Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Pozdrav poštovanom žiteljstvu foruma

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
Pozdrav poštovanom žiteljstvu foruma
« u: 13. Siječnja 2009, 21:25 »
Poštovanje!

Moje ime je Robert (manje-viÅ¡e me svi zovu Robi), živim i roÄ‘en sam u Zagrebu. 23 godine su iza mene, trenutno joÅ¡ uvijek živim s roditeljima u kući u kojoj živim od roÄ‘enja, no ak' Bog da, ove godine bih trebao s curom preseliti u stan, po struci sam informatičar. PuÅ¡im cca 2-3 godine, lule su me uvijek fascinirale iako sam jako malo znao o njima, osobito o načinu puÅ¡enja (sve Å¡to sam znao iz priča je da nije jednostavno, no nikad nisam upoznao nekoga tko puÅ¡i lulu  :1:). Prije par dana me frend opet potaknuo na razmiÅ¡ljanje o lulama (i on je počeo prije par mjeseci puÅ¡iti lulu), tak' da sam odlučil kupit' lulu. Uz malo Google-anja sam doÅ¡ao do starog foruma i nakon pomnog proučavanja tema na istom, doÅ¡ao sam i do ovog foruma  :1: Tak' da sam se regal, a rek'o ak' sam se već regal, idem se i predstavit'  :1:
Bio sam danas u Frankopanskoj i gledal malo kaj se nudi... Teta (pretpostavljam Goga) mi je jako lijepo prezentirala lule i ostali pribor koji je potreban početniku poput mene. Sad da ja vas odmah tu pitam, da ne otvaram novu temu - koju pipu da kupim? Iskreno, nemrem se preveć protegnut, ak me kužite. Recimo nekih 500tinjak kn za lulu, duhan, tamper, čistače, filtere, stalak itd.
Valjaju kaj Jean Claude lule? Ili da se strpim do sl. plaće i zemem nekog Petersona (kaj se tiče izgleda moji favoriti  :61:).
Pretpostavljam da stalno slušate ovakva pitanja, ali stvarno nisam pametan kaj uzet, a da mi poslije ne bude žao, radije onda izdvojim stotinjak kn više.

Eto, ukratko o meni. Nadam se ugodnom druženju na forumu i jedva čekam svoju prvu lulu  :36: :36: :1:
« Zadnja izmjena: 15. Siječnja 2009, 00:00 od Robi »
TAKE ONE FOR THE TEAM!

marko

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 80
Odg: Pozdravom poštovanom žiteljstvu foruma
« Odgovori #1 u: 13. Siječnja 2009, 21:37 »
Bogdaj Robi!
ja sam isto guÅ¡ter, pa ti ne budem dijelio savjete, mogu ti samo zaželiti dobrodoÅ¡licu  :61:

Bragolon

• beograd
  • *
    Bijeli zubi
  • 16
« Odgovori #2 u: 13. Siječnja 2009, 21:49 »
Pzdrav Robi dobro dosao :61:

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #3 u: 13. Siječnja 2009, 22:59 »
Hvala svima na dobrodošlici!

Saša, izvrstan prijedlog! Možda je to i bolje rješenje!
TAKE ONE FOR THE TEAM!

marko

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 80
« Odgovori #4 u: 13. Siječnja 2009, 23:19 »

...ali pazi, ja sam kupio lulu za 400 kuna finiju, švabsku, onda sam brže bolje kak to već ide potrčao po drugu - jeftiniju, uzeo sam lorenzo za 170 kuna, to je ipak nebo i zemlja, ne kažem da je to loša lula, ali pušim ju samo zato jer ju imam, možda je ipak bolje polako ali sigurno, a do druge pušiš jednom dnevno :61:
« Zadnja izmjena: 13. Siječnja 2009, 23:22 od marko »

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #5 u: 13. Siječnja 2009, 23:28 »

...ali pazi, ja sam kupio lulu za 400 kuna finiju, švabsku, onda sam brže bolje kak to već ide potrčao po drugu - jeftiniju, uzeo sam lorenzo za 170 kuna, to je ipak nebo i zemlja, ne kažem da je to loša lula, ali pušim ju samo zato jer ju imam, možda je ipak bolje polako ali sigurno, a do druge pušiš jednom dnevno :61:

:1:

A izgleda da ću morat odlučit na licu mjesta, pa kaj bude bude  :1:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #6 u: 13. Siječnja 2009, 23:34 »
Prije svega dobrodošao!

A što se lula tiče, bolje sačekaj pa kupi neku poštenu nego trošiti novce i gomilati lule koje kad popuniš kolekciju malo boljim lulama nećeš ni pogledati više.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Pasini

• Samobor
  • *
    Bijeli zubi
  • 92
« Odgovori #7 u: 14. Siječnja 2009, 12:30 »
Živio Steve Ray,ovaj Robi, budi pozdravljen! (jesi možda gitarist :93:)

Što se tiče lula, i jedno i drugo stajalište ima smisla, sad razmisli dal' si dovoljno bogat da kupuješ jeftine stvari...

ak nisi skužio, sviđa mi se avatar, sjajan čovjek!

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #8 u: 14. Siječnja 2009, 14:43 »
DobrodoÅ¡ao Robi  :39:

Zdravo.

Cistaci - 100kom= 20 kuna
Filteri- 150 komada = 70 kuna
Duhan - 50g- 30 kuna
Lorenzo lule 2kom = 360 kuna

Ceh= 480kuna

Sljedeca placa .. Peterson.

A ovo što je rekao Sasha - i meni zvuči mudro! Brže ćeš naučiti, više pušiti i bolje se uvežbati do sledećeg meseca, a onda naravno - Peterson! Sa tri lule u arsenalu, sve izgleda lepše... :61:

Ramio

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 88
  • Na poslu skvo, doma skvo!
« Odgovori #9 u: 14. Siječnja 2009, 15:53 »
Pozdrav i dobrodošao!
Meni je ovo što je napisao SASHA19_81 vrhunsko rješenje za poćetak.
Ja osobno imam tri lule (od kojih mi je dvije nesebićno ustupio sasha19_81) i smatram da je to neki minimum za početak zbog odmaranja lula i različitih duhana.
Bolje je činiti malo a dobro, nego puno a loše.

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #10 u: 14. Siječnja 2009, 16:43 »
 :1:

Živio Steve Ray,ovaj Robi, budi pozdravljen! (jesi možda gitarist :93:)

Što se tiče lula, i jedno i drugo stajalište ima smisla, sad razmisli dal' si dovoljno bogat da kupuješ jeftine stvari...

ak nisi skužio, sviđa mi se avatar, sjajan čovjek!

Ma kako ne bi skužio, Stevie Ray je meni osobno (uz Jimija i još neke) najbolji glazbenik svih vremena ;)
I da, sviram gitaru, za svoj guÅ¡t  :1:

Ljudi, plaća bi trebala biti sutra, pa ako sjedne javim kaj sam kupio, jos ni sam ne znam  :1:

Hvala svima na dobrodoÅ¡lici  :61:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

lulce

• Beograd. Srbija
    Opečen mi jezik
  • 305
« Odgovori #11 u: 14. Siječnja 2009, 17:16 »
Dobrodosao.  :1:

Snowblind

• Celje
  • *
    Peče me jezik
  • 190
« Odgovori #12 u: 14. Siječnja 2009, 18:53 »
Dobrodošao :61:

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #13 u: 14. Siječnja 2009, 20:18 »
Dobrodošao!
I ja sam fan Jimija i SRV-a. Pomalo i el. gitaru mučim, ali ništa pametno od toga, odnelo me u teškometalne vode. Znaš li koje dobre stvari od ovih velikih majstora? A gitra, imaš strat?
Pozdrav!
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #14 u: 14. Siječnja 2009, 20:30 »
Dobrodošao!
I ja sam fan Jimija i SRV-a. Pomalo i el. gitaru mučim, ali ništa pametno od toga, odnelo me u teškometalne vode. Znaš li koje dobre stvari od ovih velikih majstora? A gitra, imaš strat?
Pozdrav!

Pa ja pomalo sviram, jako kasno sam počeo (prve akorde naučio prije cca 2 godine, a svoju gitaru dobio na poklon prije pola godine, Fender Classic Series '50s Stratocaster 2 tone sunburst - Mexikanac, ali izvrstan). Drago mi je da ima još fanova tih dvojice bogova el. gitare :) Koju gitru ti imaš?
Sviram neke jednostavnije stvari, ali prvenstveno želim naučiti lickove koje je kasnije jednostavnije sastaviti :)
Npr. sviram Purple Haze, nešto Little Winga (SRV), trenutno skidam Texas Flood i Couldn't Stand the Weather (ali sam prvenstveno u nekoj funk fazi).
Osim njih, od bluesera volim Claptona, Garry Moore-a, B.B. King-a, Nat King Colea, Roberta Johnsona, itd. da ne nabrajam, a od ostale muzike volim old school rap, Rage Against the Machine i sl. i tu i tamo mi paše klasika :)
Ma uglavnom sve, ako mi paše afkors. Stari rock ne moram ni spominjat :)
TAKE ONE FOR THE TEAM!