Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

filteri, p-lip pitanje

ChuPp0

• Sarajevo
  • *
    Bijeli zubi
  • 16
filteri, p-lip pitanje
« u: 17. Prosinca 2008, 22:01 »
Evo svrljam po netu i pokusavam da nadjem objasnjena za plip i ostale usnike, ali mi bas i ne ide. Interesuje me koja je razlika, i koje vrste jos postoje?
Takodjer, naisao sam na nekakav metalni cep, i pise da sprecava od vjetra.
Da li je neko to koristio i da li se isplati uzimati?
« Zadnja izmjena: 19. Prosinca 2008, 10:09 od Keko »

ChuPp0

• Sarajevo
  • *
    Bijeli zubi
  • 16
Odg: filteri, plip pitanje
« Odgovori #1 u: 17. Prosinca 2008, 22:15 »
zahvaljujem  :134:
probat cemo u iducuj godini (ja se nadam) i taj famozni p-lip na petersonki, ako ne, bit ce love za metalni cep u svakom slucaju  :1:

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #2 u: 17. Prosinca 2008, 22:21 »
A ako voliš stiskati zube i nervozno šetati ili voziti sa lulom u zubima, imaš i one silikonske,
vrlo jeftine “soft bite“ navlake za usnik...

ChuPp0

• Sarajevo
  • *
    Bijeli zubi
  • 16
« Odgovori #3 u: 17. Prosinca 2008, 22:27 »
te navlake zanimljivo zvuce  :1:
mada za sada nemam nekakvih ogrebotina po lulama od zuba, iako je non stop u ustima ali vrijedi imati.
Ovi cepovi me interesiraju jer volim hodati po planinama, a vjetar je bas problem, pa sam mislio da oni pomazu. Mada, jedan mudri covjek rece:"po vjetru samo treba jedriti" :1:

A petersonki ovdje nema, ima u jednoj radnji samo postolje za lulu, na kojem pise peterson i to je to. Uglavnom su savinelli i neke no name lule.

ChuPp0

• Sarajevo
  • *
    Bijeli zubi
  • 16
Odg: filteri, p-lip pitanje
« Odgovori #4 u: 19. Prosinca 2008, 10:13 »
a zivio sam u zagrebu jedno vrijeme pa ga poznajem kao dzep svoj  :1:
A zaboravih vas pitati, jucer ste rekli da peterson ima i fish tail... o cemu se tu radi?
generalno me interesuje, kao i za p.lip.

miha1981

• Ljubljana
  • **
    Peče me jezik
  • 146
« Odgovori #5 u: 19. Prosinca 2008, 10:17 »
Fish tail je obični usnik. Nekome očigledno ličio na rep od ribe.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #6 u: 19. Prosinca 2008, 11:17 »
Evo i slika.

It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

spaxa

• *
    Bijeli zubi
  • 16
« Odgovori #7 u: 25. Prosinca 2008, 17:18 »
Mozda nije ovo lose, ako treba presvuci usnik...evo, ovo nije toliko katastrofalno kao mikrotalasna, slazete  se?  :36:
Ovo plavo crevce se,naravno,  moze naci u razlicitim debljinama ( i ne mora da bude plavo )
Ne mora se mnogo zagrevati, dovoljan je i upaljac na bezbednoj udaljenosti...odreze se komadic stavi na vrh usnika i ...princip je isti,,,

http://www.youtube.com/watch?v=hnWhXVFSN7g

« Zadnja izmjena: 25. Prosinca 2008, 19:34 od Keko »

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #8 u: 25. Prosinca 2008, 20:10 »
I ja bih se pridužio Krešinoj konstruktivnoj kritici...
Spaxa, imao si i ranije dva experimentalna eseja sa čeličnom vunom i maÅ¡inom za vrući vazduh  :1: (ako se bobro sećam ?), onda ti je i oproÅ¡tena kazna za sve te grubijanske misli...  :145: :65:

