Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

CARINA!!!

balkan_boy

• *
    Bijeli zubi
  • 25
Odg: CARINA!!!
« Odgovori #60 u: 07. Studenoga 2013, 12:54 »
Ne znam kako je kod vas, ali meni od Smokingpipesa nikad ne ide na carinu. Od 4nogginsa makar bilo za 10 dolara uvijek ide kroz carinu, a pisu kao sadrzaj paketa nesto sasvim bez veze.

Smokingpipes pisu sve sto je unutra na kutiji, i uvijek stize doma.

Mislim da su carinski zakoni kod nas i u Hrvatsku jedni te isti posto EU, pa ako je tako, narudzbe samo od smokingpipesa, ne ide kroz carinu.

Ne znam zasto je tako, al vidim da je situacija identicna i kod vas.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #61 u: 07. Studenoga 2013, 13:02 »
Meni do sada svi paketi išli kroz carinu, nebitno od koga su poslani. Čim su nanjušili lulu ili duhan debelo su me oderali svaki puta.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #62 u: 07. Studenoga 2013, 15:28 »
Da čudno. Ali iz USA obično carine, ali sad je Euripa bez carine. Jedino sto je duhan skuplji.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #63 u: 28. Studenoga 2013, 14:21 »
Stigle dvije stogramske limenke Christmas Cheera 2013, iz Smokingpipesa, bez carine  :134:

Dakle ide to :1:  :61:
Keep it simple!

rodjo

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.406
  • Briar block maker
« Odgovori #64 u: 30. Studenoga 2013, 11:33 »
Očigledno je malo bolje. Frendu došao blic od 70usd bez naknada na carini;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rip Kirby

• Opatija
    Žuti zubi
  • 676
  • alijas "El Grinta"
« Odgovori #65 u: 30. Studenoga 2013, 12:26 »
Stigle dvije stogramske limenke Christmas Cheera 2013, iz Smokingpipesa, bez carine  :134:

Dakle ide to :1:  :61:

Koliko je poštarina od SP??

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #66 u: 12. Studenoga 2014, 15:58 »
Danas stiglo 5 kutija (wwmarkt.de) S.G. Golden Glow Flake. Skupa sa poštarinom 74.10 eura bez carine. E sad
čekam da mi stigne na isti način Wellauen Sirijska Latakija (isto 5 kutija) izŠvicarske i to je to.
 :61:
Sporost je vrlina.

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #67 u: 12. Studenoga 2014, 17:37 »
Khm...

Hrvatska i Njemačka su u carinskoj uniji, ne postoji carina za pošiljke iz Njemačke.

Hrvatska i Švicarska nisu u carinskoj uniji. S obzirom da se pošiljke iz EU više ne pregledavaju, velika je vjerojatnost da će pošiljka iz Švice zaglaviti na Carini.

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #68 u: 12. Studenoga 2014, 21:56 »
Khm...

Hrvatska i Njema?ka su u carinskoj uniji, ne postoji carina za pošiljke iz Njema?ke.

Hrvatska i Švicarska nisu u carinskoj uniji. S obzirom da se pošiljke iz EU više ne pregledavaju, velika je vjerojatnost da ?e pošiljka iz Švice zaglaviti na Carini.

Ve? su mi stizali paketi iz Švicarske bez carine. Mislim da Eu i Ch imaju neki trgovinski sporazum. Problem je Usa i ostatak svijeta. U ovom slu?aju mislio sam konkretno na novi zakon po kojem se ne bi smjelo uvesti više od 100grama duhana za razliku od prije kad je bilo dozvoljeno 250 grama. Meni se pak ?ini da ipak ne gledaju više tako strogo barem kad se ti?e Eu pošiljaka. Što se mene osobno ti?e, dok ide ide.
Sporost je vrlina.

