Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Preußisches Tabakskollegium

charlie

Preußisches Tabakskollegium
« u: 04. Ožujka 2009, 16:40 »
Danas mi je prijatelj donio zanimljivu kutiju sa duvanom, zove se kgl. Preußisches Tabakskollegium von 1722, mješavinu zlato-žute i crvenkasto-braun virginije sa dobrom porcijom black cavendisha.

Mješavina, kad se otvori limenka (100 gr/15,25€) ima decentan miris na klinćiće i svježe voče, a način rezanja (podosta široki wild cut) ukazuje, da če gorijeti lagano te da je dobar za upotrebu u lulama sa večom žarnicom. Boja duvana je prihvatljivo ugodna, lako se pali i dobro izgorijeva, što je nakazao več sa svojim oblikom rezanja.
Kod prve trečine odlazi polako aroma klinčiča, ali ne sasvim do kraja, i osjeti se lagano sladkasti ukus virginije i black cavendisha, čiji je razmjer vrlo dobro uravnotežen, ugodne je arome, u prostoru se malo osjeti svijež miris voča, ali nije neugodan, kao kod nekih aromatika.

Ni u kom slučaju nije neki lepljivi, sladak duvan, koji miriše na aromatizirana ulja, več je vrlo ugodan kod pušenja, ne peče na jeziku, daje vrlo malo kondenzata, izgorevanje mu je dosta sporo, vlažnost mu je skoro idealna, a za sobom ostavlja pepeo tamno sive boje.
Nikada ga do sada nisam pušio, ali sam siguran, da ču tu kutiju još nabaviti, jer je prirodno aromatiziran, nije previše jak, ugodan je za pušenje, kraju krajeva - decentna i nova aroma u kolekciji ladice.

Pušeno u luli Karl Erik br.2 Rhodesian (22mm), sa meer umetkom i adapterom.

Duvan sam več vidio kod Dreiera, ali ga nikada nisam kupio, niti mi Dreier nije znao točno nešto reći o njemu (osim da je odličan, naravno).

Ja ga preporučujem svima, koji vole prirodno aromatizirane duvane.

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
Odg: Preußisches Tabakskollegium
« Odgovori #1 u: 04. Ožujka 2009, 20:18 »
Zanimljivo.
~~~ Aleš iz Maribora ~~~

Hell Hack

Odg: Preußisches Tabakskollegium
« Odgovori #2 u: 08. Ožujka 2009, 14:51 »
Idealan za probu ,već mi cure sline  :61: