Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Mac Baren Original Choice

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« u: 20. Siječnja 2009, 22:44 »

Burley, Virginia, Black Cavendish

Omot je izvana iz kartona, što djeluje posebno zanimljivo a naljepnica sa duhanskim listom bez nekih sličica daje na znanje, da se radi o ozbiljnijem duhanu bez dodanih posebnih aroma. Ipak iznimno je blag i dovoljno sladak a istovremeno ne ubija aromu pravog duhana, pa je odličan za početnike i one koji prelaze iz aromatika na jače prirodne mješanice. Zbog tih svojih karakteristika može se pušiti u bilo koje doba dana i onako usput uz druge djelatnosti.
Njegova neutralnost neče privuči ljubitelje engleskih duhana, a možda neče biti ni interesantna ljubiteljima vočnih aditiva. Ipak ima svoje mjesto u spektru ponude i jedna je od na neki način potrebnih karika u lancu.

~~~ Aleš iz Maribora ~~~

Pasini

• Samobor
  • *
    Bijeli zubi
  • 92
Odg: Mac Baren Original Choice
« Odgovori #1 u: 21. Siječnja 2009, 09:51 »
Jedan od boljih duhana koje sam probao. Jako dobri, izvrsni za početnike. Ne možeš promašiti s njim. Samo Bayro, ne bih rekao da je toliko skup. Jučer sam u Avenue Mall-u platio 38,50 kn za 40 grrrrr.
Kod Goge je 100 grrrrr 98 kn

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #2 u: 21. Siječnja 2009, 13:12 »
Slazem se, jedan od najboljih MacBarenovih duhana, uz meni osobito dragu Virginiu No1.
O.C. mi je i jedan od najdrazih duhana uopce, uvijek imam jednu limenku "otvorenu", a neki dan sam shvatio da kad god mi doma dodje neko ko nikad nije imao doticaja s lulama, pušenjem lula ili duhanima za lule - da takvim osobama uvijek dam da pomiriše otvorenu limenku Original Choicea a potom ga i zapalim da zamiriši cijeli stan.

On mi je ko neki "izlozbeni primjerak" uz koji zelim reci "gle kako dobro mirisi duhan za lulu, ko najfiniji kolac"  :1:
Keep it simple!

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #3 u: 21. Siječnja 2009, 20:24 »
Od mene sve pohvale za MB OC  :36:
Ne puÅ¡im ga na dnevnoj bazi, ali ga moram imati uvek - pod jedan za upuÅ¡avanje, plus nedeljno nekoliko puta “presečem“ ostale duvane... Ono za goste takoÄ‘e stoji, najbolje podnose OC  :1: ...

Hell Hack

« Odgovori #4 u: 21. Siječnja 2009, 20:47 »
Dobar duvan slažem se sa većinom od vas,sa malom razlikom mišljenja...mislim da bih trebalo da ne repliciram. :1:

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #5 u: 24. Siječnja 2009, 19:11 »
Kisel i gorak sigurno nije jer ga hiljade ljudi smatra sladkim i blagim. Probaj ga više puta i pazi na tehniku. Možda je nešto bilo pogrešno kod pušenja...
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #6 u: 28. Siječnja 2009, 10:22 »
Anitša, možda jednostavno danas nisi raspoložen za OC. Meni se isto nekad, doduše vrlo rijetko zna dogoditi da mi neki duhan koji mi je inače dobar ne paše, no nakon dva - tri dana mi opet bude odličan.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #7 u: 28. Siječnja 2009, 17:02 »
Istina ni meni ne legne svaki put - ali se opet trudim da ga imam uvek u rezervi po 2-3 kese...  :1:
Najveći je kunst sebi pronaći duvan za određeno raspoloženje, a onda prosto znam da će mi leći... :61:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #8 u: 28. Siječnja 2009, 17:54 »
Glasm za Vintage Syrian i čekam detaljniju recenziju.  :61:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

vrijes

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 19
« Odgovori #9 u: 30. Siječnja 2009, 09:43 »
Makar mi je do nedavno O.C. bio jedini duhan koji sam puÅ¡io i uopće probao, mislim da  je dobar za početnike (mene) i jedini je na koji stvara stvarno dobar miris  za okolinu. Jedini je za koji mi sestra nije rekla da smrdi (a njoj smeta sve Å¡to nije čisti zrak)
S lulom nisi sam

fubar

• I tu i tam
    Opečen mi jezik
  • 458
« Odgovori #10 u: 10. Ožujka 2009, 21:32 »
Danas sam čisto iz fore kod Goge opet kupio OC. I što reć - ma super je to duhan. Kad više ne znaš što bi od silnih latakija, ovih onih aromatika, vratiš se na duhan kojeg si prvog pušio... :o)))

Možda je rečeno, možda ne, ali meni je super kad ga malo čvršće napunim. U Sheckletonki je funkcionirao skoro savršeno! Srećom da barem OC-a imamo dovoljno.
Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi.
--Riturnof Dže-Daj--

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #11 u: 11. Ožujka 2009, 08:30 »
Meni je on recimo najbolji kad ga napunim Frankovom metodom u jednoj Real Briarki koju imam, staaaara lula.

Tad mi najbolje gori i najbolje mi paše.

I da, slažem se, odličan je to duhan kojeg mi je uvijek otvorena jedna limenka.
Keep it simple!

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #12 u: 11. Ožujka 2009, 17:35 »
Hm... neko je jednom pomenuo da je kao “švajcarski nožić“...  :15:

jedan momak

• *
    Bijeli zubi
  • 32
« Odgovori #13 u: 22. Travnja 2009, 01:04 »
Pušio ga danas sedmi put. Nije da mi se ne sviđa... krasan miris. Ali, okus jedva da osjećam! Može bit zato jer sam "zelen", pa mi treba još vremena da se razvije to čulo za duhan i te stvari...

...a možda zato jer inače volim jače začinjeno? Ja i papar jedva da osjećam...
A i neznam koliko sam kompetentan, nemam ga s čim usporedit, tek sam počeo  :61:

Viđet ćemo...

jedan momak

• *
    Bijeli zubi
  • 32
« Odgovori #14 u: 22. Travnja 2009, 01:07 »
Hm... možda da provam bez filtera? Koliko je preporučljivo micat filter iz lule koja je namjenjena da ga ima, i kako se brinut o kondenzatu?