Od pića, ja sam bio vjeran pivu. Što jest jest Kubanci stvarno znaju raditi dobro pivo. Najpoznatiji su Cristal i Bucanero. Ja sam se utapljao upravo u Bucaneru. Fino pitko pivo, dosta jako ali mi je baš pasalo. Na +30 nema do dobre 'ladne pive

A kako su i sami veliki pivopije, znaju kako ga servirati, tako da ne samo da ćete dobiti stvarno ledeno pivo, nego će vam i ÄaÅ¡u donijeti iz frižidera. Mrak!!
Drugo Å¡to me oduÅ¡evilo je njihov aperitiv koji piju samo domaći ljudi, a za kojeg stranci baÅ¡ i ne znaju. Zove se Canchanchara i stvarno je odliÄno! Servira se u glinenim ÄaÅ¡icama od cca 1,5dcl a mjeÅ¡a se med, limun, rum i led. Cijelo vrijeme se mijeÅ¡a i pijucka. Med se polako topi radi leda i stvarno je osvježavajuće i pitko. Oprez, zna udariti poÅ¡teno!!

Ova verzija je servirana sa Å¡tapićem od Å¡ećerne trske koju se uz pijuckanje ovog odliÄnog pića može grickati.
Ono Å¡to se najviÅ¡e pije je naravno rum. Uz najpoznatiji kubanski rum, Havana Club, pije se joÅ¡ sedam vrsta rumova, koji se i izvoze. Ostali nisu dobri i zapravo su Äisti alkohol sa sumnjivom aromom. Ako ste u prilici, kupite rum imena Legendario. Definitivno najbolji kubanski rum, njega piju kubanci. Havana Club je samo razvikana, niÅ¡ta drugo. Legendario je takoÄ‘er u prodaji po raznim godiÅ¡tima a najbolji omjer cijene i kvalitete je 7-godiÅ¡nja varijanta. Ono Å¡to ljudi ne znaju da ako na boci piÅ¡e da je rum star 7 godina, to znaÄi da je stari rum (25 i viÅ¡e godina) koji je zadužen za boju i aromu, mijeÅ¡an s rumom starim 7 godina. Zakonska obveza je na boci navesti najmlaÄ‘i rum koji ulazi u mjeÅ¡avinu, a svaki rum je blend jako starog i mladog ruma.
Legendario dolazi u dvije izvedbe, sa crnom i bijelom etiketom. Bijela je rum pomijeÅ¡an s medom, crni je Äisti. Oba su fantastiÄna, okusom jako podsjeća na Martel. Svakako probajte ako ste u prilici.
U dućanima se može kupiti i rum u tetrapaku. Oprez! Piti samo u krajnjoj nuždi!

Cheap shit, kako bi mi rekli na teÄnom hrvatskom.