Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Moje nove stare lule...

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
Moje nove stare lule...
« u: 19. Siječnja 2009, 19:22 »
Danas mi se nenadano dogodilo nešto izuzetno lepo. Posetio me je stari prijatelj, bivši lulaš (prestao pre skoro deset godina) - i doneo mi deo svoje kolekcije na poklon. Kolekcija je bila i bogatija, ali je vreme i premeštanje sa mesta na mesto učinilo da se neki primerci i zagube...

Nema svrhe da pričam kako samo Å¡to nisam pao sa stolice dok mi se on izvinjavao Å¡to su neki odlični primerci vremenom dobili noge, a u kutiji ostalo dosta njih kojima treba reparacija ili malo nege, a u stvari sam se podjednako radovao i očuvanim i onim malo manje očuvanim komadima...  :1:
U planu imam da ih sve izvedem u pušljivo stanje, jer mislim da zaslužuju.
Biće mi za ovo potrebna i vaÅ¡a pomoć, a posebno saveti Velikog MeÅ¡tra  :155:   :36:
Posebno ću pisati o svakom komadu, a već su mi dva zapela za oko :38: - no, o tom - potom...

Snowblind

• Celje
  • *
    Peče me jezik
  • 190
Odg: Moje nove stare lule...
« Odgovori #1 u: 19. Siječnja 2009, 19:26 »
Sjajno!! Čestitam Beluga :61: Ima tamo možda jedan bent bulldog s bijelom tačkom? :1:

lulce

• Beograd. Srbija
    Opečen mi jezik
  • 305
« Odgovori #2 u: 19. Siječnja 2009, 19:33 »
Cestitam Sensei!  :1:  :61: Jos jednom se potvrdjuje ono pravilo da kada krene da pada, onda pljusti. Prvo ti je stigao duvan, pa ove lule koje si narucio  i sada kao najvece iznenadjenje ovaj poklon.   :39:

Hell Hack

« Odgovori #3 u: 19. Siječnja 2009, 19:46 »
Lepo Beluga,mogao bi da mi poklonis koju lulu dosada ih imaš i previše a ko zna kada ćeš stići svaku od njih i da koristiš :1:
Ps.Å alim se  :61:

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #4 u: 19. Siječnja 2009, 19:53 »
Sjajno!! Čestitam Beluga :61: Ima tamo možda jedan bent bulldog s bijelom tačkom? :1:

Blizu si!  :36: Ima slovo H i piÅ¡e “Hardcastle, JACKO LONDON“... :39:

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #5 u: 19. Siječnja 2009, 19:55 »
Davorine, ovo radimo u kooperaciji  :1:
Kao kad hirurg iz Londona na daljinu daje instrukcije za operaciju srca...
Ti mozak - ja ruke + foto dokumentacija...  :39:

Hell Hack

« Odgovori #6 u: 19. Siječnja 2009, 19:57 »
Beluga ne pravim pitanje u opšte,može treća sa desne strane i peta sa iste strane :36: :36: :36: :1: :1: :1:

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #7 u: 19. Siječnja 2009, 20:15 »
Jean Lacroix Saint Claude... Konačno ću imati industrijski dimnjak kao i ti...  :61:
redom ću ih još slikati sve sa signaturama (ako uspem) i naznakama šta im fali... Definitivno su komadi istorije. Možda ne po materijalnoj vrednosti ali po drugim osnovama mislim da zaslužuju pažnju...

Pasini

• Samobor
  • *
    Bijeli zubi
  • 92
« Odgovori #8 u: 19. Siječnja 2009, 21:45 »
Svaka čast, dečki

Ali, priznajte vas dvojica- zvali ste ASTRO tv i teta vam je iz karata pročitala da ćete dobro pazariti. Našao sam neki br.

Evo upravo zovem.... 0800-OLD-NEW-PIPE-TAROT

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #9 u: 19. Siječnja 2009, 21:53 »
ÄŒestitam na prinovama!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #10 u: 21. Siječnja 2009, 20:48 »
Radovi su krenuli....
Prvo sam se uhvatio za meericu - ni sam ne znam zbog čega.
Imala je dva nedostatka:
1) Slomljen “tenon“ (ne znam koji prevod bi bio dobar) na sastavu između navoja i “prstena“. Napravljen je izgleda od “delrina“, nekog plastičnog acetata vrlo sličnog teflonu. Kao takvog znam da ga je teško lepiti - a po stranim forumima vidim da postoje posebne epoksi smese koje za to preporučuju. Na žalost, kako su mi za ovu priliku nedostupne probao sam sa Bisonovim sporim epoxijem (24h stezanje), a ako ne uspe - moraću da poručim od Sinana, jer mi se čini da ih on ima kao “spare parts“. E da, trebalo je i deo sa navojem uz malo trikova odvrnuti i izvaditi jer je bio u glavi lule 7-8mm duboko...

2) Na usniku sam prvi put video da se deo zavrnutog “tenona“ ne gađa sa rupom u usniku. Otklon je bio za pola prečnika, tako da ni čistač nije mogao da prođe dok se gornji tenon ne izvadi iz usnika. Malo sam rizikovao i uzeo “dremel“ sa 2.5mm burgijom, zažmurio... i rešio problem :36:
Da li je rupa loše izbušena - ili se vremenom uz dejstvo neke toplote iskrivilo, ne znam - ali sada je OK.

Lula je vrlo loÅ¡e čišćena i izvadio sam iz usnika čudo dreka smrdljivog na latakiju...  :1:
Mislim da će sutra-prekosutra ići na prvo puÅ¡enje....  :36:

Snowblind

• Celje
  • *
    Peče me jezik
  • 190
« Odgovori #11 u: 21. Siječnja 2009, 20:59 »
Bravo Beluga...samo naprijed :61:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #12 u: 21. Siječnja 2009, 21:02 »
Odlično! Fotkaj što više da imamo još materijala.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #13 u: 21. Siječnja 2009, 21:25 »
Sledeće aktivnosti - na dve lule slomljeni usnici, sa duboko ukopanim ostatkom..
.. i opet Dremel... napravio rupu za ubacivanje alatkica za vaÄ‘enje..  i sve izbacio napolje...:1:
dobro sad, jednom se ruka malo zatresla, ali za prvi put sam zadovoljan... :152:

Ovako je izgledalo kada sam izvadio...

Jedna bi mogla biti “Gold Star“ (prva tri slova nisu dobro utisnuta, pa nagađam)
Na drugoj, čudnim slovima piše ”Avanti“ i “Free Form“

I tu je pitanje za Davorina: prečnik usnika (dela koji ulazi u vrat) treba biti oko 7mm. A najtanji koji imam na drugim lulama je skoro 8mm... ? Vredi li tražiti ili praviti tanji? Ili da pokušam da kupim nelu billiardicu 16-te kategorije za male novce pa da ga prepravim?

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #14 u: 21. Siječnja 2009, 21:34 »
Za to vreme su druge glave bile u pacu...  :14:
posle dvadesetak sati - izgledalo je ovako, a jedna (u sredini) je morala na ponovni tretman jer su iz vrata po?eli da izlaze mali trolovi koje sam jedva odlepljivao sa ?a?kalice na tamperu...  :38:

a u pozadini je ovekove?eno umetni?ko delo mog sina koji je rešio krenuti o?evim stopama...  :36:

« Zadnja izmjena: 21. Siječnja 2009, 21:38 od Beluga »