A spun tobacco, cut in small bird's eye. A very special, mild and cool tobacco, manufactured from ripe and choice Virginia tobaccos, to which a touch of Cavendish has been added to bring about a specially rich aroma.Ovaj Mac Barenov duhan (koji se proizvodi joÅ¡ od 1953!) je pakiran u klasiÄnoj limenci od 50 g. Prilikom otvaranja limenke, aroma vas neće oboriti s nogu kao kod npr. nekog Sillem's-a, jer je ovo ipak klasiÄni, tradicionalni duhan, ja bih rekao - vrlo profinjenog i slatkastog mirisa. NiÅ¡ta spektakularno, a opet na neki naÄin primamljivo! Rezan je u tzv. žetone, tj. spun cut, Å¡to se meni osobno sviÄ‘a zato Å¡to se lako puni i bez trganja, samo oprezno slažete "žetone" jedan na drugi i ugurate ih u žarnicu. Kod paljenja vam može zadati manjih problema, ne zato Å¡to ne želi gorjeti, već zato Å¡to se od temperature izdiže i želi "pobjeći" iz žarnice

No nakon malo tampanja, poÄinje uživancija! Duhan je dosta kompleksan i aroma se mijenja kako se približavate dnu žarnice. U startu bi vas mogao ostaviti ravnoduÅ¡nim, no već nakon otprilike jedne Äetvrtine žarnice otkriva svoj pravi karakter - aroma se mijenja iz slatkaste u povremeno lagano "paprastu" uz sve meÄ‘unijanse. Pri dnu žarnice stvarno postaje ugodno sladak, no ne onako kako bi mogli oÄekivati od Mac Barena (da vam izlazi na uÅ¡i

), već stvarno ugodno sladak! Duhan gori izvrsno i cijelom povrÅ¡inom, bez previÅ¡e (ili uopće) pripaljivanja, jedino je potrebna pomoć tampera tu i tamo. Bio sam skeptiÄan prema ovom duhanu jer inaÄe virginije nisu moj prvi izbor, no stvarno me ugodno iznenadio i vjerujem da ćemo se joÅ¡ dugo družiti, pa makar u onim trenucima kad mi je već raznih latakija preko glave

Ocjena 10/10 - možda vas neće oduševiti kao mene, no dajte mu priliku i posvetite mu malo vremena, možda se i vama nađe u svakodnevnoj rotaciji!