Ali evo - ako se tvoj nemirni istraživački duh ipak ne može umiriti, ja ti predlažem da otvoriš temu u kojoj bi mogao sa fotkama, da prikažeš na svojim lulama šta sve mogu da prežive. Ali tu se ne priznaju ideje i prilozi sa strane - samo realizovane na svom materijalu... :39:

To bi moglo da se zove “Hanibalov kutak“ ili.. hm, ma smislićemo već neÅ¡to...  :15:
Ali ne ovde, ovde smo  :59:

spaxa

• *
    Bijeli zubi
  • 16
« Odgovori #9 u: 25. Prosinca 2008, 20:18 »
Ah sad videh, celicna vuna radi! Ni jedna trunka nije proletela kroz nju, nije dodala  nista  aromi dima, sve u svemu, treba je promeniti posle par pusenja, jer ipak skupi kojekakvog mulja i komadica duvana!

Ja sam samo procitao za one soft-bite navlake...i to od Bayra  :77: a onaj materijal sam licno koristio za sve i svasta, mada je primarna namena za izolaciju zica i zichica, pa sam i sam bio malo zatecen s onom metlom, ali mi je delovalo kao najlepsi primer da se pokaze kako to radi...
Snimicu postupak, pa cu poslati da vidite,  mada meni licno ne treba previse, bar dok ne pocnem da krckam usnike zubima  :1:

p.s. treba paziti kad se odvaja mali komad metalne vune, jer ume da posece na kraju kad ostane par niti, ako se radi samo prstima
« Zadnja izmjena: 25. Prosinca 2008, 20:21 od spaxa »

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
« Odgovori #10 u: 25. Prosinca 2008, 20:37 »
Soft-bite nije loÅ¡a stvar. Zgodan je za onoga ko ima naviku da duže vreme drži lulu u zubima - malo upaljenu,malo ugaÅ¡enu. Slikari, pisci, mornari, popodnevni Å¡etači....  :1:
Pri tome je i jeftin - dva komada za euro.  :15: Uz to, napravljen je od vrlo mekane, debeljuÅ¡kaste silikonske gume, prijatne za držanje meÄ‘u zubima  :61: ... Verujem da njegovo trajanje može da se meri mesecima...
Dakle, sve prednosti su na njegovoj strani... :77:
Ja sam za probu uzeo dva komada, ali kako stvari stoje, joÅ¡ nisam u gore navedenim kategorijama, pa ga i ne koristim često. Moj ti je savet, da ako ti treba - naručiÅ¡ koji komad za probu. Batali egzotične probe... sa poli-propil-tetra i ostalim stvarima namenjenim za struju, vodu i kanalizaciju...  :15:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #11 u: 25. Prosinca 2008, 21:09 »
Ne želim ovo komentirati. Ne! Ne! Ne! Jooooooj!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

spaxa

• *
    Bijeli zubi
  • 16
« Odgovori #12 u: 25. Prosinca 2008, 23:50 »
Nemam nista protiv tog topica, mozda ne bi bilo lose...a posto vidim da vas zanima, sta mislite o ovome?
Stalak za lulu - sa senzorom, i malim semaforom...pazite sad, stavis lulu na stalak upali se crvena lampica, i dok ne prodje 24h (moze da se namesti i sa podesavanjem vremena) svetli crveno, a posle toga upali zelenu - lula je spremna za ponovno pusenje...a?  :68:

spaxa

• *
    Bijeli zubi
  • 16
« Odgovori #13 u: 26. Prosinca 2008, 00:11 »
Nadam se da cu opravdati primljene komplimente g. Bayro, buducnost ce tek doneti nove i revolucionarne metode!  :38:

lulce

• Beograd. Srbija
    Opečen mi jezik
  • 305
« Odgovori #14 u: 26. Prosinca 2008, 01:03 »
Nema persiranja na forumu! Meni su to napisali vise puta i ja sada to ponavljam drugima. A sto se tice svih novih ideja, izuma, teorija, ja sam na tezi nacin naucio da je teorija KISS(keep it stupid and simple) najcesce najbolji put-nevezano za lulasenje, nego onako uopste. Ali cenim i to da svako ima neki svoj put.