Da se predstavim,
moje je ime Domagoj, originalno sam iz Samobora no već 3 godine sa suprugom zivim u Zagrebu.
Imam 29 godina, lulu pusim nekih desetak godina. Trenutno koristim petnaestak lula i imam otvoreno desetak duhana (raznih MB-a, Petersona, W.O. Larsena...). Imam i dosta duhana spremljenih u „podrumu“, neki od njih i desetak godina stari. Veliki ljubitelj Virginia duhana.
Redovito pratim odlicnu alt.smokers.pipes news grupu, a cesto i sudjelujem komentarima na njoj.
Prije 3 godine sam se intenzivno poceo zanimati za izradjivanje lula, te nakon nekih godinu dana istrazivanja poceo opremati radionicu u Samoboru. Kad sam opremio radionicu potrebnim alatima, strojevima, industrijskim usisavacima i ostalim, poceo sam izradjivati rucno radjene lule te svaki slobodan trenutak provodim u radionici istrazujuci taj meni prekrasan hobi.
Sto zbog nedostatka vremena, a sto zbog nedostatka materijala (koji je ipak skup i na koji se placa skupa postarina a ponekad i carina i porez), do sad sam napravio petnaestak lula, od kojih sam vecinu odmah i poceo pusiti, dok sam neke poklonio prijateljima pusacima lula. Nedavno sam nabavio vecu kolicinu maslinovog drva koje je trenutno na susenju u jednoj susari u okolici Zagreba, a za par mjeseci kad se posuse, namjeravam se baciti na maslinove lule. Do tada radim iskljucivo sa vrijesom.
Takodjer, clan sam
http://www.pipemakersforum.com/ na kojem sam nasao hrpu odlicnih trikova i savjeta, koji su mi uvelike pomogli u mojim pocecima u izradi lula.
Lule jos ne prodajem, po savjetu jednog skandinavskog majstora, cekam da dosegnem odredjenu sebi zacrtanu kvalitetu izrade i da potpuno uspijem izbjeci greske u izradi, pa da odem kod nekog poznatog pipemakera na finalno dotjerivanje stila i da saznam par majstorskih trikova. U skladu s time, moje lule ne nose nikakav zig, koji cu poceti stavljati tek kad osjetim da je neki uradak vrijedan zigosanja i eventualne prodaje.
Evo fotografija nekih od mojih lula, dosta ih jos nemam poslikanih...
PRVA NAPRAVLJENA

Ostale...

Najdraze su mi rustificirane lule, koje radim nasiroko poznatim alatom sastavljenim od vodovodnih cijevi i napstrenih cavala. Najdraza mi je duboka rustifikacija.

Eto, obavjestavat cu vas o daljnim radovima, trenutno radim na jedno malo vecoj luli od poveceg komada plateauxa, sa ukrasnim prstenom roga africkog goveda, kojeg cesto koristim kao ukras na lulama.
Nadam se ugodnom druzenju sa svima vama
Domagoj