sam ostatak drvca zapalio upaljačem (Hvala na ideji našem Presidenteu). Postoje i one male koje je nekada proizvodila Drava iz Osijeka ali su one pak premale.
Sasvim slučajno pri kupnji drugih stvari pitao sam prodavačicu u DM-u da li možda imaju šibice. Vrlo ljubazno mi je odgovorila i pokazala gdje se nalaze. To su one idealne dužine šibica za nas lulaše. Tri kutije po 100 komada prodaju se po cijeni od 5 kn što je vrlo prihvatljivo. Nadam se da sam nekima pomogao u potrazi. Svojim riječkim lulašima pokazat ću te šibice pri našem subotnjem redovnom sastanku.

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
Odg: Paljenje lule šibicom
« Odgovori #1 u: 15. Veljače 2017, 17:12 »
Potpuno see slažem Pavao. Isti način pripale koristim i ja. Prvo - lažno paljenje uvijek obavljam šibicom... i drugo ukoliko imam flake duhan u luli (šibice mi nekako bolje zapale krupniji duhan). Tijekom pušenja, i češćeg gašenja, ukoliko je to slučaj (ne uvijek), koristim također Zippo za lule. I ta mi dvojna metoda super leži.
E sad... što se tiče vrste šibice, moram priznati da i obična odradi svoj dio posla, no obično koristim one za zigare, budući da zbog veličine doista dobro dođu i lulama. Ponegdje, tu u Njemačkoj čak i naslovljavaju te šibice kao one koje su za cigare i lule.

Moram dodati i to da mnogo toga ovisi o duhanu koji puÅ¡im. Za flake duhane, Å¡ibice su sjajne i doista bolje pripaljuju od - recimo - Zippa.  :lula14:

VIVALDI

• *
    Bijeli zubi
  • 30
  • "Stres prepustite drugima ,a Vi pripalite lulu"
« Odgovori #2 u: 15. Veljače 2017, 19:47 »
Slazem se Pavao,ja takodje to preferiram,sibica ,a potom isti zippo lulas .Inace takve sibice se kod nas mogu naci u NS u tobacco shopu.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 16. Veljače 2017, 12:06 »
Ako vas put nanese kod Herr Dreiera kupite šibice za lulu. Odlične, idealne duljine, popularne cijene. Ja se uvijek kod njega nakrcam samo dvama artiklima - šibicama i čistačima.
Keep it simple!

Lakeman

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 10
« Odgovori #4 u: 16. Veljače 2017, 15:23 »
Hvala Pavao za ideju. Ja palim u DM po sibice. ;)

Poslano sa mog LG-D855 koristeći Tapatalk

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #5 u: 18. Veljače 2017, 13:28 »
Ja najčešće koristim upaljač. Plinski. Šibice prilično rijetko, a i kada koristim šibice, koristim ih samo za prvo paljenje. Kasnije kada se lula gasi praktičnije mi je duhan dohvatiti upaljačem.

Koristim uglavnom klasične, kratke šibice koje kupujem u Češkoj ( Solo Works ) Kako ih rijetko koristim, zaliha mi dugo traje :2: Ponekad kupim i "pfeifen" šibice u cigar shopu u Zadru...

Stole

• Beograd
  • *
    Bijeli zubi
  • 5
  • Go big or go home
    • Kucno Pivarstvo
« Odgovori #6 u: 18. Veljače 2017, 14:11 »
Iskljucivo zippo, prvo obicni a onda sam nabavio lulaski. Kresnem zippo,pustim sekund dva da ode eventualni miris benzina i to je to. Istina, flake se teze pali zippom.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Hedonizam hedonizma radi.