Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Wishlist

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Wishlist
« u: 17. Siječnja 2010, 18:20 »
Evo malo surfam po recenzijama duhana pa pomislih da si sastavim neku listu želja.

Evo za početak:

1. Renier: Long Golden Flake http://www.tobaccoreviews.com/blend_detail.cfm?ALPHA=L&TID=1692

2. Solani: Aged Burley Flake http://www.tobaccoreviews.com/blend_detail.cfm?ALPHA=A&TID=2792

3. Erinmore: Erinmore Flake http://www.tobaccoreviews.com/blend_detail.cfm?ALPHA=E&TID=1126

Totalno sam u flakeovima, jučer sam isprobao metodu "cube cut" (http://www.youtube.com/watch?v=zpQ9EqPuB2Y&feature=player_embedded) i totalno se oduševio!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
Odg: Wishlist
« Odgovori #1 u: 17. Siječnja 2010, 20:59 »
Ja ću sutra pokušati napraviti svoju wishlistu :1:
Nego, da li si probao air-pocket metodu? Meni je izvrsna, pokušao sam tako napuniti lulu flake duhanom (Dombin savjet) i stvarno je super!
TAKE ONE FOR THE TEAM!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #2 u: 18. Siječnja 2010, 07:15 »
Jesam, probao sam i airp-pocket metodu, no ova mi je joÅ¡ bolja.  :1:

Jedino što kod cube cut metode imaš puno više pripreme.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #3 u: 18. Siječnja 2010, 08:28 »
Pušio sam cube cut (frend je kod Dreiera kupio neki duhan koji je bio tako rezan) i ne sviđa mi se što mi duhan bježi po žarnici kako njemu paše :1: Volim da mi je duhan "kompaktan" :1:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #4 u: 18. Siječnja 2010, 08:44 »
Da, baš zanimljivo.

Ja sam stekao dojam da se prilikom paljenja gornji sloj duhana malo raširio i na taj način "zarobio" ostatak duhana.
Kao da se je stvorila neka membrana.

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #5 u: 18. Siječnja 2010, 08:47 »
U svakom slučaju prilično zanimljiva metoda :1: A i te sitne kockice mi izvrsno izgledaju, baš bih danas mogao narezati malo S. G. Chocolate Flake-a :1:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #6 u: 18. Siječnja 2010, 09:45 »
Evo jedan od razloga zašto sam se zapalio da naručim Renier Long Golden Flake.

Pogledajte kako to dobro izgleda! Njami!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=BVtmPoUxn7s

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #7 u: 18. Siječnja 2010, 18:25 »
interesantno
 :61:

MOVESHAKER

• Zabreg
    Žuti zubi
  • 674
  • C10H14N2
« Odgovori #8 u: 18. Siječnja 2010, 19:59 »
Totalno sam u flakeovima, jučer sam isprobao metodu "cube cut" (http://www.youtube.com/watch?v=zpQ9EqPuB2Y&feature=player_embedded) i totalno se oduševio!

Koliko me sjećanje služi Charlie je jednom spomenuo ovu metodu, ali nitko nije (barem javno) bio zaintresiran isprobati ovu metodu, a upravo sam i naišao Balkanboyev post:
Jeste li culi za ovu tehniku punjenja?

http://www.smokersforums.co.uk/showpost.php?s=db2c5b9c9855d4eb5f3420ed0e53790a&p=1122602&postcount=14

Ja sam je koristio samo na VA flejkove, ali razlika izmedju "ugurati cep" i ovoga je kao od zemlje do neba. Kod standardnih tehnika mrvljenja ili savijanja flejka se gubi nekih 60% arome. Nisam bas siguran dali ce da funkcionise sa Burley-em kao sto je MB Navy Flake, ali vrijedi probati.

Uglavnom tehnika se sastoji u tome da se flejk ne razmrvljuje, nego da se ostrim nozem ili skarama nasece na sitne komadice u obliku kocke. (sto manje, to bolje) Mora se paziti da se flejk ne raspadne, i da malene kockice ostanu u nabijenom stanju kako je bilo u samom flejku. Onda se polako sipa u lulu, ne upotrebljava se pritisak uopste, samo se lagano tapsa lula sa vanjske strane da se male kockice bolje rasporede unutra. Onda se pali prvi put, ali se nakon toga ne koristi tamper, nego se opet nanosi vatra kako bi se duvan konacno razgorio. Tamper se i dalje ne koristi, sve dok se lula ne ugasi, tek tada se najlaganije poravna pepeo, kako bi mogao duhan da se upali. Moramo odoliti refleksu koji sam gotovo mehanicki mice ruku sa tamperom ka luli.  To se desava negdje oko prve trecine. Najlaganiji tamper, onda upaljac ili sibica, i tako pusimo sve do kraja. Lula nam nikako ne zagrijava, pusi se duplo duze, (moze trajati oko dva sata) dim je suh i hladan, i pun arome. Nema nikakvoga mulja, nikakve vlage. Na dnu ostaje samo suhi bijeli pepeo.
Vrijedi probati i sa ovim duhanom. Ja ga nemam kod sebe, inace bih odma probao.  Nisam doduse probao sa latakijom, (recimo Penzance) ali kod VA je nesto fantasticno.

Prije nekog vremena sam razrezao jedan flake Navya i bolje mi gori nego dvostruki preklop (flake na pola pa opet na pola).

.... U svakom slučaju vrijedi riskirati jedan flake i isprobati metodu kao i ponaÅ¡anje samog duhana  u luli ....
ZIG  ZAG

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #9 u: 18. Siječnja 2010, 20:55 »
Isprobao sam nekoliko puta ovu metodu sa Navy flake-om i mogu reći da mi je bolje gorelo i da sam osetio više arome, no kod standardnog duplog preklopa.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #10 u: 27. Siječnja 2010, 14:38 »
Nisam baš preveliku fan flakeova, ali bih volio probati i ovu metodu sa rezanjem i air pocket metodu.
Kudre, ja ti to nisam predložio, ja sam za tu metodu isto taj dan prvi puta čuo. Ja mislim da je to Kruno spominjao, tu metodu.
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #11 u: 27. Siječnja 2010, 14:39 »
Vjeruj mi, ovo je sasvim drukčiji (meni definitivno bolji) doživljaj flake duhana.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #12 u: 27. Siječnja 2010, 14:45 »
Ali, ako krenem s tom metodom onda moram kupiti ovo

grijeh je duhan škarama rezati da sve leti naokolo :1:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #13 u: 27. Siječnja 2010, 14:48 »
Ja koristim pravu pravcatu britvu.  :125:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #14 u: 27. Siječnja 2010, 14:49 »
auuu kakva perverzija! predobro.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain