Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Recenzija - Navy flake MacBarren

Lika

• Zagreb, HRVATSKA
    Opečen mi jezik
  • 379
    • Mala radionica interneta d.o.o.
Recenzija - Navy flake MacBarren
« u: 29. Studenoga 2009, 19:55 »
Dakle, nekuvecer sam prvi put pohodio okupljanje lulasa i bilo je fantasticno. Osim sto sam upoznao hrpu sjajnih i zabavnih ljudi, isprobao sam milijun duvana i vidio raznih krasnih lula uzivo.

Dobio sam na poklon takodjer i cetvrtinu kutijice MacBarren Navy flake duhana. Na prvi pogled (ili posmrk) duhan odusevljava. Sladak, "meden", malo na kolace s grozdjicama (biskupski kruh mi je pao napamet), malo na smokve... I tako ja smoam jednu flejku, lijepo ju uglavim u lulu i kresnem.

Prvi dojmovi nisu se mnogo razlikovali od Scottish mixturea koji sma kupio prvi od MB. Duhani koji ne proizvode mnogo dima, za razliku od npr. Orientala. Druga stvar - ja dok pusim lulu volim ju povremeno prinijeti nosu i snifnuti tobacco chamber. na taj nacin osjetim neke arome koje ne zapazim u dimu koji izdahnem kroz usta. Kod Orientala je to snazna asocijacija na cokoladu/nugat i nekakve cokoladne kekse/kolace.

Digresija. Da se vratimo na Navy flake.... Nisam siguran da mi se svidja. Ovo prvo iskustvo jmi je proslo tako-tako.. peckalo me na jeziku, gasilo se vise nego ostali duhani itd. Tu sam napravio mali eksperiment, naime, poskropio sam ga viskijem i ostavio dan dva da se to malo nasafta.

Danas sam CITAVIM putem na sljeme (to je oko 2 sata) snjofao tu kutijicu koliko je to dobro mirisalo  :1: ... No, kad sam dosao u svoju "vikend garazu", zapalio novu DC lulu, blago razocaranje. Pece za jezik, grize, grize i za nos (kad dim ispustim iz usta volim ga usnifnuti na nos), u grlu mi osjecaj kao da imam pijeska... Ne znam, jesma nesto krivo napravio? Mozda se nije osusio, mozda je ovo ili ono....

Hoce mi se to desavati s drugim duvanima, ovim sto sam narucio preko neta i ako ima Boga stizu za koji tjedan?  :61:

Ciaos svima
-
Pratite sva najvaznija zbivanja, drustvene kronike, filozofiju i modu, lijepe zene i duhane na mom blogu http://astrbac.wordpress.com

Beluga

• Beograd
  • *
    Žuti zubi
  • 541
    • Aleksiades Adventure
Odg: Recenzija - Navy flake MacBarren
« Odgovori #1 u: 29. Studenoga 2009, 20:08 »
Nisi trebao ono sa viskijem...  :3: Ostavi ga da se malo prosuÅ¡i, da mu alkohol izaÄ‘e, pa mu daj joÅ¡ jednu Å¡ansu.
Uz to mislim da bi za upušavanje trebao uzeti neki drugi, mirniji duvan.
Ovaj je vrlo ozbiljan, meni jedan od najboljih duvana... :152:
Takođe je istina (po meni) da je bolji ako se puni po `flake metodi`, a ne razmrvljen - i lagaaano sauganje...

Lika

• Zagreb, HRVATSKA
    Opečen mi jezik
  • 379
« Odgovori #2 u: 29. Studenoga 2009, 20:10 »
Hm.... a cuj, probao sam i bez viskija, probao sam i sa.... ne znam, jako me "ugrizo"  :154:

Ostavio sam sad kutijicu otvorenu, da ispari to sve, da s emlao rasusi pa cemo vidjeti sutra ;)
-
Pratite sva najvaznija zbivanja, drustvene kronike, filozofiju i modu, lijepe zene i duhane na mom blogu http://astrbac.wordpress.com

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #3 u: 29. Studenoga 2009, 21:45 »
Moj savjet je da ga zaboraviš za koji mjesec, dva. Meni je navi flake prejak duhan, nikako ga ne možem lagano pušit. Puno bolji za početak ti je original choice.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #4 u: 29. Studenoga 2009, 21:57 »
ako ćemo iskreno....
.... nije ni meni legao "od prve" - bilo mi je potrebno malo više, srećom da sam u startu kupio dvije pikse, jer mi je tek na polovici druge počeo odgovarati. Sada ga imam u redovitoj rotaciji ali ima dana kada mi, jednostavno, "ne leži" i zna proći neko vrijeme dok ga se opet ne zaželim.....

p.s.
ukoliko ti trenutno ne odgovara - nemoj ga forsirat (dimit više puta dnevno), pusti ga malo, pa onda probaj za tjedan dana, pa opet probaj za mjesec dana..... (Cigara me preduhitrio)
ZIG  ZAG

Lika

• Zagreb, HRVATSKA
    Opečen mi jezik
  • 379
« Odgovori #5 u: 29. Studenoga 2009, 23:05 »
Ma decki, ja vam ionako popusim jednu lulu dnevno, krajem dana... AKO i kad stignem.Nekad prodju i dva, tri da ne zapalim  :109:
-

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #6 u: 29. Studenoga 2009, 23:07 »
Pa mislim da tak nekak većina nas... :1:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #7 u: 30. Studenoga 2009, 00:43 »
sve mi se cini da si u pravu... :3:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #8 u: 30. Studenoga 2009, 07:32 »
Meni isto fin duhan, ali puno prejak. Davao sam mu već bezbroj šansi, jednom u deset puta mi legne, ostatak se samo mučim. Tako da ga više ne kupujem, zadnju piksu sam skoro cijelu poklonio
Keep it simple!

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #9 u: 30. Studenoga 2009, 08:03 »
Ja bih ti isto preporučio kao "početniku" da malo ostaviÅ¡ taj duhan sa strane! To je, kao Å¡to je Beluga rekao "ozbiljan duhan". Ja sam ga isto u par navrata "pokuÅ¡avao" puÅ¡iti, i jednostavno mi nije "sjeo"! Ali, nisam forsirao, ne paÅ¡e mi i zdravo.  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #10 u: 30. Studenoga 2009, 08:22 »
Ja sam ga pušio recimo 10 ak puta dosad, prva 2-3 su bila katastrofalna, no s vremenom sam se prisilio i zadnjih par puta sam čak i uživao u duhanu :1:
Ne znam, nije to loš duhan, ali ima puno, puno boljih duhana na tržištu, tako da mislim da ga neću uskoro kupiti :1:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #11 u: 30. Studenoga 2009, 16:23 »
Fin i jak duhan. Definitivno nije za svaki dan i nije za pocetnika.

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #12 u: 01. Prosinca 2009, 01:04 »
Meni je duhan super sjeo a takoÄ‘er mi je sve to novo. Možda staviti filter?  :38:
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #13 u: 01. Prosinca 2009, 07:19 »
Ne znam iskreno koliko bi filter tu pomogao... možda malo, ali sumnjam.
Keep it simple!

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #14 u: 01. Prosinca 2009, 09:49 »
Ma kakav filter... To je kao seks s kondomom ili lizanje sladoleda prek stakla ili ćevapi bez luka itd. :1:
TAKE ONE FOR THE TEAM!