Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

CORNELL & DIEHL: da Vinci

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
CORNELL & DIEHL: da Vinci
« u: 05. Rujna 2009, 12:24 »

Ako niste okorjeli ljubitelj latakije onda bolje preskočite ovu recenziju. U ovoj mješavini omjeri su 75% ciparska latakija, 15% virginija i 10% burley, iz čega se da naslutiti da je ovo englez na stereoidima.
Prilikom otvaranja limenke osjeća se vrlo intezivan miris karakterističan za engleske mjeÅ¡avine uz malu primjesu "aromatičnog" burleya. Sama mjeÅ¡avina je relativno krupno rezana. Duhan je savrÅ¡ene vlažnosti i nije ga potrebno suÅ¡iti ili vlažiti, puni se bez problema. Gori vrlo polako i suho, a Å¡to je najbolje daje jako puno dima. U samoj aromi koja je konstantna od početka do kraja lule prevladava  barÅ¡unasti Å¡tih latakije, no cijelo vrijeme je prisutan i lagani Å¡tih nugata kojeg daje burley. Moram priznati da me je ovaj duhan totalno oduÅ¡evio. Pomalo me podsjeća na Westminster, ali s puno viÅ¡e latakije. Dim je iznimno pun, ali ne grize niti malo, nema nikotinskog kicka. Zbog svoje "latakijske snage" ovo sigurno nije duhan za početnike, niti za one koji ne vole latakiju. TakoÄ‘er bih ga preporučio kao zadnju lulu u danu, jer nakon ovoga teÅ¡ko da ćete osjetiti aromu bilo kojeg drugog duhana na svom nepcu.

Ocjena 10+/10
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Lika

• Zagreb, HRVATSKA
    Opečen mi jezik
  • 379
    • Mala radionica interneta d.o.o.
Odg: CORNELL & DIEHL: da Vinci
« Odgovori #1 u: 23. Prosinca 2009, 10:41 »
Evo, nisam mogao izdrzati vec sam i ja krkn'o svoju piksu ovog cuda  :61:

Proslo je mjesec, dva otkako puckam lulu, isprobavam duhane... Zbilja ne kuzim (po meni krivi) stav da bi pocetnici trebali probati prvo vanilla/chery shit, od kojeg je meni osobno zlo, a ne neki "pravi" duhan poput ovoga. Takodjer, malo sam citao po Tobacco reviews gdje svi pisue kako je ovo "jak duhan, oborit ce vas s nogu, tamovamo"....

Ajmo redom :) . Otvorio piksu jucer, zatekao na siroke trake rezan duhan gotovo crne boje. Tu i tamo neka trakica svijetle Virginije ali vecinom je ovdje sve crno ;). Miris fantastican iako za mrvicu losiji od McConnell Orijentala koji sam na kraju toliko zavolio da mi je mozda i najdrazi zasad.

Napunio sam lulu (sa premalo duhana, zavarale me krupno rezane trake), otisao u svoju "vikendicu" i kresnuo. Zbilja mi je dugo trebalo da krene. Prvi put, drugi put, treci, ... nakon 5, 6 paljenja sam ga konacno upalio kako treba. I? Pa sve u svemu fini smoke, slican kao orijental ali za nijansu losiji, nisam osjetio da je prejak niti te famozne price s T.R. sajta :)

Kakva su vasa iskustva? Mozda ipak trebam probati Nightcap ili Miss. Mud pa da me konacno neki srusi ...

PozdraF

P.S.  Sve manje volim aromatike a sve vise prave duVane; kako li se to mijenja iz dana u dan ;)
« Zadnja izmjena: 23. Prosinca 2009, 10:43 od astrbac »
-
Pratite sva najvaznija zbivanja, drustvene kronike, filozofiju i modu, lijepe zene i duhane na mom blogu http://astrbac.wordpress.com

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #2 u: 23. Prosinca 2009, 10:46 »
Meni je ovo jedna od najboljih latakija.

DaVinci nije jak u smislu nikotinske bombe, već arome. Ako želiš nikotinsku bombu onda definitivno trebaš probati mulj iz mississippia.
Zanimljivo mi je kako uspoređuješ DaVinci i Orijental. Meni Orijental nije nikada "legao". Imam otvorenu jednu piksu u kojoj fali možda 3 lule. Ako ju želiš rado ti ju poklonim.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Lika

• Zagreb, HRVATSKA
    Opečen mi jezik
  • 379
« Odgovori #3 u: 23. Prosinca 2009, 10:55 »
Probat cemo daklem i Budjav Muljavac ;)

Oh, pa to je velikodusna ponuda... ali kako cemo to, ti si u Osijeku jel? Posaljem ti ja Crveni Sillem u zamjenu, tamo fali JEDNA lula ;)
-
Pratite sva najvaznija zbivanja, drustvene kronike, filozofiju i modu, lijepe zene i duhane na mom blogu http://astrbac.wordpress.com

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #4 u: 23. Prosinca 2009, 10:59 »
Hvala, ali nemoj mi ništa slati. Sillemi mi nikako ne leže, a i ne tražim ništa u zamjenu. Meni ionako ta piksa Orientala samo smeta i zauzima prostor.

A duhan ti pošaljem na kućnu adresu, javi mi na PM koja je i čim prođe ova strka oko Božića pošaljem ti.
« Zadnja izmjena: 23. Prosinca 2009, 11:01 od McKurilj »

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #5 u: 23. Prosinca 2009, 11:17 »
P.S.  Sve manje volim aromatike a sve vise prave duVane; kako li se to mijenja iz dana u dan ;)

jedna tvoje rečenica me upikla kao vrući nož pod rebra :1:

I aromatici su pravi duhani! Isto kako ima smeća u latakijskom svijetu, tako ima i u aromatičnom.

A aromatici tipa Black Diamond, Sillemi, Gold Blend, DaVinci ne zaslužuju da ih se ne zove pravim duhanima jer to oni svakako jesu.  :61:
Keep it simple!

Lika

• Zagreb, HRVATSKA
    Opečen mi jezik
  • 379
« Odgovori #6 u: 23. Prosinca 2009, 11:25 »
Ne, ne, pardon, ispravak. To su SJAJNI duhani, pravi, samo ja tako zovem ove "smrdljivce" koji nisu aromatizirani....

Sorry, my bad.

Ma bas mi je cudno to kako ti jedan dan nesto odgovara, proglasio bi to najboljom stvari na svijetu, onda drugi dan ti je lose od toga jer je bas overwhelming.... cudno
-

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #7 u: 23. Prosinca 2009, 11:26 »
Mislim Aco da si neÅ¡to krivo razumio. NITKO NIKADA nije preporučio početniku Vanilla/Cherry/Sherry duhan! I nama je zlo od njih! Nego je samo praksa pokazala, da 99% ljudi, čak i nakon naÅ¡eg nagovaranja da NE kupuje UOPĆE takve duhane, na kraju ih ipak kupi (ja sam isto bio jedan od takvih!  :1: )!
Što se tiče tvog stava da bi početnici trebali početi sa nekim "ozbiljnijim duhanima", ne slažem se sa njim, jer opet znam toliko ljudi koji su "bježali" od mirisa latakijskih duhana, a danas su teški zaljuubljenici...
Meni je idealan duhan za početnika MacBarenov Original Choice-lagani aromatik, koji se lako pripaljuje i nema tendenciju da "ugrize" jezik!!!

To je tvoj osobni stav. U globalu bih rekao čak da i ja viÅ¡e volim duhane s latakijom nego aromatike, Å¡to ne znači da mi je loÅ¡ jedan Sillem green, Da Vinci, neki W.O. Larsen, Black diamond, Peterson Special Reserve.....Dapače, u odreÄ‘enim situacijama/raspoloženju mi daleko viÅ¡e paÅ¡e zapaliti neki aromatik nego teÅ¡ku latakiju. No, opet-100 ljudi/100 ćudi!  :1:

"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Lika

• Zagreb, HRVATSKA
    Opečen mi jezik
  • 379
« Odgovori #8 u: 23. Prosinca 2009, 11:28 »
Ma ne, citam sad svoj inicijalni post i zbilja izgleda grubo; mana tipkanja u odnosu na razgovore uzivo.

Nije se to odnosilo na "skipu"; u DUCANIMA preporucuju to smece puno kemije.  Umjesto da covjeku daju jedan Mud da ga odma izbije iz Å¡lapa

:)
-

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #9 u: 23. Prosinca 2009, 11:32 »
Ma ne, citam sad svoj inicijalni post i zbilja izgleda grubo; mana tipkanja u odnosu na razgovore uzivo.

Nije se to odnosilo na "skipu"; u DUCANIMA preporucuju to smece puno kemije.  Umjesto da covjeku daju jedan Mud da ga odma izbije iz Å¡lapa

:)
E, sada si se ispravio, i u potpunosti se slažem s tobom! :1: Ali opet, i prodavači nude ono što je najprodavanije (čast izuzecima), a takvi se duhani zaista i prodaju najbolje!!!
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #10 u: 23. Prosinca 2009, 11:34 »
Da, da ti umjesto Vanille ponude recimo OC ili Plantu ili nekog Petersonovog jubilarca, svi bi lule pušili, a ovako ih brdo odustane kad se prvi puta ispovračaju od vanilijskog overdosea.
Keep it simple!

Lika

• Zagreb, HRVATSKA
    Opečen mi jezik
  • 379
« Odgovori #11 u: 23. Prosinca 2009, 11:36 »
Kako je prebrzo tipkam i stalno radim neki multitasking ;) nisam ni skuzio greske od maloprije.

Dakle, nisam mislio na "EKIPU", nego na prodavace u ducanima. Sad to zvuci kako treba hehe....

Friend nedavno krenuo s lulom, dolazi k meni u "viksu" i otvara kaj je sve kupio.... gledam ja - Alsbo Cherry. :-(
Poirisao sam to nasuho i skoro se ispovracao
-

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #12 u: 24. Prosinca 2009, 21:03 »
Nazalost u ponudi gde god da odes najvise je kojekakvih vanila, cream, rum, cherry i slicnog.
Mislim da nije dobro da neko na pocetku odmah krene sa teskom latakijom, kao i da se ona nosi u neko drustvo nepusaca, jer moguci su gladni komenatri. To sam doziveo sa 965-icom kada sam ju jesenas zapalio u jednoj basti nakon vecere. Ljudi su mislili da je ogavno, a meni je tako leglo. Sta se tui moze.

Zem

• **
    Peče me jezik
  • 143
« Odgovori #13 u: 12. Siječnja 2011, 20:42 »
Imnik: Yup, pogotovo u Njemackoj. Ponuda duhana je kao ponuda slasticarnice/vocarne. A kaj bus, vecina njih to voli i takvi duhani najbolje idu.

Njuskam malo po starim temama, pa mi eto, ova zapela za oko.

Skuzio sam nedavno da imam faze u duhanima. Trenutno, zadnjih tjedan dana mi je latakia nesto najbolje sto posotji. Vec 4. lula Zabe Mortona se dimi, ovaj put uz salicu rooibos caja i casu Ardbega. Islay whiskyji su nesto savrseno, onaj fini smokey okus, a tek kako pasu uz latakiju... Khm khm!! To ide tako daleko da u toku dana na poslu se sjetim arome duhana i samo mi sline pocnu curiti. Prije toga sam dva mjeseca jedino virginije dimio.

Moj prvi duhan ikad je bio MB Original choice, po preporuci one simpa tete iz Masarykove. Jasno, i taj me uspio ugristi za jezik jer sam vukao ko divljak da odrzim zar u luli, hehe. Za pocetnika mi se to cini kao jedna od boljih opcija. Par mjeseci nakon sto sam poceo pusiti lulu sam negdje nabavio konzervu 965ice. Ajme kako me glava bolila od pola lule! Uf kako je to bilo lose! Tak da, po mom iskustvu ne bi nikada rekao pocetniku da si uzme latakiju, eventualno bi covjeku dao tester, recimo mortona ili EMP da proba kad odluci probati nes drugo.

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #14 u: 12. Siječnja 2011, 21:27 »
Covek se u Nemackoj odusevi kad udje u radnju i vidi citavu stalazu sa raznim duhanima, no kad pridje shvati da je 95% preslatko. Ono malo su prave delicije koje retko tko ceni. Doduse imam svoju omiljenu radnju, tako da kada odem u Erlangen prvo tamo odem, pa se tek onda raspakujem. Prosto cpvek da ne poveruje da je u Nemackoj. Vecinom su to Virginiae i latakije, no ima naravno i raznih aromatika.
Nazalost i kad sednes i zapalis nesto sto nije aromatik ljudi te cudno gledaju. Sretao sam ljude kojima se ukus i miris dimljenog svideo, ali mnogima nije odgovarlo i cak je bilo situacija da su se ljudi u bastama premestali. Sta je tu je. Zato uglavnom volim da pousim latakiju kada sam sam zavaljen u svoju stolicu za citanje ili kada se setam. U lokalima uglavnom dimim aromatike i Virginijsek mesavine, kako ne bih iskusavao svoju sudbinu.
Inace ovaj CD da Vinci je prava latakijska bomba. Definitivno nije duhan za pocetnike, ali jeste nesto sto se mora probati pogotovo ako je covek latakia lover.