Prvo jedno pitanje: gde se nalazi ta anketa gde se glasa? A sto se tice ove odluke koja je pred nama: da li da zabranimo gostima dok se ne registruju da citaju forum? Ne znam. Kako Beluga kaze, svaka opcija ima svoje pro i contra. potrudicu se da se ne raspisem i ne rasplinem. Pokusacu sa tezama:
1) Apsolutna sigurnost ne postoji. Na zalost to je tako. Ako se neko nameracio da napravi nesto nekakva zabrana citanja ga nece spreciti.
2)Moj slucaj: ja sam nekoliko meseci pre nego sto sam se registrovao redovno pratio vas stari forum jer ste pisali o necemu sto me jako zanima, jer sam mnogo toga naucio, jer nisam bas lud za modernim tehnologijama i skoro sam sto posto siguran da necu postati clan nijednog vise foruma. U komparaciju nas forum - drugi forumi, necu ponovo da ulazim. Jasno smo jos davno utvrdili razlike. Da sam morao da se odmah registrujem da bih mogao da citam forum - najverovatnije to nikada ne bih ni uradio i ostao uskracen za previse toga.
3) Zastita privatnosti: zatvaranje profila i gledanja fotografija za sve osim za clanove nije losa ideja. Mogu trenutno da se setim barem dva strana, velika foruma posvecena pusenju lule koji tako funkcionisu.
4) Broj pusaca lule u odnosu na broj stanovnika na ovim prostorima je zanemarljiv. Mislim da bi bila velika steta kada bi makar i jedan covek koji ne zeli da bude clan foruma a voli da procita nesto sto mi pisemo, zeli neku informaciju, ostao uskracen za istu samo zbog toga sto nije spreman da bude clan i da redovno nesto pise da bude aktvivan na forumu. Mislim da nas je premalo da bi mogli sebi da dopustimo i hipoteticki gubitak nekog potencijalnog clana samo zbog toga sto on nije spreman da se odmah registruje a mi smo to izglasali kao model funkcionisanja foruma.
5) Bilo bi lepo znati da imamo forum na kojem su svi clanovi samo zbog lule, zbog dobijanja novih i korisnih informacija i, pre svega, zbog druzenja.
Ove teze bi mogle da se nastave u nedogled, ali nece - na vasu veliku srecu

Ne mogu u ovom trenutku da kazem za koju sam opciju. Zato ove teze mozda i nisu bas najkonciznije. Ne znam. Stvarno ne znam sta bi valjalo uraditi. Verovatno necu ni znati do trenutka kada budem glasao za jednu od opcija. A ako ste od glasanja odustali - e u tom slucaju sam se lepo raspisao bez dobrog razloga. Ako je to slucaj, zamolio bih nekoga od administratora da ovaj post unisti.