Radovi su krenuli....
Prvo sam se uhvatio za meericu - ni sam ne znam zbog Äega.
Imala je dva nedostatka:
1) Slomljen “tenon“ (ne znam koji prevod bi bio dobar) na sastavu izmeÄ‘u navoja i “prstena“. Napravljen je izgleda od “delrina“, nekog plastiÄnog acetata vrlo sliÄnog teflonu. Kao takvog znam da ga je teÅ¡ko lepiti - a po stranim forumima vidim da postoje posebne epoksi smese koje za to preporuÄuju. Na žalost, kako su mi za ovu priliku nedostupne probao sam sa Bisonovim sporim epoxijem (24h stezanje), a ako ne uspe - moraću da poruÄim od Sinana, jer mi se Äini da ih on ima kao “spare parts“. E da, trebalo je i deo sa navojem uz malo trikova odvrnuti i izvaditi jer je bio u glavi lule 7-8mm duboko...

2) Na usniku sam prvi put video da se deo zavrnutog “tenona“ ne gaÄ‘a sa rupom u usniku. Otklon je bio za pola preÄnika, tako da ni ÄistaÄ nije mogao da proÄ‘e dok se gornji tenon ne izvadi iz usnika. Malo sam rizikovao i uzeo “dremel“ sa 2.5mm burgijom, zažmurio... i reÅ¡io problem
Da li je rupa loše izbušena - ili se vremenom uz dejstvo neke toplote iskrivilo, ne znam - ali sada je OK.

Lula je vrlo loÅ¡e Äišćena i izvadio sam iz usnika Äudo dreka smrdljivog na latakiju...

Mislim da će sutra-prekosutra ići na prvo pušenje....