Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

McClelland: Grand Orientals - Yenidje Supreme

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
McClelland: Grand Orientals - Yenidje Supreme
« u: 17. Prosinca 2008, 08:49 »

Yenidje Supreme je mješavina vrhunske Virginije i najboljeg Yenidja koji se uzgaja na padinama gorja Djebel na granici Grčke i Bugarske.

Duhan dolazi u rekao bih vrlo neuglednoj piksi, koja dizajnom naljepnice više odbija nego privlači pušača da je otvori i napuni svoju lulu sadržajem, koji se krije u njenoj unutrašnjosti.
Kad sam otvorio piksu, prva asocijacija mi je bila, kakva piksa, takav duhan. Osjetio sam vrlo jak miris umaka od rajčice koji se stavlja na pizzu. Ovaj shoping bio je promašaj, pomislio sam.
Ostavio sam piksu otvorenu jedan dan i konačno napunio lulu. Miris umaka od rajčice i dalje je bio prisutan, ali ne više onako intenzivno. Kad sam pripalio duhan, priča kreće u drugom smjeru.
Aroma koja je postojana od vrha do dna lule je odlična, osjeti se prirodan duhan, bez dodataka koji bi “pojačali” okus. Duhan gori savršeno, daje hladan, kremast i pun dim. Kao što kod vrhunskih vina možete osjetiti okus grožđa, tako kod ove mješavine možete osjetiti okus duhana. U ovoj mješavini nema latakie, niti se može uspoređivati s klasičnim engleskim mješavinama na koje smo naviknuli. Ovo je moja prva čista orijentalna mješavina koju sam pušio, tako da ne mogu dati usporedbu niti s jednom drugom mješavinom. U svakom slučaju isplati se probati. Duhan je vrhunski, svi koji vole klasične, odnosno orijentalne mješavine, s ovom neće biti razočarani. Osim početnog razočaranja, koje prelazi u oduševljenje prilikom prvog dima minus ovom duhanu je njegova cijena. Mislim da je 12,60$ za 50 grama ipak previše. To je duplo skuplje duhana koje inače naručujemo. Yenidje Supreme je odličan, ali nije toliko bolji od ostalih da opravda dvostruku cijenu.
Ocjenjujem ga sa sedmicom, samo zbog početnog razočaranja i cijene, inače bi bio čista desetka.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

šefica

• Rečica ob Savinji
  • *
    Bijeli zubi
  • 44
Odg: McClelland: Grand Orientals - Yenidje Supreme
« Odgovori #1 u: 26. Prosinca 2008, 23:07 »
Jedva čekam da ga s Snješkom otvorimo... :10:
Tišina...je zvuk sretnog pušača lule.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #2 u: 16. Travnja 2010, 10:24 »
Jučer sam prvi puta dimio ovu deliciju. Duhan je bomba!!! Stvarno odličan orijental!

Pušen u maslini, kombinacija je bila totalno pogođena.

Mirisom orijental, a na jeziku kremast i sladak, ma milina!
Jedino mi je pred kraj lule postao malo "papren" i gorak, ne znam do čega bi to bilo. Ali inače, gorio je odlično, mirno i korektno.
Cijelo vrijeme sam imao dojam da bi ovaj duhan mogao još štošta dobiti na kvaliteti sa višegodišnjim stajanjem.
Definitivno duhan koji bi se dalo naručiti, uskladištiti ga i dimiti ga u stalnoj rotaciji.
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #3 u: 16. Travnja 2010, 10:53 »
Ja sam bio malo bezobrazan i nisam se javno zahvalio mom dragom prijatelju McKurilju, Å¡to mi je poklonio piksu ovog FENOMENALNOG duhana-Hvala prijatelju!!!. Nemam viÅ¡e Å¡to dodati,duhan je izvrstan, i služi kao dobar tranzitni duhan, da se čovjek odmakne malo i od aromatika i od čistih engleza! Moja preporuka, i definitivno bi ga mogao puÅ¡iti svakodnevno. Za razliku od Dottera, bio je konstantan od vrha do dna lule, bez gorčine pri kraju! Duhan idelano sagorijeva, i zbilja ga ne treba pripaljivati nakon početnog paljenja. Samo treba povremeno izbaciti fini pepeo koji ostaje nakon sagorijevanja duhana. Fantastično!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #4 u: 16. Travnja 2010, 10:57 »
Nema na čemu! Uživajte!!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #5 u: 03. Listopada 2010, 01:05 »
Preporucio bih i Yenidje Supreme, od McClelandovih duhana. Meni odlican!!
Keep it simple!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #6 u: 03. Listopada 2010, 08:32 »
Vec sam ga stavio na listu :1:

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #7 u: 12. Listopada 2010, 17:36 »
Javio mi se prijatelj iz Amerike i kaze da je nasao samo Yenindje (super, gdje ces bolje) i Vintage Syrian. Veli da za ostale duhane u Bostonu nisu culi, a ako jesu ne uvoze ih iz drugih (americkih drzava!) zbog razlicitih poreznih
politika koje ima svaka drzava. Takodjer, javlja mi da su uglavnom renomirane tabakerije orijentirane na vlastite
mjesavine. Uglvanom, za desetak dana cu probati Yenidje, pa cu vam javiti impresije... :61:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #8 u: 12. Listopada 2010, 19:21 »
Šteta za ostale duhane, ali mislim da ćeš i s Yenindjem biti vrlo zadovoljan.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #9 u: 13. Listopada 2010, 00:29 »
Ma dobro, ja sam zadovoljan i s ovim. Ima vremena za druge duhane...tj. bit ce prilike.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #10 u: 13. Listopada 2010, 08:30 »
Da, mislim da ces se oduseviti Yenidjeom, pogotovo ako nabasaš na limenku na kakvu je McKurilj naletio. 50-gramska limenka je izdržala njega, Kovu i mene... kao da je pola kile duhana bilo unutra :68:
Keep it simple!

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #11 u: 13. Listopada 2010, 11:40 »
VS je fenomenalan, na nadam se i Yenidje. Mislim da ces uzivati.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #12 u: 13. Listopada 2010, 12:05 »
Da, mislim da ces se oduseviti Yenidjeom, pogotovo ako nabasaš na limenku na kakvu je McKurilj naletio. 50-gramska limenka je izdržala njega, Kovu i mene... kao da je pola kile duhana bilo unutra :68:
znaci "dejstvuje"... :1:

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #13 u: 22. Listopada 2010, 23:40 »
Stigao Yenidje. Sutra poslije vecere ga otvaram. Jedva cekam.

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #14 u: 22. Listopada 2010, 23:44 »
Nadam se da ce opravdati pocetno odusevljenje.  :61: