Ja sam krenuo sa McLintok-ovim Black Cherry duhanom, bilo je to pred 12 godina. Tada mi je to bio odliÄan aromatik, koji mi se kao i većini lulaÅ¡a jako brzo zgadio. Tada sam, igrom sluÄaja, dobio nekih pedesetak razliÄitih duhana meÄ‘u kojima MacBarene, Skandinavike, Borkum Riffove i mnoge druge, tako da sam uvijek imao barem desetak razliÄitih duhana otvorenih. Ubrzo su se OC, Virginija No1 i Plumcake pokazali kao odliÄni duhani te sam njih naskladiÅ¡tio dovoljno da ih se uvijek naÄ‘e.
Od tad sam puÅ¡io stvarno jako puno razliÄitih duhana i moram priznati da mi se ukus nije puno promijenio. Uvijek sam imao faze kad su mi viÅ¡e odgovarali aromatici, a kad viÅ¡e virginije. Latakije nisam puÅ¡io do nedavno, jednom sam pred dosta godina probao latakijski duhan (Dunhillov Nightcap), zgadio mi se i viÅ¡e ih nisam kupovao. Prije godinu dana sam shvatio Å¡to sam propuÅ¡tao te su od tad i latakijski duhani u mojoj rotaciji a Frog Morton se pokazao kao sveti gral lazakijskih duhana.
Isto kao i Grega, Zeleni Sillem koji mi je bio najbolji aromatik koji sma ikad probao, jednostavno viÅ¡e ne mogu zapaliti - grozan mi je!! Kao da je s vremenom razvio sasvim drugaÄiju aromu, kao da ga je netko naÅ¡pricao jeftinim parfemom.
A duhani koji će vjeÄno biti u mojoj rotaciji su Virginija No1, Plumcake, Dark Twist, Frog Morton.. za njih će uvijek biti mjesta!