Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

CARINA!!!

--muki--

Odg: CARINA!!!
« Odgovori #45 u: 15. Veljače 2011, 06:57 »
carinu ce te oderati 100%... racunaj na to ... kolega je narucivao od Rich-a i cini mi se da je rekao da je najbolji omjer cijene, carine i dobivenog 500gr duhana po posiljci... tako on uzima kada mu treba.... ali ga svaki puta oderu... na to posebno paze...

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #46 u: 15. Veljače 2011, 08:46 »
meni uredno stižu pošiljke bar dva puta mjesečno, i za sada ništa, zadnje mi je došlo 8oz-a što je cca 240g, i nikakva carina, ali to je definitivno stvar carinske ispostave, ovo je bilo u ZG-u, možda bi negdje drugdje opalili, znam recimo da je u Osijeku druga priča, jel tako Kruno?? :3:

har

• *
    Bijeli zubi
  • 11
« Odgovori #47 u: 15. Veljače 2011, 11:38 »
ali to je definitivno stvar carinske ispostave

da, mislim da je to jedan od ključnih faktora. ja sam naručivao i na adresu u karlovcu, i lule i duhan, i tamo isto nikad carine. ali ne znam je li se to promijenilo u zadnje vrijeme, čuo sam par horor priča pa ne znam više šta da mislim.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #48 u: 15. Veljače 2011, 11:42 »
pa zakonski ovako stoje stvari, do nekih cca 200kn, zapravo mislim da je to 180kn ne smiju zaračunavati carinu i PDV, sve iznad tog iznosa je podložno carini, naravno ako je iz EU, carine nema, i PDV se računa na iznos robe+carina+prijevoz tj. transport. eto to je slovo zakona pa sad....

har

• *
    Bijeli zubi
  • 11
« Odgovori #49 u: 15. Veljače 2011, 11:46 »
pa zakonski ovako stoje stvari, do nekih cca 200kn, zapravo mislim da je to 180kn ne smiju zaračunavati carinu i PDV,

tako je. točan maksimum je 160 kn. u to ulazi i shipping cost. 

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #50 u: 15. Veljače 2011, 11:55 »
da tako je, makar je meni u zadnje vrijeme uglavnom prolazilo i do 50USD-a, ali to je mislim gornja granica da se ne carini.

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #51 u: 15. Veljače 2011, 12:18 »
Mislim da sve ovisi o osobi koja carini.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #52 u: 15. Veljače 2011, 12:27 »
naravno da ovisi o osobi , ali do 160kn se ne smije cariniti, u koliko osoba tj, carinik želi nešto pustiti pa makar vrijednost bila i 1000kn nije problem, imam kolegu u Zg-u kojem je došao objektiv u vrijednosti od 250EUR-a pa nije bilo carinjenja, ali ne bi se igrao sa tako velikim iznosima da me ocarine.

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #53 u: 15. Veljače 2011, 12:56 »
... imam kolegu u Zg-u kojem je došao objektiv u vrijednosti od 250EUR-a pa nije bilo carinjenja, ...

khm!
... čini mi se da carinska stopa na foto uređaje i opremu iznosi 0% - tako da bilo bi čudno da su mu opalili carinu
ZIG  ZAG

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #54 u: 15. Veljače 2011, 21:09 »
ako je iz USA ili China ima carinu bez obzira, ali nije to bitno, PDV bi morao platiti, a to nije mali iznos.

--muki--

« Odgovori #55 u: 16. Veljače 2011, 06:43 »
u Osk. deru carinu i na zrak u posiljci (karikiram ! ).... da ne pricam da cesto puta traze racun cak i kada im je racun prilozen u posiljci (ne nadju ga!) i tada naravno oderu 9,50kn na slanje zamolbe da se donese racun!!!!...  :102: :121:

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #56 u: 16. Veljače 2011, 08:44 »
.... da ne pricam da cesto puta traze racun cak i kada im je racun prilozen u posiljci (ne nadju ga!) i tada naravno oderu 9,50kn na slanje zamolbe da se donese racun!!!!...  :102: :121:

heh!

a najbolje od svega je što moraš biti ponizan i umiljat ( :1: ) inače te pošalju još i na špediciju, da ti špediter odradi slučaj (usluga barem 250kn + obrasci 30kn + PDV = cca. 350kn), pa ti pregovaraj ( :162: ) s carinom ako ti netko od frendova/familije ne radi u špediciji ( :64: )
ZIG  ZAG

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #57 u: 16. Veljače 2011, 15:24 »
na spediciji ne mogu nista jer vrednost nije tolika da ide na spediciju. prijavite to u ministarstvo u zg, to je maltretiranje gradjana. vec ce neko od njih reagovati, sad ih :74: evropejci...

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #58 u: 07. Studenoga 2013, 09:55 »
Dugo ova tema nije bila otvarana, no evo jedno jučeraÅ¡nje iskustvo. Naručio sam nedavno jednu limenku Christmas Cheera 2013 kod SmokingPipesa. I zamislite stiglo je za 10-tak dana a paket nije ocarinjen. Dapače, nije čak ni otvaran od strane carine. Ovo je za moja iskustva s carinom kao da sam na lotu dobio. PonajviÅ¡e sam se bojao da će me oderati jer naručujem duhan iz SAD-a, poÅ¡to smo sad u EU. Ali eto ovoga puta su me ugodno iznenadili!  :61: :1:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #59 u: 07. Studenoga 2013, 12:15 »
super, stigla bozicna delicija   :1::167:
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi