JuÄer sam prvi puta puÅ¡io glinenu lulu, i ostao sam paf!
Prvo, lula izgleda ovako kao na slici, samo je glatka, ova izgleda kao da ima neki uzorak po površini.

Lulu sam dobio bez ovog crvenog dijela na kraju usnika, cijela je glinena. S obzirom da je izuzetno neugodna za zube (kao da komad crijepa držite u zubima, onako hrapav i tvrd), pokuÅ¡ao sam staviti na usnik onu gumicu koja obiÄno doÄ‘e na vulkanitne usnike, no on je preÅ¡irok pa to nije igralo... Onda sam usnik omotao jednim slojem flastera samoljepljivog, on ne upija vlagu a ipak je neÅ¡to izmeÄ‘u zuba i usnika.
Napunio sam ju dopola Crnim Sillemom, radijus žarnice je sigurno 22 ili 23 mm pa je ispala popriliÄna doza duhana.
Prvih petnaestak minuta miris je bio straÅ¡an, neki miris koji glina razvija dok se pali, kasnije je nestao. Duhan je gorio sjajno, bez gaÅ¡enja i mirno. Lula se zagrije iste sekunde kad upalite duhan, a Äim ju odložite i duhan se ugasi - lula se ohladi. Stijenke debljine 1mm nevjerovatno dobro prenose toplinu samo na onaj dio lule gdje je tada žar, ostatak lule je potpuno hladan.
Moram priznati da mi je dojam jaÄine duhana bio takav da mi se inaÄe poznati duhan Äinio duplo jaÄi nego inaÄe. Nekoliko puta sam morao odlagati lulu na neko vrijeme da se malo priberem

Što sam se više približavao dnu lule, to je miris bio više onaj stari poznati, kao da mora taj neki površinski sloj gline izgorjeti.
Kondenzata nije bilo jedne kapi, potpuno suh duhan, pepeo, lula, usnik.
Ono Å¡to do sada nisam primjetio ni u jednom drugom materijalu za lule je to da sam mogao osjetiti skoro sve arome od kojih se duhan sastoji, kao da su bile pojaÄane i izraženije. Sad mi je jasno zaÅ¡to te lule koriste za isprobavanje novih duhana.
Definitivno preporuÄujem da probate, ja ću se opet malo zaigrati s njom da otkrijem Å¡to se joÅ¡ tu skriva.
A tebi Grega, puno puno hvala joÅ¡ jednom na poklonjenoj igraÄki