Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

mješanje duhana ???

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
mješanje duhana ???
« u: 08. Srpnja 2012, 10:51 »
Kažu da duhan uopće nije Å¡tetan po zdravlje u mjeri u kojoj se to želi prikazati. Å tetne su tvari kojima se duhan tretira da bi imao posebnu aromu ili okus. E vjerovatno ste i vi kupili duhan koji vam ne leži a opet Å¡teta ga je bacit ako već nemaÅ¡ kome da ga pokloniÅ¡. Ja sam najprije za probu pomjeÅ¡ao dva dobra duhana sa jednim manje dobrim. Ovaj manje dobar stavio sam u puno manjem omjeru. I sada mi se viÅ¡e sviÄ‘a moja mjeÅ¡avina od bilo čega Å¡to puÅ¡im pojedinačno. Da li mislite da možda to nije dobro sa obzirom da se mjeÅ¡anjem viÅ¡e vrsta duhana dobije i viÅ¡e različite kemije kojom se tretiraju pojedini duhani. Da li radite slične svari ili da li netko od vas zna možda neÅ¡to viÅ¡e o tome?  :14:
Sporost je vrlina.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
Odg: mješanje duhana ???
« Odgovori #1 u: 08. Srpnja 2012, 12:11 »
za razliku od cigareticara lulasi mesaju duvan e i to nije nista cudno. i da, istina je da duvan sam po sebi nije ni ppriblizno toliko stetan koliko se prica. stetne su druge stvari, razne hemije prilikom "proizvodnje" i posebno filteri cigareta, koji se prave od acetatnog vlakna.

dakle, mesaj duvane koliko ti volja. mada bi ti ja savetovao da te koji ti se ne sviidjaju ostavis o strani. mozda ti see nekad budu svidjali, a mozda ce se nekom svidjati pa mu das...

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #2 u: 09. Srpnja 2012, 08:11 »
Ja sam također pobornik mješanja duhana. Ali ja ih miješam samo u 2 slučaja.
1. Ukoliko mi je ostalo jako malo od 2 ili više duhana, onda ih pomiješam
2. Ukoliko mi se ne sviđa duhan-onda ga pomiješam s nekim dobrim duhanom (obično se tu radi o aromaticima...)
I isto sam, kao i ti ustanovio da su mjeÅ¡avine bolje! Pogotovo ako netko ima, mogu jedan recept za VRHUNSKU deliciju otkriti: 1/3 3 Blind mooses-a i 2/3 Da Vincia!!!  :61:
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #3 u: 09. Srpnja 2012, 08:56 »
Ja isto mješam duhane kad mi ostane jako malo (manje nego što ide u jednu lulu), onda takav duhan zamiješam za probu s nečim drugim i u 90% slučajeva ispadne super!

Spori, s obzirom da si ti mješao veću količinu duhana i da ti se svidjelo kako je ispalo, ja bih ti savjetovao da drugi puta izvažeš duhane koje mješaš čisto da imaš neku okvirnu recepturu za sljedeći put, ako ti se opet svidi kako je ispalo. Ko zna, možda tako otkriješ mješanciju kakvu ti nitko drugi ne može ponuditi :1:
Keep it simple!

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #4 u: 09. Srpnja 2012, 16:24 »
Hvala na odgovorima.

MjeÅ¡am tri do četiri vrste duhana. Npr 30% Virginija n°1 od Mac Baren-a, 30% Black & Gold od Robert Mc Konell-a, 30% Skandinavik Vanilla i 10% loÅ¡eg koji mi nikako ne ide. U mom slučaju to je od Borkum Riff-a Burbon Whiskey.
Inače u Rijeci ima na samo dva mjesta gdje mogu kupiti duhana za lulu u vrlo skromnom izboru. Na ostalim mjestima ima samo šrot duhan.
Sporost je vrlina.

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #5 u: 10. Srpnja 2012, 08:56 »
Mješam tri do četiri vrste duhana. Npr 30% Virginija n°1 od Mac Baren-a, 30% Black & Gold od Robert Mc Konell-a, 30% Skandinavik Vanilla i 10% lošeg koji mi nikako ne ide. U mom slučaju to je od Borkum Riff-a Burbon Whiskey.
Inače u Rijeci ima na samo dva mjesta gdje mogu kupiti duhana za lulu u vrlo skromnom izboru. Na ostalim mjestima ima samo šrot duhan.
Užas! Suosjećam s tobom. Po mojem skromnom miÅ¡ljenju i Skandinavik Vanilla je Å¡rot duhan (dimio sam ga par puta). Pa barem ti Zg nije daleko za doći, bez obzira kako je jadna lulaÅ¡ka ponuda i kod nas-naspram vas smo svjetlosnim godinama ispred...  :61:
-Confucius

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #6 u: 10. Srpnja 2012, 09:11 »
A i Goga šalje poštom duhane, koliko se sječam, pa možeš od njih naručiti.
Keep it simple!

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #7 u: 10. Srpnja 2012, 13:01 »
Kum mi plovi pa sam naručio da mi kupi kvalitetnog duhana u Holandiji. Slažem se da Zagreb nije daleko ali ništa dok ne prođu vrućine. Već sam napisao da bih rado došao na druženje ali ne mogu zbog zdravlja dok traju vrućine. :61:
Sporost je vrlina.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #8 u: 11. Srpnja 2012, 03:12 »
Ako si zabrinut što se tiče kemije, onda je sigurno bolje, da ne dimiš aromatika (i da pališ šibicom) . Ako bude kum kaj u Španjolskoj, tamo imaju daleko najjeftinije duhane i vrlo dobar izbor.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #9 u: 11. Srpnja 2012, 07:59 »
Ma i nisam toliko zabrinut jer da jesam ne bih pušio. Nego barba mi je nekad radio u branši vezanoj za duhansku industriju pa mi je rekao za kemiju kojom tretiraju duhan. Sama logika govori da je gore što je više kemije pomješano. Ali meni se sviđaju mješavine a u ostalom od nečega se mora prije ili kasnije otići sa ovog svjeta. Jučer mi je poznanik čiji prijatelj radi u TDR-u rekao da pokupe svu prašinu od rezanja cigara i pošalju u Francusku gdje je ljepe i prešaju. Zatim se vraća natrag u pločama od kojih se ponovno reže kao duhan. Znači da u cigaretama niže klase između ostalih otrova puše ljepilo. Hvala za Španjolsku. Reći ću mu mada mislim da tamo rijetko ode.
Sporost je vrlina.

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #10 u: 11. Srpnja 2012, 11:13 »
Da navodno ima u cigaretama samo 40% duhana a sve drugo je kemija. Na sreću je to kod lulaškog duhana 100 puta bolje. Ali najmanje sigurno u ne-aromatiziranim duhanima.
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #11 u: 11. Srpnja 2012, 11:55 »
...Ali najmanje sigurno u ne-aromatiziranim duhanima.
Valjda misliÅ¡ najviÅ¡e sigurno u nearomatiziranim duhanima? Jer u duhan "s okusom", kakvi su aromatici, ide kemija....  :61: Ali opet mislim da je to zanemarivo u odnosu na cigarete, gdje (dobro si rekao) je samo 40% duhan (zasigurn otpaci od duhanskih listova), a 60% kojekakvi papiri namočeni u nikotinske kupke, i raznorazne smjese, pa rezani na tanke trake, da bi Å¡to viÅ¡e ličile duhanu....
-Confucius

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #12 u: 11. Srpnja 2012, 11:58 »
Slažem se u potpunosti sa tobom. Držim se ja lule ne zbog nikotina ili duhana koliko zbog nirvane u koju padam dok puÅ¡im.  :61:
Sporost je vrlina.

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #13 u: 11. Srpnja 2012, 12:00 »
Slažem se u potpunosti sa tobom. Držim se ja lule ne zbog nikotina ili duhana koliko zbog nirvane u koju padam dok puÅ¡im.  :61:
Samo se ti drži!!! Mene je lula privukla kad sam prije 3 godine prestao puÅ¡iti cigarete, pa sam se opet vratio cigaretama, pa evo sad sam opet preko mjesec dana čist od cigareta!!!   :61:
-Confucius

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #14 u: 11. Srpnja 2012, 23:36 »
ljudi, nije "navodno" vec jeste. nekad sam ja postovao slike tih presovanih plocica, kod nas zvanih folija ili rizla. posto ovde ne mogu da se setim gde je, evo kako izgleda sa tt.

http://www.tobaccotaste.com/index.php?topic=313.0

slike sam licno ja napravio i ovoga djubreta imam jos. cuvam ga u kaseti u skoli da bi mogao da pokazujem ucenicima sta puse. UPOZORENJE:  ovo S M R D I !!! :162: naime, radi se o finoj duvanskoj prasini koja leti svuda po prostoriji, koja se skuplja i salje u specijalne fabrike na lepljenje i presovanje. mislim da se jedna takva fabrika nalazi i u bujanovcu. meni se ogadilo kad su mi rekli da prasinu koju sam skidao sa neonki i koja je padala na pod treba da pocistim i odvojim u posebnu kutiju. na pitanje zasto, dobio sam odgovor koji je otprilike ovo sto sam vec napisao.

dalje, kad se cisti mesalica za "duvan", harman, to smrdi... pa otprilike kao pri ciscenju septicke jame. n astranu sto smo otuda izvlacili i zivotinjske kosti (macke i miseve). filter stapici su tek posebna prica. prave se od acetatnih vlakana, a svako zna da su acetati jedni od najgorih izazivaca raka. itd, itd...

napominjem da sam JA radio u DIN-u (sada pod filip morisom) na odrzavanju i da sve sto pisem o ovome ZNAM IZ LICNOG ISKUSTVA.