Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Corn Cob lule

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Corn Cob lule
« Odgovori #15 u: 30. Srpnja 2009, 14:39 »
Ne kužim zašto ne probati? Pa neće nitko propasti ako stavi 3g duhana u kornkobicu i proba kako je... Loše duhane mi se ne puši u ničemu, ne treba mi corncob da bi pušio loš duhan. Da je tako nitko ne bi probao ništa eksperimentirati. Kad sam napravio maslinu probao sam sve žanrove duhana u njoj, da se sam uvjerim da mi latakije najbolje pašu. Sa meerom ista stvar. Isto bih napravio i kuruzom. Ako nije dobro, nikom ništa, a ako je - eto otkrića i novog gušta.
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #16 u: 30. Srpnja 2009, 14:41 »
Evo jedna zanimljiva rečenica sa TR-a (recenzija močvarnog Mortona).

This is the best corn cob pipe tobacco I have ever smoked. The entire Frog Morton line seems specifically designed for cobs, and this one is amazing.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #17 u: 30. Srpnja 2009, 14:41 »
Redneck duhan za redneck lule za rednecke :1: Å alamala

Nego Domba, dobar post!
TAKE ONE FOR THE TEAM!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #18 u: 30. Srpnja 2009, 14:44 »
I još nešto, kad sam slinio za maslinom jako su bila podijeljena mišljenja oko kvalitete i doživljaja pušenja tih lula. Lako sam se mogao NE odlučiti probati i tako si uskratiti jedan od najboljih doživljaja latakijskih duhana koji sam ikad probao. Svaka čast vrijesu i meeru, ali u nijednoj vrijesuši ili meerici do sad još latakija nije tako božanstveno mirisala i pušila se. Moje mišljenje i moj doživljaj.
Netko možda ima drugačija iskustva, ali kombinacija maslina+latakija je presavršena!!

Ko zna što corncobice kriju, kakvu malu tajnu...
Keep it simple!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #19 u: 30. Srpnja 2009, 14:46 »
Evo jedna zanimljiva rečenica sa TR-a (recenzija močvarnog Mortona).

This is the best corn cob pipe tobacco I have ever smoked. The entire Frog Morton line seems specifically designed for cobs, and this one is amazing.

Točno to!!! Ako samo jedan duhan na svijetu (od njih bezbroj) u kuruzi ima miris takav kakav nema u nijednoj drugoj luli, onda je to to, taj savršen spoj o kojem govorim. Onda bi dao i 100$ za takvu kuruzu, i iza toga stojim.
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #20 u: 30. Srpnja 2009, 14:53 »
Fakat bi si morali nabaviti "kuruznjače", ja se pridružujem, i definitivno bih volio probati, zašto ne!
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #21 u: 30. Srpnja 2009, 14:56 »
Ja bi probao i kuruznjaču i glinenu lulu. Ima oboje DanPipe, možemo naručiti najesen pa da nam grupno stigne.
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #22 u: 30. Srpnja 2009, 15:00 »
Ja bi probao i kuruznjaču i glinenu lulu. Ima oboje DanPipe, možemo naručiti najesen pa da nam grupno stigne.
Zašto ne! Vrijedi! Jedino što me nikako ne privlači je Churchwardenica. Ne znam, jednostavno se ne vidim u tom filmu.
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #23 u: 30. Srpnja 2009, 15:02 »
Polako, za sve ima vremena.
Ja nisam mogao vidjeti Taju u filmu Young Horns of Zagreb pa eto, sad svira/igra glavnu ulogu :68:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #24 u: 31. Srpnja 2009, 00:46 »
ZavrÅ¡iti lulu i otploviti u vječna loviÅ¡ta - savrÅ¡en scenarij.  :154:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #25 u: 31. Srpnja 2009, 02:03 »
Damn! Lik mi skinio Cobice za par centi! Grrr!

Idem u potragu za novima!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #26 u: 31. Srpnja 2009, 07:47 »
Ma cobice su zakon. Pa gle Popaja, godinama ju dimi i niš mu nije :1:
Keep it simple!

shegi

• Beograd
  • *
    Bijeli zubi
  • 72
« Odgovori #27 u: 25. Rujna 2009, 14:29 »
Nisam video ovu temu, malo je starija, ali nema veze. Od otprilike nekih mesec dana, ja sam vlasnik jedne Cobice. Zainteresovala me je za Cobice, samo jedna stvar, a to je promena. Čitao sam da neki ljudi imaju gomilu dobrih lula, kao sto su neke poznatih proizodjača, pa i onih freehand, ali uvek u svojoj kolekciji i u svom nedeljnom uživanju imaju barem jednu lulu duvana iz Cobice. Kažu da je burley i virginia, neverovatna u njoj, ali da nikako ne treba pušiti latakije iz njih. Reću ću par stvari koje sam zapazio u ovih mesec dana pušenja tj. moj mali eksperiment:
Probao sam Ćelavog profesora iz Cobice, s obzirom da sam jako upoznat sa Ćelavcem iz klasične lule, primetio sam sledece: meni iz klasične lule negde na polovini dolazi malo gorčiji ukus i samog burley-a, ali mi se čini da je to i ta misteriozna mrvica latakije Å¡to on ima, takav me ukus prati kroz ostatak lule. Kod  prvog puÅ¡enja Cobice malo se oseća ukus kukuruza, ali za divno čudo on je nestao posle dve trećine. Kod Ćelavca iz Cobice mogu samo reci da sam  oduÅ¡evljen. Ovako, gorčina koju sam osećao - nema je, burley je mnogo sladji, malo viÅ¡e daje ukus i miris leÅ¡nika, potpuno drugačiji duvan kao da nije isti, ovo je moje zapažanje posle mesec dana, spremam se da eksperimetiÅ¡em na nekoj virginiji. Za sada moje ocene za Corn Cob lule su pozitivne, videćemo kako će biti posle. Toliko mi je sipatično to moje vidjenje, da jedva cekam da je zapalim ponovo i da potonem u nova iščekivanja sa novim duvanom.
Znam za priče da je to lula napravljena za siromaÅ¡niji sloj gradjana Amerike, da su u takve lule stavljali mnogo loÅ¡iji duvan od nekih koje mi danas konzumiramo, ali moja zapažanja i moj osećaj tokom puÅ¡enja mi je promenio miÅ¡ljenje.  Probajte, posmatrajte i prosudite.  :1:   :61:

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #28 u: 25. Rujna 2009, 14:31 »
Zanimljivo je čuti iskustvo iz prve ruke. Bravo Shegi!

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #29 u: 25. Rujna 2009, 14:32 »
Moj 3000-ti post ću posvetiti CornCobicama!
Mene strašno zanimaju, i Cornice i glinene lule, i definitivno ću ih kad-tad nabaviti i probati. Odličan tekst Shegi, sad si me još jače uvjerio da moram nabaviti jednu.
Keep it simple!