Nisam video ovu temu, malo je starija, ali nema veze. Od otprilike nekih mesec dana, ja sam vlasnik jedne Cobice. Zainteresovala me je za Cobice, samo jedna stvar, a to je promena. ÄŒitao sam da neki ljudi imaju gomilu dobrih lula, kao sto su neke poznatih proizodjaÄa, pa i onih freehand, ali uvek u svojoj kolekciji i u svom nedeljnom uživanju imaju barem jednu lulu duvana iz Cobice. Kažu da je burley i virginia, neverovatna u njoj, ali da nikako ne treba puÅ¡iti latakije iz njih. Reću ću par stvari koje sam zapazio u ovih mesec dana puÅ¡enja tj. moj mali eksperiment:
Probao sam Ćelavog profesora iz Cobice, s obzirom da sam jako upoznat sa Ćelavcem iz klasiÄne lule, primetio sam sledece: meni iz klasiÄne lule negde na polovini dolazi malo gorÄiji ukus i samog burley-a, ali mi se Äini da je to i ta misteriozna mrvica latakije Å¡to on ima, takav me ukus prati kroz ostatak lule. Kod prvog puÅ¡enja Cobice malo se oseća ukus kukuruza, ali za divno Äudo on je nestao posle dve trećine. Kod Ćelavca iz Cobice mogu samo reci da sam oduÅ¡evljen. Ovako, gorÄina koju sam osećao - nema je, burley je mnogo sladji, malo viÅ¡e daje ukus i miris leÅ¡nika, potpuno drugaÄiji duvan kao da nije isti, ovo je moje zapažanje posle mesec dana, spremam se da eksperimetiÅ¡em na nekoj virginiji. Za sada moje ocene za Corn Cob lule su pozitivne, videćemo kako će biti posle. Toliko mi je sipatiÄno to moje vidjenje, da jedva cekam da je zapalim ponovo i da potonem u nova iÅ¡Äekivanja sa novim duvanom.
Znam za priÄe da je to lula napravljena za siromaÅ¡niji sloj gradjana Amerike, da su u takve lule stavljali mnogo loÅ¡iji duvan od nekih koje mi danas konzumiramo, ali moja zapažanja i moj osećaj tokom puÅ¡enja mi je promenio miÅ¡ljenje. Probajte, posmatrajte i prosudite.