Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Pulk

pluk

• *
    Bijeli zubi
  • 5
  • pusi i uzivaj
Pulk
« u: 09. Kolovoza 2009, 22:50 »
Dobra večer. Pušim lulu od 2000-ite i obožavam duhane s latakiom, a ogromna mi je želja kupit negdje čistu latakiu. Tko zna gdje neka odmah javi. Nekad davno, pouzdano znam mogla se kupiti, e sad negdje u EU, u malim limenkama od po 25 grama. Iz Zagreba sam i upravo zaokružujem Isusove godine.
« Zadnja izmjena: 09. Kolovoza 2009, 22:52 od kkurilj »

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Pulk
« Odgovori #1 u: 09. Kolovoza 2009, 22:54 »
Dobrodosao!
Odgovor je DanPipe!
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #2 u: 09. Kolovoza 2009, 22:55 »
Dobrodošao!

Čistu latakiju možeš kupiti ovdje (nije EU, ali ako nije toliko važno poslužiti će):

http://www.4noggins.com/mcclellandblendinglatakia50g.aspx
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

pluk

• *
    Bijeli zubi
  • 5
  • pusi i uzivaj
« Odgovori #3 u: 09. Kolovoza 2009, 23:12 »
Dan Pipe jel ima kaj na engleskom od tih stranica i je li roba provjerena? Obzirom da je u pitanju Danska pušem na hladno. Izmaltretirao sam ljude za Latakiu blend od Mac Barena još dok je nisi mogao nikako kupiti u Zg i slatkooooo. Jednostavno, nije to latakia.
Ovi Ameri jel to netko probao?
Meni je referenca bivši Balkan Sobranie. To je rušilo s nogu.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #4 u: 09. Kolovoza 2009, 23:20 »
Dan Pipe je njemačka trgovina, a ne danska.

http://www.danpipe.de/

Što se ovih amera tiče naručivali smo jako puno i duhani su vrhunski. Čistu latakiju mislim da je Bayro imao kad je eksperimentirao sa svojim mješavinama. Inače mislim da čistu latakiju osim njega nitko nije pušio. Također Balkan Sobranie nije čista latakija, već mješavina virginije, latakije i orijentala (turkish točnije).
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

pluk

• *
    Bijeli zubi
  • 5
  • pusi i uzivaj
« Odgovori #5 u: 09. Kolovoza 2009, 23:31 »
Hvala na pojašnjenjima. Upoznat sam sa sastavima duhana, a možda malo neprecizan prilikom izražavanja. Balkan Sobranie po osobnom i ukusu i tvrdnjama starih iskusnih fakina ima najviše/najizrazitiju latakiu od svih mješavina sa dotičnom.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #6 u: 09. Kolovoza 2009, 23:38 »
Nema na čemu!

Inače ako želiš tešku latakiju pogledaj malo ove duhane:

http://www.4noggins.com/cornellanddiehldavinci2oz.aspx
(ovaj duhan sam pušio i fenomenalan je, latakija na steroidima)

http://www.4noggins.com/cornellanddiehlmississippimud2oz.aspx
(ovaj još nisam pušio, čekam da mi stigne, ali navodno je isto ultra latakijski)

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #7 u: 10. Kolovoza 2009, 12:16 »
Dobrodošel
ZIG  ZAG

Snowblind

• Celje
  • *
    Peče me jezik
  • 190
« Odgovori #8 u: 10. Kolovoza 2009, 12:39 »
Dobrodošao

šefica

• Rečica ob Savinji
  • *
    Bijeli zubi
  • 44
« Odgovori #9 u: 12. Kolovoza 2009, 11:26 »
Dobrodošao u klanu fenova latakije :61:
Tišina...je zvuk sretnog pušača lule.

pluk

• *
    Bijeli zubi
  • 5
  • pusi i uzivaj
« Odgovori #10 u: 18. Kolovoza 2009, 22:32 »
a mladići....... bilo je još 2001 ili 2, ostarijeh, za kupit balkanca S u Grazu
Stanislawa probao prošle godine, došla dva omota putem zlatnih ruku ljubljene prijateljice direktno iz Beča.
Još joj jednom neizmjerno hvala.
A hvala i vama na dobrodošlici i dobrim savjetima.

pluk

• *
    Bijeli zubi
  • 5
  • pusi i uzivaj
« Odgovori #11 u: 19. Kolovoza 2009, 20:11 »
Jes. Vrećica je bila. Donio mi prijatelj kojem je zadatak bio da kupi latakiju, čistu, kako ja rijetko putujem u inozemstvo, a to su bili neki moji počeci pušenja i u Zagrebu si mogao kupiti gotovo samo skandinavske slatkiše i nešto Clana. Uglavnom priča ide, došao Markan u neki šoping gore i pronašao dobro opremljen tobako. Uđe pita čovjeka za latakiju, a odgovara mu z druge strane srećom znalac i kaže da će jako teško naći samu latakiju, ali da ima nešto što od svih duhana ima najviše i najizrazitiju latakiju. Markan donosi to na faks napola razočaran neuspjehom jerbo nije ispunio zadaću i stavlja na klupu čudesnu vrećicu. Ja sam samo do tada slušao priče o The Balkan Sobranieu kao pojmu i bio u uvjerenju da se jako teško može kupiti negdje u našoj blizini. Kaj reći, ozarilo mi se lice i ostao sam Markanu vječno zahvalan. Kažem 2001.g. ili 2002.g. ne mogu se sjetit da me ubiješ. Nekako ipak mislim da je 2001. kasna jesen/zima u pitanju.
Isto mi se dogodilo i sa crnim Sillemsom iz Karlsruhea, ali ovaj put sam vječno zahvalan Željku. Eto, to ti je sudbina kad te ide karta.