Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Moj početnički komplet

tompaj

Moj početnički komplet
« u: 02. Rujna 2012, 18:33 »
Pozdrav

Kao što sam i naveo u temi upoznavanje, apsolutni sam početnik u svijetu lula. Htio bi ovdje navesti moj početnički komplet nabavljen u vojnoj bazi. U stvari, ništa drugo ni nemaju. Kupio sam oba modela koja imaju. Pribor još nemam pa improviziram. Možda negdje naletim na nešto više za pušače lula.

Lule su proizvođača Dr.Grabow (pretpostavljam neka low marka). Jedna je koštala 25 US$, a druga 21 US$.

Ostalo je duhan za lule, uzeo sam nekakav upaljač za paljenje roštilja, vuneni čistači, Dr. Grabow filteri. Za tamper koristim AA bateriju.

Za sada lakano upušivam lule i nadam se kako ih neću progoriti. :61:

Pozdrav i čujemo se.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
Odg: Moj početnički komplet
« Odgovori #1 u: 02. Rujna 2012, 19:19 »
Ovo sa baterijom ti je originalna idea :1:

sova

• **
    Peče me jezik
  • 225
« Odgovori #2 u: 02. Rujna 2012, 21:27 »
ÄŒahura od municije ti je bolja opcija tampera od baterije. :61:

Dinko

• Zagreb
  • *
    Oblak dima
  • 1.108
« Odgovori #3 u: 02. Rujna 2012, 22:57 »
Pa baš od svih stvari za tamper koristiti bateriju je najmanje dobro za zdravlje, može eksplodirati zbog žara i to ravno u lice.
Polonius:
Though this be madness, yet there is method in it.

tompaj

« Odgovori #4 u: 03. Rujna 2012, 09:16 »
Hvala na komentarima, uzeti ću ih u obzir.

Dobra ideja za čahuru od metka. Ali nadam se kako ću naletiti na original alat za lulu.

A baterija valjda neće eksplodirati dok tampam slab žar koji proizvedem  :1:

Inače baš kad smo kod baterija odmah mi pada na pamet mala priča.
Ovo je alkalna baterija i ona nema tendenciju eksplozije, pa čak da ju i bacite u plamen.
Dobro poznate baterije sklone eksploziji su NiMH (Nikal Metal Hibrid) baterije. Od NiMH ćelija se izrađuje i akumulator za Bell 206B III helikoptere. I sad pazite koja je to komplikacija kad ugradiš nešto eksplozivno u helić. Akumulator se nalazi u samom nosu helikoptera, iznad nogu pilota. Zbog eksplozivne naravi NiMH akumulatora u Caution Panel su ugradili čak dvije signalizacije. BATERY TEMPERATURE, & BATTERY HOT. Prva se pali kad temp. pređe 50 stupnjeva i znak je pilotu najkraćim putem doma (mora još i isključiti akumulator). A druga je kada temp. prođe negdje oko 57 stupnjeva. Poslije te temp. nastaje nezaustavljivi kemijski proces i baterija se još više pregrijava (sve do eksplozije). Postupak je što prije sigurno sletiti i napustiti helikopter.

Å to bi se desilo helikopteru pri eksploziji njegovog akumulatora?

Raznio bi mu se nos. Nastale bi ozlijede pilota, ali najgore je Å¡to se centar težiÅ¡ta helikoptera pomiče nazad pri čemu ako se centar težiÅ¡ta pomakne izvan dozvoljenih granica helikopter postaje neupravljiv i samim tim let zavrÅ¡ava katastrofalno  :109: (zato Å¡to je akumulator sa svojom većom masom maksimalno udaljen naprijed stvarajući moment).
I zamislite to sve samo zbog neispravanog akumulatora.

Pozdrav

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #5 u: 03. Rujna 2012, 11:18 »
E sad kad si nam odao tu vojno-baterijsku tajnu, nece moja noga u helikopter, a bas sam nesto razmisljao... :1:

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #6 u: 03. Rujna 2012, 11:53 »
E sad kad si nam odao tu vojno-baterijsku tajnu, nece moja noga u helikopter, a bas sam nesto razmisljao... :1:

da, barem ne u Bell 206B III helić :1:

hvala na ovoj kratkoj poučnoj crtici!
Keep it simple!

tompaj

« Odgovori #7 u: 03. Rujna 2012, 14:04 »
Dobro,
 zaboravio sam napomenuti kako nije zabilježena eksplozija baterije. Ovaj postupak je mjera predostrožnosti, ali mislim kako nije ni jedna do sad i stvarno eksplodirala. Ipak su to ispitani akumulatori, a i redovitim održavanjem i zamjenom u servisnom roku ne dopuÅ¡ta se nepovoljan razvoj dogaÄ‘aja. Ipak letenje helikopterom je jedinstveni osjećaj toliko drukčiji od leta avionom pa ne bih želio nekoga obeshrabriti za letenjem tom čudnovatom spravom.

Evo kako je biti pilot helikoptera: http://www.jollygreen.org/Humor/reasoner.htm

Pozdrav

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #8 u: 03. Rujna 2012, 15:46 »
Ispalo je (barem Å¡to se mene tiče) da si doÅ¡ao kao osvježenje na naÅ¡em forumu. Malo da se preko tebe informiramo i o netipičnim temama za ovaj forum.  :1:
Sporost je vrlina.

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #9 u: 05. Rujna 2012, 15:48 »
Nije los pocetnicki komplet. Sto se tice tampanja, caure su odlicne za to i koriste ih mnogi koji rade tampere kao osnovicu za nabijanje.

senka

• *
    Oblak dima
  • 1.350
« Odgovori #10 u: 06. Rujna 2012, 12:57 »
Ispalo je (barem Å¡to se mene tiče) da si doÅ¡ao kao osvježenje na naÅ¡em forumu. Malo da se preko tebe informiramo i o netipičnim temama za ovaj forum.  :1:

potpisujem
Beyond Ideas Of Right Doing and Wrong Doing There Is A Field, I'll Meet You There - Rumi

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #11 u: 06. Rujna 2012, 18:54 »
dobra fora ovo za bateriju :1: no ja bi ipak uzeo cauru ili jednstavno odeljao parce drveta.

dr grabow lule uopste nisu lose i nemas se cega stideti. samo izbaci iz upotrebe taj upaljac i kupi brate sibice.

sto se tice helikoptera, slazem se da je specifican osecaj. pogotovu kad gazelicom sa oko 200 na sat picis kroz nepokosenu travu :64:

tompaj

« Odgovori #12 u: 06. Rujna 2012, 21:03 »
Vidim kako imate iskustva, a i avatar vam je original  :61: Fora je kad skija hel. lagano dotiče visoku travu. Nažalost Gazelu nisam letio, a to mi je jedan od ljepÅ¡ih helikoptera i stvarno bi ju volio probati letiti.
Je, letiti hel. se može izrazito nisko.
To me odmah podsjetilo na dio obuke iz briÅ¡uček letenja kada smo praktički bili u samom redu vinograda u Ravnim kotarima. Samo kaj smo zaboravili kako je moguće zateći i vinogradara u vinogradu  :14:
Skoro smo ga naboli na donje Å¡kare za rezanje žica na helikopteru Bell 206B. Samo sam na brzinu stigao uočiti kako panično odmahuje rukom. 

Lijep pozdrav

tompaj

« Odgovori #13 u: 07. Rujna 2012, 16:17 »
Volio bih ovdje podijeliti današnje iskustvo pušenja lule.
Nadam se kako sam uspješno završio proces upušivanja lula te sam ju danas ful napunio po uputstvima 1/3, 2/3, 3/3.
Bilo je super i slinio sam kao nikad. :61:
 Imao sam osjećaj kao kad jedem finu hranu.
Možda mi se je lula htjela odužiti jer sam uz pušenje istovremeno s vojnim nožićem rezbario novi tamper od komadića drva pa je bila sretna jer ju više neću tampati s duracel baterijom :1:

Pozdrav

Slika tampera:

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #14 u: 08. Rujna 2012, 09:54 »
E sada se primi posla pa napravi još :108: