Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Zaljubljenik u pušenje i izradu lula

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Zaljubljenik u pušenje i izradu lula
« u: 21. Siječnja 2009, 10:37 »
Da se predstavim,

moje je ime Domagoj, originalno sam iz Samobora no već 3 godine sa suprugom zivim u Zagrebu.
Imam 29 godina, lulu pusim nekih desetak godina. Trenutno koristim petnaestak lula i imam otvoreno desetak duhana (raznih MB-a, Petersona, W.O. Larsena...). Imam i dosta duhana spremljenih u „podrumu“, neki od njih i desetak godina stari. Veliki ljubitelj Virginia duhana.
Redovito pratim odlicnu alt.smokers.pipes news grupu, a cesto i sudjelujem komentarima na njoj.

Prije 3 godine sam se intenzivno poceo zanimati za izradjivanje lula, te nakon nekih godinu dana istrazivanja poceo opremati radionicu u Samoboru. Kad sam opremio radionicu potrebnim alatima, strojevima, industrijskim usisavacima i ostalim, poceo sam izradjivati rucno radjene lule te svaki slobodan trenutak provodim u radionici istrazujuci taj meni prekrasan hobi.
Sto zbog nedostatka vremena, a sto zbog nedostatka materijala (koji je ipak skup i na koji se placa skupa postarina  a ponekad i carina i porez), do sad sam napravio petnaestak lula, od kojih sam vecinu odmah i poceo pusiti, dok sam neke poklonio prijateljima pusacima lula. Nedavno sam nabavio vecu kolicinu maslinovog drva koje je trenutno na susenju u jednoj susari u okolici Zagreba, a za par mjeseci kad se posuse, namjeravam se baciti na maslinove lule. Do tada radim iskljucivo sa vrijesom.

Takodjer, clan sam http://www.pipemakersforum.com/ na kojem sam nasao hrpu odlicnih trikova i savjeta, koji su mi uvelike pomogli u mojim pocecima u izradi lula.

Lule jos ne prodajem, po savjetu jednog skandinavskog majstora, cekam da dosegnem odredjenu sebi zacrtanu kvalitetu izrade i da potpuno uspijem izbjeci greske u izradi, pa da odem kod nekog poznatog pipemakera na finalno dotjerivanje stila i da saznam par majstorskih trikova. U skladu s time, moje lule ne nose nikakav zig, koji cu poceti stavljati tek kad osjetim da je neki uradak vrijedan zigosanja i eventualne prodaje.

Evo fotografija nekih od mojih lula, dosta ih jos nemam poslikanih...

PRVA NAPRAVLJENA

Ostale...

Najdraze su mi rustificirane lule, koje radim nasiroko poznatim alatom sastavljenim od vodovodnih cijevi i napstrenih cavala. Najdraza mi je duboka rustifikacija.

Eto, obavjestavat cu vas o daljnim radovima, trenutno radim na jedno malo vecoj luli od poveceg komada plateauxa, sa ukrasnim prstenom roga africkog goveda, kojeg cesto koristim kao ukras na lulama.

Nadam se ugodnom druzenju sa svima vama

Domagoj
« Zadnja izmjena: 22. Siječnja 2009, 17:15 od Keko »
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Odg: Zaljubljenik u pusenje i izradu lula
« Odgovori #1 u: 21. Siječnja 2009, 10:40 »
DOBRODOÅ AO!!!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Snowblind

• Celje
  • *
    Peče me jezik
  • 190
« Odgovori #2 u: 21. Siječnja 2009, 11:02 »
Dobrodošao :61:

Ramio

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 88
  • Na poslu skvo, doma skvo!
« Odgovori #3 u: 21. Siječnja 2009, 15:57 »
Dobrodošao!
Bolje je činiti malo a dobro, nego puno a loše.

miro

• Daruvar
  • *
    Bijeli zubi
  • 81
« Odgovori #4 u: 21. Siječnja 2009, 16:03 »
Veliki pozdrav :1:

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #5 u: 21. Siječnja 2009, 18:29 »
Pozdrav Domagoj, dobrodošao! I pohvala tvom radu! Samo napred, to je pravi hobi za dušu. Nadajmo se da češ jednog dana da prodaješ uz druga svjetska imena. I zadrži te posebne oblike jer klasike ima dovoljno, ostani poseban.
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #6 u: 21. Siječnja 2009, 19:50 »
Pozdrav i dobrodoÅ¡ao!   :152:
i meni se čini da sam video tvoje lule negde na Google groups i jako su mi se dopale... :39:

Hell Hack

« Odgovori #7 u: 21. Siječnja 2009, 20:53 »
E pa momci stigao nam je pravi čovek,želim ti ugodan boravak na forumu.
Ps.Imaću puno pitanja za tebe :1:

marko

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 80
« Odgovori #8 u: 21. Siječnja 2009, 23:59 »
Pozdrav Domagoje! :61:

petar

• *
    Bijeli zubi
  • 90
« Odgovori #9 u: 22. Siječnja 2009, 00:19 »
Dobrodosao!  :1:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #10 u: 22. Siječnja 2009, 10:10 »
O pa ljudi, kakva dobrodoÅ¡lica, stvarno ste me dirnuli  :1:

Ajmo redom...

(svima) - prvo puno hvala na rijecima dobrodoslice

Pozdrav Domagoj, dobrodošao! I pohvala tvom radu! Samo napred, to je pravi hobi za dušu. Nadajmo se da češ jednog dana da prodaješ uz druga svjetska imena. I zadrži te posebne oblike jer klasike ima dovoljno, ostani poseban.

hehe, i ja se nadam da ce jednog dana taj hobi prerasti u nesto vise, bilo bi stvarno lijepo popunjavati kucni budzet a raditi nesto sto stvarno volis i istinski te opusta. vidjet cemo sto ce biti, jos sam relativno nov u svemu tome, sudeci po reakcijama sa raznih strana u sve to sam krenuo relativno dobro, sad samo treba ustrajati i dalje se stalno razvijati. A ovo sto se tice posebnosti, jednostavno je, lakse mi je napraviti freehand lulu, nego neku klasicnu, strogo odredjenog oblika. A i iskreno, ne zanima me klasican oblik pretjerano, moji su uzori Negoita, Axmacher, Geiger.. i njihovi prekrasni radovi. Ako nekog zanima i nije vidio kako rade, postat cu ovdje neke njihove radove, meni najdraze.

Pozdrav i dobrodoÅ¡ao!   :152:
i meni se čini da sam video tvoje lule negde na Google groups i jako su mi se dopale... :39:

da, tocno, na Google groops sam dosta puta objavljivao svoje radove na alt.smokers.pipes pa ste najvjerovatnije na mene tamo naletili, hvala i vama na toploj dobrodoÅ¡lici. Nevjerovatno mi je, doÄ‘em ovdje na grupu malen i nepoznat i onda se krenete javljati sa "vidjeli smo ovdje...", "znamo te od ondje..."  :1: moram priznati, lijep je osjecaj  :39:

E pa momci stigao nam je pravi čovek,želim ti ugodan boravak na forumu.
Ps.Imaću puno pitanja za tebe :1:

pa hvala, ne znam čime sam to zasluzio epitet "pravi covjek" ali hvala, lijepo je tako nesto cuti. Samo pucaj s pitanjima, ako moja skromna škrinjica znanja moze nekako pomoci, drage volje ju otvaram.

(svima jos jednom) - skuzio sam na forumu da je klub u Novoj Vesi, ali nisam jos pronasao gdje :) , a i koliko sam uspio poloviti, prica se o uto i cet ali ne znam u koliko sati. Volio bi se zaletiti koji put da se i uzivo upoznamo.
« Zadnja izmjena: 13. Srpnja 2010, 09:44 od Dotter »
Keep it simple!

Pasini

• Samobor
  • *
    Bijeli zubi
  • 92
« Odgovori #11 u: 22. Siječnja 2009, 16:59 »
Dobrodošao, Samoborec!

lulce

• Beograd. Srbija
    Opečen mi jezik
  • 305
« Odgovori #12 u: 22. Siječnja 2009, 17:14 »
Dobrodosao.  :1:

Bragolon

• beograd
  • *
    Bijeli zubi
  • 16
Odg: Zaljubljenik u pušenje i izradu lula
« Odgovori #13 u: 29. Siječnja 2009, 11:33 »
dobro dosao :61:

Azri

• Zagreb
  • *
    Bijeli zubi
  • 68
  • Joj, decki...da me mama vidi! :D
Odg: Zaljubljenik u pušenje i izradu lula
« Odgovori #14 u: 03. Veljače 2009, 19:21 »
Majstore, imas stila! Svaka ti cast na trudu!

I da, da i ja tebi pozelim dobrodoslicu!  :1:
...devil never sleeps.. :)