Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

torbice za lule i pribor

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: torbice za lule i pribor
« Odgovori #30 u: 30. Studenoga 2012, 09:30 »
Doduše, žao mi je da nema nijedne fotke kako to sve skupa izgleda kad je 5 lula unutra umotano
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #31 u: 30. Studenoga 2012, 09:50 »
Mislim da baš i nije nekaj praktično, ovak prazno izgleda ok, zamisli u birtiji kad rasprostreš torbicu po cijelom stolu :68: :68: :68: neko bi pomislio da imaš kirurške instrumente nutra :90:

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #32 u: 30. Studenoga 2012, 13:36 »
Torbica je prekrasna! Ali je zato cijena paprenaaaaa.....  :1:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #33 u: 30. Studenoga 2012, 13:41 »
Torbice  izgledaju cool ali:

Doduše, žao mi je da nema nijedne fotke kako to sve skupa izgleda kad je 5 lula unutra umotano

..živo me interesira kako to sve izgleda kada je maksimalno napunjenjo i zarolano, ako je još k tome i praktično za nositi okolo ,to je onda super proizvod!! Generalno mi se jako sviđa!
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #34 u: 30. Studenoga 2012, 13:46 »
Uh! tek sad vidio cijenu...kaj je prevec, je prevec... :38:

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #35 u: 30. Studenoga 2012, 15:01 »
Za tu cijenu raÄ‘e bi kupio dobru lulu. Inače torbice su ljepog izgleda, ali kao Å¡to kaže Roman upitna uporaba.  :61:
Sporost je vrlina.

Dawor

Žuti zubi
  • 532
« Odgovori #36 u: 30. Studenoga 2012, 17:13 »
Jako mi se sviđaju te torbice, ali za tu cijenu kupiš oko
5-6 kvadratnih metara kože (doslovno) i umotaš cijeli kauč
a ne 5 lula.  :14:

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #37 u: 30. Studenoga 2012, 20:54 »
Živa istina, i još ti ostane za dobru lulu :61:

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #38 u: 01. Prosinca 2012, 16:39 »
:68:  :68:  :68:
Sporost je vrlina.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #39 u: 03. Prosinca 2012, 19:08 »
Zgodna ali fali mi mjesto za upaljac, sibice, cistace, duhan....
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

King

• Crikvenica
  • **
    Peče me jezik
  • 158
« Odgovori #40 u: 31. Prosinca 2012, 09:24 »
Što se tiče torbica konkretno za lule nažalost mi se ništa previše nije svidjelo, a ono što bi eventualno dolazilo u obzir je uistinu preskupo.
Prije par dana tražeći nekakvu tehniku sam naletio na torbice za kamere i foto aparate i padne mi na pamet da bi u tom smjeru mogao potražiti nešto što bi bilo zgodno da se prilagodi lulama na način da u torbicu stanu berem 2-3 lule, 2-3 limenke duhana te čistači, tamperi, upaljači i onaj poznati stalak na rasklapanje (zgodna stvar kad ste u kafiću i želite odložiti lulu na neko vrijeme).
I tako naletim na donju torbicu:

Rade se u tri veličine - nazovio ih uvjetno S, M i L.
Najmanja je premalena, a razmišljao sam između M i L te uzeo M. Doma sam skinuo ovaj remen koji služi za nošenje preko ramena, jer mi je nepotreban.
U torbicu komotno stanu dvije limenke Petersona, dvije lule, stalak, upaljači, tamperi i čistači te ostane još nešto mjesta.
Prednost ove torbice je u tome što lule u nju mogu staviti u njihovim futrolicama tako da se ne mogu oštetiti. Kao što je vidljivo na slici torbica ima tri pretinca s vanjske strane (dva sa strane i jedan naprijed) u koje se mogu pospremiti dodaci poput upaljača, tampera...., a sama veličina torbice je takva da to sve skupa u ruci izgleda skladno tj. nije preveliko i može služiti za samo jedan odlazak na kavu i pušenje lule kao i za odlazak na druženje gdje ipak svatko od nas vuče hrpu toga sa sobom.
Cijena 180,00 kn (Emmezeta).
Eto, toliko od mene pa možda netko dobije ideju razmišljanja u drugom smjeru osim samo klasičnih torbica za lulu.
« Zadnja izmjena: 31. Prosinca 2012, 09:28 od King »

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #41 u: 31. Prosinca 2012, 09:31 »
Meni osobno je bitno da je torbica što manja max 3-4 lule i nešto duhana po vakumskim vrećcama tako da je mogu svakodnevno nositi. Kod ovih "torbi" je poanta nošenja kolekcije i hrpe duhana što mi nije neko riješenje za svaki dan. Možda za putovanja, ali ovako ne. U svakom slučaju svako ima neka svoja viđenja pa ako ti e sviđa riješi si to tako.
A te torbice možda jesu malo skuplje ali ja jednu imam već 20tak godina i još je ko nova a nosim je stalno, to si kupiš jednom i miran si. Ovako ćeš stalno nešto novo trebat i na kraju ćeš potrošiti istu količinu novaca kao i za pravu torbicu.
To ti je moje mišljenje :61:

tompaj

« Odgovori #42 u: 31. Prosinca 2012, 10:08 »
Ja isto koristim torbicu od fotoaparata za lule. Moja je manja i služi odli?no. Koštala je negdje oko 15 US$. Ima pregrade koje si sam postaviš kak ti odgovaraju i poljepiš na ?i?ak. Držim u njoj tri lule, pribor, duhan, mali noži? i upalja? i to sve na dohvatu i ugodno složeno.
I to je to  :61:
« Zadnja izmjena: 31. Prosinca 2012, 18:53 od tompaj »

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #43 u: 31. Prosinca 2012, 18:38 »
Meni se čini kao odlična ideja za lulaÅ¡e koji žele viÅ¡e toga strpat u torbu. Ja osobno imam Torbicu za 2 lule plus tamperi, čistači i duhan. Za viÅ¡e imam alu kofere u kojem se drži foto oprema.  :61:
Sporost je vrlina.

pipeclubsi

• Slovenija
    Opečen mi jezik
  • 372
« Odgovori #44 u: 06. Siječnja 2013, 13:23 »
Ja sa sobom u šetnju, u džepu ili u svojoj torbici preko ramena (popularno nazvanoj "pederuši"), nosim onu crnu malu kinesku torbicu (istu kao kod No.1) i duhan u original vrećici, ali limenke su prevelike.
Inače kupio sam veću torbicu u Eurospinu (talijanski diskont dućan), koja je u stvari toaletna torbica. Svijetle je smeđe boje i izgleda "skuplja" ali naravno nije koža a koštala je samo 2,99 eur (23kn). Za putovanje je odlična, jer stane u nju svašta. Imam i neke školske pernice koje odlično služe.
Mislim, da je ideja sa kamera-torbicama odlična jer su preko ramena ugodne za nosit i velike su, te se mogu i dobro organizirati sa pretincima. Jedino mi je problem kad bih stavio takvu torbu, pa još jednu za pravu kameru, pa još moju pederušu, izgledao bih gore od japanskih turista. Tada, za duže šetnje i izlete, uzimam ranac i ubacim sve unutra.
Original kožne torbice su skupe i preskupe, tako da mi to nije interesantno ali jeste da su lijepe i praktične.
Znači snalazimo se...a interesantno je napraviti svoju stvar od kože ili platna, po svojoj mjeri i dizajnu. Do sad sam tako pravio novčanike i etuije za mobilne telefone, torbice za nožiće i jednu za dvogled.
~~~ Aleš iz Maribora ~~~