Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Clay lule

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Clay lule
« Odgovori #15 u: 23. Rujna 2009, 09:51 »
I još jedan link, ovaj puta keramičke lule

http://www.keramikpfeifen.com/pageID_4222458.html

Ima strašnih kićeva, ima i normalnih lula.
Keep it simple!

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #16 u: 23. Rujna 2009, 09:54 »
OMG koji si ti spammer :1:

A fakat ima kičeraja!
TAKE ONE FOR THE TEAM!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #17 u: 23. Rujna 2009, 09:55 »

A fakat ima kičeraja!

a čuj, nema niš više kičeraja nego kod meerica, sve isto, sličan materijal..
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #18 u: 23. Rujna 2009, 10:05 »
Robi, ima tome već par tjedana, kako sam ti rekao: čim se ti pojaviš negdje, već si offtopic! :1:
Znači imamo master Spammera i Offtopičara! Svaka čast1 :1:
Primjetio sam, ako je malo aktivniji dan na forumu (nikako kao jučer), čim se ti, dragi moj Rob-Roy-u pojaviÅ¡ na forumu, puni se recycle bin!  :68:  :90:
Što se tiče lula, slažem se sa Dombom, ima svega, kao i kod Meera, jedino što je ipak meer plemenitiji materijal!
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #19 u: 23. Rujna 2009, 10:10 »
Ali daj pogle, mi smo otprilike u isto vrijeme došli na forum, čak je Mr. Spam

došao nešto kasnije, a ima 2950 postova, dok ja imam 875 (a mislio sam da ja dosta pišem) - pa tip stvarno nije normalan!!!

Postcount junkie! :1:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #20 u: 28. Listopada 2009, 10:13 »
Jučer sam prvi puta pušio glinenu lulu, i ostao sam paf!

Prvo, lula izgleda ovako kao na slici, samo je glatka, ova izgleda kao da ima neki uzorak po površini.

Lulu sam dobio bez ovog crvenog dijela na kraju usnika, cijela je glinena. S obzirom da je izuzetno neugodna za zube (kao da komad crijepa držite u zubima, onako hrapav i tvrd), pokušao sam staviti na usnik onu gumicu koja obično dođe na vulkanitne usnike, no on je preširok pa to nije igralo... Onda sam usnik omotao jednim slojem flastera samoljepljivog, on ne upija vlagu a ipak je nešto između zuba i usnika.

Napunio sam ju dopola Crnim Sillemom, radijus žarnice je sigurno 22 ili 23 mm pa je ispala poprilična doza duhana.
Prvih petnaestak minuta miris je bio strašan, neki miris koji glina razvija dok se pali, kasnije je nestao. Duhan je gorio sjajno, bez gašenja i mirno. Lula se zagrije iste sekunde kad upalite duhan, a čim ju odložite i duhan se ugasi - lula se ohladi. Stijenke debljine 1mm nevjerovatno dobro prenose toplinu samo na onaj dio lule gdje je tada žar, ostatak lule je potpuno hladan.

Moram priznati da mi je dojam jačine duhana bio takav da mi se inače poznati duhan činio duplo jači nego inače. Nekoliko puta sam morao odlagati lulu na neko vrijeme da se malo priberem :1:

Što sam se više približavao dnu lule, to je miris bio više onaj stari poznati, kao da mora taj neki površinski sloj gline izgorjeti.

Kondenzata nije bilo jedne kapi, potpuno suh duhan, pepeo, lula, usnik.

Ono što do sada nisam primjetio ni u jednom drugom materijalu za lule je to da sam mogao osjetiti skoro sve arome od kojih se duhan sastoji, kao da su bile pojačane i izraženije. Sad mi je jasno zašto te lule koriste za isprobavanje novih duhana.

Definitivno preporučujem da probate, ja ću se opet malo zaigrati s njom da otkrijem što se još tu skriva.

A tebi Grega, puno puno hvala još jednom na poklonjenoj igrački :1:
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #21 u: 28. Listopada 2009, 10:19 »
Hmm, vrlo interesantno!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #22 u: 28. Listopada 2009, 10:32 »
Zvuči sasvim primamljivo!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.