Evo, pokušat ću napisati par smislenih o gornjoj luli - Savinelli Duca Carlo Billiard.
Naime, lulu sam si naruÄio bez nekih velikih oÄekivanja, znao sam da su Savinelli lule cijenjene i kvalitetne, ali sam isto tako bio jako dobro upoznat s cijenom te kvalitete pa od lule koja koÅ¡ta 50,83 USD + 11 USD poÅ¡tarine nisam imao nekih prevelikih oÄekivanja, ali Äovjeka veseli imati neÅ¡to u kolekciji od Savinellia pa makar i "entry" model.
Kad je lula stigla bio sam malo razoÄaran Å¡to nisam dobio originalnu Savinelli kutiju i platnenu vrećicu, ali s obzirom da trgovac izgleda ozbiljno shvaća svoj posao uz lulu je doÅ¡la kartonska kutija s logom trgovine kao i platnena vrećica s istim logom.
Uz lulu proizvoÄ‘aÄ isporuÄuje i 20 kom. balza filtera kao i 6 mm adapter za one koji puÅ¡e bez filtera - eto, već sam malo veseliji.
No, idemo dalje - mala inspekcija izrade i zavrÅ¡ne obrade....gledam i tražim neku greÅ¡ku, no sve se Äini besprijekorno izraÄ‘eno, ako je i bilo greÅ¡ke dobro su je zamaskirali bajcanjem i zavrÅ¡nom obradom - možda bi povećalo ili mikroskop neÅ¡to pokazali, ali ipak nisam toliki "pacijent".
Vrijeme je da se lula zapali pa da vidim Å¡to kaže....e, u vrijeme kad sam je kupio sam itekako bio "rookie"...bilo je tu problema i s ritmom uvlaÄenja i s punjenjem i s gaÅ¡enjem duhana....no ova lula je bila malo drugaÄija - bilo je problema i s njom, ali ne toliko kao s ostalim koje sam u to vrijeme imao....ovo je neÅ¡to drugaÄije
Možda je ovo lula za poÄetnika, mislim si, neću žuriti sa osvrtom na forumu - daj da ja prvo usavrÅ¡im svoju tehniku koliko se može pa ćemo vidjeti Å¡to se dogaÄ‘a....
I eto, već par dana hvatam vremena da posvetim par rijeÄi....u meÄ‘uvremenu je i tehnika doÅ¡la na svoje....preko noći rekao bih....uveÄer puÅ¡iÅ¡ i vodiÅ¡ bitke s lulom i duhanom, a slijedeći dan zapaliÅ¡ i imaÅ¡ osjećaj da dimiÅ¡ cijeli život.....
No, vratimo se još malo luli....u kolekciji imam cjenjenijih i skupljih lula i da budem jasan teško mi je izabrati favorita - svaka od njih ima svojih prednosti i mana, svaka od njih ima i nema ono nešto, no ova lula je izvrsna - ne zbog svoje ljepote, ne zbog svoje kvalitete, ne zbog svog imena, već samo iz razloga što jedna tako jeftina lula bez ikakvog problema po svojim performansama i užitku koji pruža može stati uz bok ostalim ljepšim i skupljim modelima.
Eto, toliko od mene u nadi da sam nekom poÄetniku, ali i iskusnijem maÄku uspio olakÅ¡ati odluku......