Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Mac Baren - Stockton

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
Mac Baren - Stockton
« u: 26. Listopada 2009, 23:37 »

A spun tobacco, cut in small bird's eye. A very special, mild and cool tobacco, manufactured from ripe and choice Virginia tobaccos, to which a touch of Cavendish has been added to bring about a specially rich aroma.

Ovaj Mac Barenov duhan (koji se proizvodi još od 1953!) je pakiran u klasičnoj limenci od 50 g. Prilikom otvaranja limenke, aroma vas neće oboriti s nogu kao kod npr. nekog Sillem's-a, jer je ovo ipak klasični, tradicionalni duhan, ja bih rekao - vrlo profinjenog i slatkastog mirisa. Ništa spektakularno, a opet na neki način primamljivo! Rezan je u tzv. žetone, tj. spun cut, što se meni osobno sviđa zato što se lako puni i bez trganja, samo oprezno slažete "žetone" jedan na drugi i ugurate ih u žarnicu. Kod paljenja vam može zadati manjih problema, ne zato što ne želi gorjeti, već zato što se od temperature izdiže i želi "pobjeći" iz žarnice :1: No nakon malo tampanja, počinje uživancija! Duhan je dosta kompleksan i aroma se mijenja kako se približavate dnu žarnice. U startu bi vas mogao ostaviti ravnodušnim, no već nakon otprilike jedne četvrtine žarnice otkriva svoj pravi karakter - aroma se mijenja iz slatkaste u povremeno lagano "paprastu" uz sve međunijanse. Pri dnu žarnice stvarno postaje ugodno sladak, no ne onako kako bi mogli očekivati od Mac Barena (da vam izlazi na uši :1:), već stvarno ugodno sladak! Duhan gori izvrsno i cijelom površinom, bez previše (ili uopće) pripaljivanja, jedino je potrebna pomoć tampera tu i tamo. Bio sam skeptičan prema ovom duhanu jer inače virginije nisu moj prvi izbor, no stvarno me ugodno iznenadio i vjerujem da ćemo se još dugo družiti, pa makar u onim trenucima kad mi je već raznih latakija preko glave :1:

Ocjena 10/10 - možda vas neće oduševiti kao mene, no dajte mu priliku i posvetite mu malo vremena, možda se i vama nađe u svakodnevnoj rotaciji!
« Zadnja izmjena: 27. Listopada 2009, 00:25 od Robi »
TAKE ONE FOR THE TEAM!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
Odg: Mac Baren - Stockton
« Odgovori #1 u: 27. Listopada 2009, 08:03 »
Odlična recenzija mladi Robi van! Nakon čitanja, odlučio sam dati joÅ¡ jednu Å¡ansu ovom duhanu, jer me prvi puta ostavio dosta ravnoduÅ¡nim. Bio mi je prejak i nije me se dojmio. Slijedeći puta kada ćemo se vidjeti, obavezno donesi, kako bi ga joÅ¡ jednom mogao probati.  :1:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #2 u: 27. Listopada 2009, 08:14 »
Mene je svaki puta oborio kako je jak, isto ću mu očito morati dati još jednu šansu.

Odlično napisana recenzija, Young Robi Van   :150:
Keep it simple!

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #3 u: 27. Listopada 2009, 12:30 »
Sila je jaka u meni! Hehe, hvala! :1:
Dajte mu priliku, jer je stvarno dobar
TAKE ONE FOR THE TEAM!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #4 u: 27. Listopada 2009, 18:13 »
Odlična recenzija!!!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.