Evo da i ja probam nesto "recenzirati" ;-) iako sam ful ful pocetnik. Mene i inace veseli vidjeti recenzije raznih stvari pisane od eksperata ali i pocetnika; ponekad cojvek tako stekne sasvim neocekivani uvid u stvar.
Dakle, prvo sto sam pusio u luli bio je MacBaren Scottish... JAKO fino mirisi nezapaljen, takodjer i zapaljen, sjajnog okusa (barem meni). Ne dimi previse, brzo mi se ugasi.
Nakon njega nije mi dao vrag mira pa sam kupio i piksu Orientala, rekoh da probam ja tu "latakiju"

Nisam mogao izdrzati pa sma jos u autu otvorio konzervu i snazno udahnuo. Kakav šok!! Nakon MB-a i njegovog slatkastog mirisa, ovo me podsjetilo na kiselo mlijeko koje smo svojedobno radili doma. Rekoh sam sebi, ovo ce biti zanimljivo iskustvo ...
Dosao doma, nestrpljivo napunio lulu i ... kresnuo!. Dakle... kao prvo, napravio sam BRDO dima. Za razliku od MBa ovo dimi kao lokomotiva. Danas sam ga takodjer pusio na terasi VIP caffea na Cvjetnom, taman oko podne... mozete misliti reakcije okolnih stolova. Kao za vraga, samnom je bio i kolega koji se zapalio za lulu i netom prije kupio jednu straight billiard Lorenzo... odmah smo rascistili nekoliko stolova.
Kaj da velim... duhan mi se cini super. Lakse ga upakiram i drzim upaljenim nego MB. Da mi je finiji i nije. Mislim da je Scottish malo finiji... ili ja nisam naviknut. Miris upaljenog Orientala mi je super, okus je isto ok ali ugrizao me dva puta za jezik.
Kako ja imam obicaj lulu nosati posvuda i onako neupaljenu ju zvakati, povlaciti zrak kroz nju itd, otkrio sam da me taj miris NAKON pusenja podsjeca takodjer na nesto. U prvi mah mi se ucinilo da baca na neki od zacina... nisam se dosjetio koji. Jos mozgam o tome. U jednom trenutku mi je "dalo" na peceni kiseli kupus i kotlete :D
Eto... toliko zasad