Dakle, ja sam svoj Sveti Gral pronašao!!
Već dugo me neki duhan nije toliko potpuno oduÅ¡evio da jedva doÄekam da doÄ‘em doma i da ga napunim u lulu i zapalim. Znate taj prekrasni osjećaj?!
Službeni opis:A full roll cake tobacco for special moments. Round in taste and quite characteristic.
The specially spiced, dark Cavendish ensures its pleasant taste and harmoniously matches the choice Virginia tobacco. 
Znate da ja patim za Virginijama, a da mi je MacBarenova Virginia No1 nešto posebno.
E, ovaj duhan je Virginia No1 sa pojaÄanjem u vidu Cavendisha.
Duhan je rezan u žetone i to tako da je u sredini svakog žetona tamni cavendish, a izvana virginija.
I to je to... Nikakvih primjesa, dodataka, aroma ili zaslaÄ‘ivaÄa. Samo prekrasan miris spoja ovih duhana, prirodna slatkoÄa virginije i puni bogati miris i okus Äistog duhana.
Probao sam ga puÅ¡iti u normalnoj veliÄini lule i juÄer u maslini s promjerom žarnice 22mm. Kako su žetoni otprilike tog promjera, taman stanu fino naslagani jedan na drugog pa mu odgovara Å¡ira lula, bolje diÅ¡e u takvoj luli. Malo razmrvljenog duhana na dno, pa žetoni pa malo razmrvljenog na vrh za lakÅ¡e paljenje. Razmrvljenog ga nisam probao puÅ¡iti.
Jednom upaljen, duhan gori prekrasno, mirno i neprevruće. Tih 6-7 žetona koje sam stavio u lulu su gorjeli puna 3 sata, bez odlaganja lule. Prekrasno nešto!
Na prvu, duhan je malo jak, ali bez brige, ima mirnu i blagu narav i ako poštujete njegov spori ritam izgaranja neće vas kazniti i ujesti za jezik. Ni u jednom trenutku DT ne postaje naporan, zamoran ili težak.
Room note je prekrasan, blagi, ugodan slatkasto ljepljivi miris Äistog duhana.
Okus u ustima joÅ¡ bolji, karamelno kremasta slatkoÄa koja vam prožima cijela usta Äini ovaj duhan idealnim za nakon jela umjesto deserta.
Ovo Å¡to sam ja otvorio je paketić koji sam imao u podrumu od 2001.g., dakle postarija varijanta. Definitivno ću nakupovati par limenki za u podrum i jednu za redovnu rotaciju jer ovaj duhan je jednostavno neÅ¡to fantastiÄno, a takoÄ‘er je jedan od every day duhana – s kojim se susrećemo skoro pa na svakoj benzinskoj pumpi.
A sad idem zapaliti DT i uživati par sati, jedva sam doÄekao opet da imam mir i da mu se mogu posvetiti.

S obzirom da smatram da je ovo jedan od stvarno najboljih duhana koji je MB napravio (uz toliko hvaljene Virginiju No1 i Plumcake), te jedan od ponajboljih duhana koje sam pušio u zadnje vrijeme, ocjena je:
10/10