Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

OPĆENITO

Pasini

• Samobor
  • *
    Bijeli zubi
  • 92
OPĆENITO
« u: 09. Siječnja 2009, 12:12 »
Svaka čast na ovom sortiranju recenzija duhana. Odlična ideja!

lulce

• Beograd. Srbija
    Opečen mi jezik
  • 305
Odg: primjedbe - pohvale
« Odgovori #1 u: 09. Siječnja 2009, 18:29 »
Super ideja da ovako podelite duvane.  :61:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #2 u: 10. Siječnja 2009, 00:12 »
Na ovoj strnici ima detaljna kategorizacija duhana. Čisto kao ideja za dotjerivanje naše kategorizacije.

http://agingfaq.nocturne.org/categorization.php
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
Odg: OPĆENITO
« Odgovori #3 u: 11. Siječnja 2009, 22:24 »
Vrlo dobro je uradio što je dao različita mišljenja o materiji...
Tako da se vidi i da ima onih “jednostavnih“ misli, kao i onih Å¡to prave “kapelicu“..  :1:
Super link! :61:

lulce

• Beograd. Srbija
    Opečen mi jezik
  • 305
« Odgovori #4 u: 12. Siječnja 2009, 21:10 »
Na ovoj strnici ima detaljna kategorizacija duhana. Čisto kao ideja za dotjerivanje naše kategorizacije.

http://agingfaq.nocturne.org/categorization.php

:39: postavljanjem ovog linka ustedeli ste mi mnogo truda jer sam pre par meseci naleteo na ovaj sajt, bio mi je izuzetno zanimljiv a onda sam zaboravio adresu jer je nisam stavio odmah u bookmarks. Hvala!  :61:

Hole

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 41
« Odgovori #5 u: 12. Siječnja 2009, 23:35 »
Zanimljivo mi je pročitati različita mišljenja o ovoj temi, na kojoj su se oduvijek lomila koplja.Nekako mi ne leži postavka da su "Engleski" duhani oni duhani koji nemaju dodanog "dresinga",jer je u neko doba povijesti u Engleskoj istima bilo zabranjeno dodavati arome.Što kažete na to?
A neki ne da rade kapelicu,nego mauzoleje i hramove :1:
Hoću piti, radit neću ni u kući ni u poduzeću

Hole

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 41
« Odgovori #6 u: 13. Siječnja 2009, 16:53 »
Upravo tako.Lako je dodavanjem arome stvoriti  duhan ugodne arome.Pravi majstori su oni koji isključivo mijeÅ¡anjem i odležavanjem stvaraju nove i zanimljive arome.To su "defakto umetnici",kao i u drugim branÅ¡ama
Hoću piti, radit neću ni u kući ni u poduzeću

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #7 u: 13. Siječnja 2009, 19:34 »
... No iz prvog "letećeg"  čitanja, vidim da nismo daleko od nekog "mainstreama"...

Ja bih se čak usudio reći da je podela koju ste napravili na forumu sama esencija stvari! Bolje od toga mislim da ne postoji, sve ostalo bi bila preterivanja... :39:

miha1981

• Ljubljana
  • **
    Peče me jezik
  • 146
« Odgovori #8 u: 14. Siječnja 2009, 10:26 »
U tome je trik da se niti danas u kvalitetne mjeÅ¡avine ne stavljaju arome (mislim pritom na umjetne arome u smislu onog Å¡to Danci i Nizozemci rade). Vrhunske mjeÅ¡avine se i danas rade blendiranjem raznih vrsta duhana, njihovim kombiniranjem, odležavanjem i ostalim trikovim o kojima smo pred par dana razgovarali - pečenjem, pritiskanjem, "kuhanjem",  cavendish metodom sa melasom koja nije aroma i slično.
U tome i je "tajna" vrhunskih blendera!

Slažem se! Ja blendanje duhana vidim kao analogiju blendanja viskija ili konjaka ili sličnog - kod svih ovih blender raspolaga sa mnoštvom konačnih produkta, koji bi se teoretski mogao več koristiti, dakle, finiširanim duvanom ili špiritom, ali odlučuje kombinirati ih u novu cijelinu s novim dimenzijama. Bez upotrebe dodataka.

Ako se dodaje aroma ili što god, opet sve u redu, samo da se zna u koji rang onda ovaki duvan pade. Koliko god meni bili dragi aromatici u ovom smislu, mnogo više cijenim kvalitetnu miješavinu bez dodatka aroma.

Još jedan primjer na istu temu: Istenič, koji je inače vrhunski vinar, ima u svojoj ponudi i pjenušac Desiree, koji je zapravo pjenušac sa dodatkom arome breskve. Nije loš, da se razumijemo, ali za mene ne može se ga stavljati u red sa pjenušcima bez ikakvih dodataka. Ne zato, jer je lošiji, nego jer nije ista stvar. To je potpuno druga kategorija.