Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Zabrana pušenja na terasama

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
Odg: Zabrana pušenja na terasama
« Odgovori #1 u: 25. Listopada 2016, 11:34 »
To nema smisla, u tom slucaju nek zabrane pusenje definitivno...naravno, i prodaju duhana i duhanskih preradjevina.

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #2 u: 25. Listopada 2016, 13:58 »
Mislim da taj zakon ne može proći. U koliko proÄ‘e to će biti joÅ¡ jedan dokaz banana države apsurdnih zakona. A Å¡ta reći na promiÅ¡ljanje muÅ¡kih i ženskih Å¡kola ili razreda.  Pametnome dosta.
Sporost je vrlina.

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
  • Tko puÅ¡i, dobar je u duÅ¡i.
« Odgovori #3 u: 25. Listopada 2016, 14:38 »
Naravno da nema smisla, da je glupo, neobzirno i Å¡tajaznam. No iskustvo uči da baÅ¡ takve stvari prolaze. Po kriteriju besmisla.  :ludsi:
Čitao sam i kako Švedska do 2025. planira posve zabraniti pušenje, po uzoru na - navodno - Novi Zeland.
(Zemlju Hobbitona i najboljeg pipeweed-a u Middle Earth-u.  :39:

Pa vi vidite kamo ovo vodi. Kao Å¡to sam nedavno i rekao: nas se tretira kao bolesnike koji nisu svjesni svog oboljenja pa nam se bez pitanja i suglasnosti odreÄ‘uje dijagnoza. Å to čak ni u medicini nije slučaj, budući da bolesnik bira kakvu dijagnozu želi/ne želi.  :61:

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #4 u: 26. Listopada 2016, 15:00 »
Ne vjerujem da bi ovo moglo proći u obliku u kojem je predloženo. Prije bih rekao da se traži previše kako bi se jedan dio od svega toga progurao. I da nakon što se zakoni postrože budemo sretni, jer eto, moglo je i gore.
Ali čini mi se apsurdnim da u zemlji u kojoj je privreda uništena i u kojoj fantaziramo da ćemo živjeti samo od turizma, netko predlaže da svaki (grado)načelnik može, ne samo terase nego i dijelove grada, proglašavati nepušačkim zonama. :ludsi:

No opet... s našim vlastodršcima se nikad ne zna. Imali smo već i potpunu zabranu pušenja u zatvorenim prostorima i nulanula promila i slične bedastoće koje su kasnije ukinute. :nezna:

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #5 u: 26. Listopada 2016, 22:40 »
Mislim Karlo da imaš pravo. Na koncu nijedan zakon nije Božje slovo.
Time se vjerojatno pokušava i stvoriti iluzija da se eto nešto događa i kod nas, a po uzoru na najrazvijenije.
Mene više muči to što se zapravo događa u Europi. U tim doista razvijenim zemljama koje prve donose te blesave zakone. Tu su ponajprije aktivni pro-life ideolozi kojima je cilj istrijebiti i samu smrt, kao takvu, upravo jer ubija.

The Dude

Opečen mi jezik
  • 307
« Odgovori #6 u: 01. Prosinca 2016, 16:27 »
Uskoro ćemo se morati sakrivati u svojim kućama kao u doba faÅ¡izma, samo se nadam da neće skroz zabranili puÅ¡enje, bar ne dok sam ja živ  :7: :14:

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #7 u: 02. Prosinca 2016, 10:36 »
Hm, da...
Danas se trava uzgaja skrivečki po podrumima, a duhan je (još uvijek) dostupan po kioscima.
Meni se čini da ću pod stare dane morati uzgajati duhan u podrumu, a da će se trava prodavati po svim kioscima.
No dobro, ja barem imam podrum.

Kad već spominjemo fašizam, današnje metode borbe protiv pušenja (antipušačke kampanje, znanstvena istraživanja, trošarine, zabrane pušenja na radnom mjestu i u javnim ustanovama, zabrane reklamiranja duhana, zabrana prodaje mladima i slične mjere) osmislio je 1930-tih Adolf Hitler, bivši teški pušač cigareta.

Jedan članak na tu temu:

HITLER I PRVA KAMPANJA PROTIV PUÅ ENJA

Uvođenje zdravstvenog programa koji bi mogao spasiti živote 20 tisuća žena, sigurno bi bio veliki uspjeh za bilo kojeg političara. Jedan takav političar bio je upravo Adolf Hitler, čovjek – monstrum, koji je naredio masovna ubojstva najmanje 11 milijuna ljudi koji su se smatrali nepoželjnima. To je, kako nam je već odavno poznato, uključivalo Židove, Rome, homoseksualce, komuniste i osobe s invaliditetom.

No pušenje je Hitleru stvarao veliki problem. Budući da je bio opsjednut idejom arijevske “vladajuće rase”, pušenje je smatrao kao prijetnju zdravlju njemačkog naroda.
Često se hvalio kako je prestao pušiti 1919. godine, a pojavljivao se i na letcima protiv pušenja, upozoravajući kako je svaki Nijemac zbog svojih propusta i nedjela kriv za ostatak društva.

U međuvremenu, nacistički znanstvenici bili su potaknuti na istraživanje opasnosti od pušenja. Godine 1939., Franz Muller proizveo je prvu epidemiološku studiju, koja povezuje cigarete s rakom. Do 1943. godine, njemački istraživači uvjerljivo su dokazali da pušenje uzrokuje rak pluća. Nažalost, početkom rata, ovo je istraživanje palo u drugi plan. Desetljeće nakon toga isto su istraživanje proveli američki istraživači.

Sve u svemu, procjenjuje se kako je nacistička kampanja protiv pušenja ipak spasila živote najmanje 20 tisuća žena. S druge strane, slijedi gorka činjenica. Ti isti istraživači i liječnici koji su vodili program protiv pušenja, pokrenuli su program eutanazije koji je ubio najmanje 200 tisuća ljudi.

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #8 u: 02. Prosinca 2016, 17:11 »
Odlično za znati. Hvala na sažetom proÅ¡irenju ove teme!  :lula14:

franc

• Zagreb
  • **
    Peče me jezik
  • 115
« Odgovori #9 u: 02. Prosinca 2016, 23:05 »
Smrt faÅ¡izmu!  :140:
Don't be hasty

leonhardy

• Istra
  • **
    Peče me jezik
  • 143
  • život je lijep, sa lulom joÅ¡ ljepÅ¡i
    • bellarte
« Odgovori #10 u: 29. Svibnja 2017, 17:38 »
Ako nekog zanima..šta ,kako,i zbog čega..o zabrani pušenja..by Krešimir Mišak(ako vas ima koji prate alternativu?..) mozete saznati u najnovijoj kolumni u časopisu Svjetlost svibanj/lipanj 2017...,vrlo interesantan opis zavjere..(...mozda malčice nejasan za one koji tematiku alternative gledaju sa "udaljenosti") :77:

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #11 u: 31. Svibnja 2017, 01:22 »
Osobno ne pratim takvu literaturu, ali bih molio za link, ukoliko netko ima. Budući da i sam promatram taj fenomen na razini EU-a, zanima me i mišljenje tzv. "alternativaca" i "teoretičar zavjera".

leonhardy

• Istra
  • **
    Peče me jezik
  • 143
    • bellarte
« Odgovori #12 u: 01. Lipnja 2017, 06:20 »
Imas samo u tiskanom izdanju SVJETLOSTi..inace ti je ovo link
http://www.nexus-svjetlost.com/
...podosta mozes naci u vezi tematike na mom blogu  a i puno Å¡ire  :82:
http://blog.dnevnik.hr/bellistra :lula14:

Boka

• DE
    Žuti zubi
  • 703
« Odgovori #13 u: 01. Lipnja 2017, 20:49 »
Hvala lijepa. Pogledat ću svakako.

leonhardy

• Istra
  • **
    Peče me jezik
  • 143
    • bellarte
« Odgovori #14 u: 15. Lipnja 2017, 09:00 »
...zanimljivo..nitko ne spominje puÅ¡enje lula u takvim i sl.zabranama...i uglavnom je slika sa prekriženom cigaretom...mi  dakle nismo u toj zabrani :lula14: :77: :facepalm: