Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Savinelli

sova

• **
    Peče me jezik
  • 225
Odg: Savinelli
« Odgovori #45 u: 22. Listopada 2012, 21:28 »
ÄŒestitke na novoj luli!!

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #46 u: 22. Listopada 2012, 21:36 »
dobre su to lule. da bog da je pusio u zdravlju i veselju :134:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #47 u: 23. Listopada 2012, 07:52 »
Cestitam na novoj luli! Da nije to mozda 2003 godisnjakinja?
Keep it simple!

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #48 u: 23. Listopada 2012, 09:18 »
Srećno i dugovečno neka ti sluzi! :61:
"keep it simple until it gets complicated"

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #49 u: 23. Listopada 2012, 15:16 »
Hvala svima. Dotter na njoj je pločica 2003 collection.Fotke već sam obećao prije i za druge lule naknadno ću staviti sve od jednom.
Sporost je vrlina.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #50 u: 23. Listopada 2012, 15:56 »
To je dobra lula i sigurno ce ti dugo sluziti...

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #51 u: 23. Listopada 2012, 16:39 »
Da, da, to je njihova godisnjakinja. Super je to lula! :61:
Keep it simple!

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #52 u: 24. Listopada 2012, 12:57 »
ÄŒestitke.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #53 u: 02. Studenoga 2012, 20:03 »
evo kako sam i obećao, naravno nisam počistio usnike jel momentalno nemam vremena, ali lule sam poslikao, ovdje ih je sedam pošto osma (root briar-Capri) ide na trampu za jednu ROOP pokericu, pa je nisam stavljao na sliku.

Ovaj stalak me interesira... Ko ga je radio? Da li bi ga mogao malo poslikat onako nacrt, tlocrt, bokocrt i iz perspektive sa i bez lula, staviš onako dve, te negove dimenzije? Možda bi se upustio u njegovu izradu...
aprike
Prvo isprike na kašnjenju, ali obečao sam pa eto šaljem slikice sa mjerama, nadam se da če pomoći...

Rip Kirby

• Opatija
    Žuti zubi
  • 676
  • alijas "El Grinta"
« Odgovori #54 u: 04. Studenoga 2012, 12:48 »
Super, hvala! Samo mi fali joÅ¡ nacrt i  bokocrt ako rečemo da je  ovo tlocrt...  Zbog visine i kuta pologa lula. Da li lule stoje pod istim kutem s obje strane?
Pozz!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #55 u: 04. Studenoga 2012, 17:26 »
Visina po sredini ili najviši vrh stalka je 55mm. Kut udubine ti ne mogu izmjeriti jel je nemogu?e obzirom da je koljevkastog oblika kao neki kalup ali lule otprilike stoje na nekih 45 stupnjeva, što naravno zavisi od oblika lule, neke bentice stoje ravno što možeš vidjeti na slici gdje su lule posložene na stalak. I da, obje strane su izra?eno identi?no što zna?i da je ista lula u istom položaju na obje strane.

King

• Crikvenica
  • **
    Peče me jezik
  • 158
« Odgovori #56 u: 04. Veljače 2013, 23:57 »

Evo, pokušat ću napisati par smislenih o gornjoj luli - Savinelli Duca Carlo Billiard.
Naime, lulu sam si naručio bez nekih velikih očekivanja, znao sam da su Savinelli lule cijenjene i kvalitetne, ali sam isto tako bio jako dobro upoznat s cijenom te kvalitete pa od lule koja košta 50,83 USD + 11 USD poštarine nisam imao nekih prevelikih očekivanja, ali čovjeka veseli imati nešto u kolekciji od Savinellia pa makar i "entry" model.
Kad je lula stigla bio sam malo razočaran što nisam dobio originalnu Savinelli kutiju i platnenu vrećicu, ali s obzirom da trgovac izgleda ozbiljno shvaća svoj posao uz lulu je došla kartonska kutija s logom trgovine kao i platnena vrećica s istim logom.
Uz lulu proizvođač isporučuje i 20 kom. balza filtera kao i 6 mm adapter za one koji puše bez filtera - eto, već sam malo veseliji.
No, idemo dalje - mala inspekcija izrade i završne obrade....gledam i tražim neku grešku, no sve se čini besprijekorno izrađeno, ako je i bilo greške dobro su je zamaskirali bajcanjem i završnom obradom - možda bi povećalo ili mikroskop nešto pokazali, ali ipak nisam toliki "pacijent".
Vrijeme je da se lula zapali pa da vidim što kaže....e, u vrijeme kad sam je kupio sam itekako bio "rookie"...bilo je tu problema i s ritmom uvlačenja i s punjenjem i s gašenjem duhana....no ova lula je bila malo drugačija - bilo je problema i s njom, ali ne toliko kao s ostalim koje sam u to vrijeme imao....ovo je nešto drugačije
Možda je ovo lula za početnika, mislim si, neću žuriti sa osvrtom na forumu - daj da ja prvo usavršim svoju tehniku koliko se može pa ćemo vidjeti što se događa....
I eto, već par dana hvatam vremena da posvetim par riječi....u međuvremenu je i tehnika došla na svoje....preko noći rekao bih....uvečer pušiš i vodiš bitke s lulom i duhanom, a slijedeći dan zapališ i imaš osjećaj da dimiš cijeli život.....
No, vratimo se još malo luli....u kolekciji imam cjenjenijih i skupljih lula i da budem jasan teško mi je izabrati favorita - svaka od njih ima svojih prednosti i mana, svaka od njih ima i nema ono nešto, no ova lula je izvrsna - ne zbog svoje ljepote, ne zbog svoje kvalitete, ne zbog svog imena, već samo iz razloga što jedna tako jeftina lula bez ikakvog problema po svojim performansama i užitku koji pruža može stati uz bok ostalim ljepšim i skupljim modelima.
Eto, toliko od mene u nadi da sam nekom početniku, ali i iskusnijem mačku uspio olakšati odluku......
« Zadnja izmjena: 05. Veljače 2013, 00:02 od King »

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #57 u: 05. Veljače 2013, 07:57 »
Jako lijepa i stvarno povoljna lula. Drago mi je da te tako oduÅ¡evila svojim kvalitetama.  :61:
Keep it simple!

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #58 u: 05. Veljače 2013, 09:19 »
jako lijepa lula
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #59 u: 05. Veljače 2013, 10:12 »
Sa obzirom da znam kolika si picajzla mora da je lula fenomenalna.  :61:
Sporost je vrlina.