Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Mac Baren - Dark Twist (Roll Cake) - arhiva iz 2001.g

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Mac Baren - Dark Twist (Roll Cake) - arhiva iz 2001.g
« u: 06. Studenoga 2009, 15:45 »
Dakle, ja sam svoj Sveti Gral pronašao!!
Već dugo me neki duhan nije toliko potpuno oduševio da jedva dočekam da dođem doma i da ga napunim u lulu i zapalim. Znate taj prekrasni osjećaj?! :1:

Službeni opis:
A full roll cake tobacco for special moments. Round in taste and quite characteristic.
The specially spiced, dark Cavendish ensures its pleasant taste and harmoniously matches the choice Virginia tobacco.

Znate da ja patim za Virginijama, a da mi je MacBarenova Virginia No1 nešto posebno.
E, ovaj duhan je Virginia No1 sa pojačanjem u vidu Cavendisha.
Duhan je rezan u žetone i to tako da je u sredini svakog žetona tamni cavendish, a izvana virginija.
I to je to... Nikakvih primjesa, dodataka, aroma ili zaslađivača. Samo prekrasan miris spoja ovih duhana, prirodna slatkoča virginije i puni bogati miris i okus čistog duhana.

Probao sam ga pušiti u normalnoj veličini lule i jučer u maslini s promjerom žarnice 22mm. Kako su žetoni otprilike tog promjera, taman stanu fino naslagani jedan na drugog pa mu odgovara šira lula, bolje diše u takvoj luli. Malo razmrvljenog duhana na dno, pa žetoni pa malo razmrvljenog na vrh za lakše paljenje. Razmrvljenog ga nisam probao pušiti.

Jednom upaljen, duhan gori prekrasno, mirno i neprevruće. Tih 6-7 žetona koje sam stavio u lulu su gorjeli puna 3 sata, bez odlaganja lule. Prekrasno nešto!
Na prvu, duhan je malo jak, ali bez brige, ima mirnu i blagu narav i ako poštujete njegov spori ritam izgaranja neće vas kazniti i ujesti za jezik. Ni u jednom trenutku DT ne postaje naporan, zamoran ili težak.
Room note je prekrasan, blagi, ugodan slatkasto ljepljivi miris čistog duhana.
Okus u ustima još bolji, karamelno kremasta slatkoča koja vam prožima cijela usta čini ovaj duhan idealnim za nakon jela umjesto deserta.

Ovo što sam ja otvorio je paketić koji sam imao u podrumu od 2001.g., dakle postarija varijanta. Definitivno ću nakupovati par limenki za u podrum i jednu za redovnu rotaciju jer ovaj duhan je jednostavno nešto fantastično, a također je jedan od every day duhana – s kojim se susrećemo skoro pa na svakoj benzinskoj pumpi.

A sad idem zapaliti DT i uživati par sati, jedva sam dočekao opet da imam mir i da mu se mogu posvetiti. :1:

S obzirom da smatram da je ovo jedan od stvarno najboljih duhana koji je MB napravio (uz toliko hvaljene Virginiju No1 i Plumcake), te jedan od ponajboljih duhana koje sam pušio u zadnje vrijeme, ocjena je:

10/10
« Zadnja izmjena: 06. Studenoga 2009, 15:49 od Dotter »
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
Odg: Mac Baren - Dark Twist (Roll Cake) - arhiva iz 2001.g
« Odgovori #1 u: 06. Studenoga 2009, 15:54 »
Odlična recenzija!! PuÅ¡io sam ovaj duhan, i Å¡to reći osim da je doista dobar! NiÅ¡ta viÅ¡e od toga, nisam bio u ekstazi kao Domba!  :13: Definitivno vrijedi probati ovo čudo!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #2 u: 06. Studenoga 2009, 16:02 »
Odlicna recenzija!
Moram ga probati.
TAKE ONE FOR THE TEAM!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #3 u: 06. Studenoga 2009, 16:54 »
Odlično! Ovo bi stvarno valjalo probati!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #4 u: 06. Studenoga 2009, 17:28 »
Hvala za krasnu recenziju! Ovo bi svakako valjalo probat.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #5 u: 06. Studenoga 2009, 20:07 »
Sjajna racenzija.
Moram probati.
 :61:

beky

• *
    Bijeli zubi
  • 46
« Odgovori #6 u: 07. Studenoga 2009, 21:57 »
Odlična recenzija, ako ga ima di u Zadru, kupujem odma.  :1:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #7 u: 08. Studenoga 2009, 11:23 »
Jučer sam ga pušio u luli manjeg promjera, a dublje žarnice, i nije to to... baš traži široku žarnicu.
Keep it simple!