Dakle, nekuvecer sam prvi put pohodio okupljanje lulasa i bilo je fantasticno. Osim sto sam upoznao hrpu sjajnih i zabavnih ljudi, isprobao sam milijun duvana i vidio raznih krasnih lula uzivo.
Dobio sam na poklon takodjer i cetvrtinu kutijice MacBarren Navy flake duhana. Na prvi pogled (ili posmrk) duhan odusevljava. Sladak, "meden", malo na kolace s grozdjicama (biskupski kruh mi je pao napamet), malo na smokve... I tako ja smoam jednu flejku, lijepo ju uglavim u lulu i kresnem.
Prvi dojmovi nisu se mnogo razlikovali od Scottish mixturea koji sma kupio prvi od MB. Duhani koji ne proizvode mnogo dima, za razliku od npr. Orientala. Druga stvar - ja dok pusim lulu volim ju povremeno prinijeti nosu i snifnuti tobacco chamber. na taj nacin osjetim neke arome koje ne zapazim u dimu koji izdahnem kroz usta. Kod Orientala je to snazna asocijacija na cokoladu/nugat i nekakve cokoladne kekse/kolace.
Digresija. Da se vratimo na Navy flake.... Nisam siguran da mi se svidja. Ovo prvo iskustvo jmi je proslo tako-tako.. peckalo me na jeziku, gasilo se vise nego ostali duhani itd. Tu sam napravio mali eksperiment, naime, poskropio sam ga viskijem i ostavio dan dva da se to malo nasafta.
Danas sam CITAVIM putem na sljeme (to je oko 2 sata) snjofao tu kutijicu koliko je to dobro mirisalo

... No, kad sam dosao u svoju "vikend garazu", zapalio novu DC lulu, blago razocaranje. Pece za jezik, grize, grize i za nos (kad dim ispustim iz usta volim ga usnifnuti na nos), u grlu mi osjecaj kao da imam pijeska... Ne znam, jesma nesto krivo napravio? Mozda se nije osusio, mozda je ovo ili ono....
Hoce mi se to desavati s drugim duvanima, ovim sto sam narucio preko neta i ako ima Boga stizu za koji tjedan?

Ciaos svima