Rip Kirby

• Opatija
    Žuti zubi
  • 676
  • alijas "El Grinta"
« Odgovori #69 u: 14. Studenoga 2014, 17:35 »
 ÄŒujem da iz Kine možeÅ¡ naručit duhan jeftino, bez poÅ¡tarine, ne pregledavaju poÅ¡iljke, neka kineska Latakija!  :167:
« Zadnja izmjena: 15. Studenoga 2014, 21:51 od Rip Kirby »

mariv.photo

• Matulji
    Opečen mi jezik
  • 389
« Odgovori #70 u: 14. Studenoga 2014, 20:33 »
UÄŒujem da iz Kine možeÅ¡ naručit duhan jeftino, bez poÅ¡tarine, ne pregledavaju poÅ¡iljke, neka kineska Latakija!  :167:

Ovo je već provokacija žešćih razmjera!  :167:

Cigara

• Slovenija
  • *
    Odlikaš
  • 3.060
« Odgovori #71 u: 14. Studenoga 2014, 21:32 »
Što se tiče Švicarske bi paket trebao ić preko carine a što se tiče EU uopšte ne ide na carinu nego direktno do kupaca.
www.markt.de, to je ko neki ebay? Si slučajno naišao na duhan tamo?
It's good sportsmanship to not pick up lost golf balls while they are still rolling.--Mark Twain

Karlo

• Zadar
    Opečen mi jezik
  • 499
« Odgovori #72 u: 15. Studenoga 2014, 00:27 »
U ovom slučaju mislio sam konkretno na novi zakon po kojem se ne bi smjelo uvesti više od 100grama duhana za razliku od prije kad je bilo dozvoljeno 250 grama.
Otkud sad 100 grama? Imaš li neki link na taj novi zakon?

Na web stranicama Carine i dalje piše:
"Ukupno dozvoljena količina trošarinskih proizvoda koje može unijeti pojedina fizička osoba (starija od 17 godina) za svoje osobne potrebe uz plaćanje propisanih davanja su sljedeće količine:
...
1,0 kilogram duhana za pušenje"

Meni se pak čini da ipak ne gledaju više tako strogo barem kad se tiče Eu pošiljaka.
Opet, na web stranicama Carine piše:

"Roba koja ima status robe Zajednice je roba u cijelosti dobivena na carinskom području Zajednice, roba uvezena iz država ili teritorija koji nisu dio carinskog područja Zajednice i puštena u slobodni promet na carinskom području Zajednice, te roba dobivena ili proizvedena u carinskom području Zajednice od prethodno navedenih roba. Takva roba kreće se unutar carinskog područja Europske unije slobodno bez mjera carinskog nadzora, te se prilikom kupnje takve robe putem interneta na istu ne primjenjuju carinski postupci niti se naplaćuju uvozna davanja (carine i porezi)."

Ne da se ne gleda strogo, nego se uopće ne gleda. Nema što Carina raditi sa EU pošiljkama. To i je smisao carinske unije (EU, Turska i neke sitne državice).

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #73 u: 15. Studenoga 2014, 12:38 »
Što se tiče Švicarske bi paket trebao ić preko carine a što se tiče EU uopšte ne ide na carinu nego direktno do kupaca.
www.markt.de, to je ko neki ebay? Si slučajno naišao na duhan tamo?

pipe-chop.net
  Ma ja kažem kćeri da mi naruči sa te i te adrese a ona je naÅ¡la da mi je tu povoljnije. S obzirom da ja nemam vremena da se sam zajeb.... sa takvim sitnicama to prepuÅ¡tam njoj. Uostalom nemam vremena za niÅ¡ta jer sve vrijeme potroÅ¡im na hedonizam poput lule i kave
 :64:
Sporost je vrlina.

spori

• Rijeka
    Oblak dima
  • 1.869
« Odgovori #74 u: 15. Studenoga 2014, 12:41 »
U ovom slučaju mislio sam konkretno na novi zakon po kojem se ne bi smjelo uvesti više od 100grama duhana za razliku od prije kad je bilo dozvoljeno 250 grama.
Otkud sad 100 grama? Imaš li neki link na taj novi zakon?

Na web stranicama Carine i dalje piše:
"Ukupno dozvoljena količina trošarinskih proizvoda koje može unijeti pojedina fizička osoba (starija od 17 godina) za svoje osobne potrebe uz plaćanje propisanih davanja su sljedeće količine:
...
1,0 kilogram duhana za pušenje"

Meni se pak čini da ipak ne gledaju više tako strogo barem kad se tiče Eu pošiljaka.
Opet, na web stranicama Carine piše:

"Roba koja ima status robe Zajednice je roba u cijelosti dobivena na carinskom području Zajednice, roba uvezena iz država ili teritorija koji nisu dio carinskog područja Zajednice i puštena u slobodni promet na carinskom području Zajednice, te roba dobivena ili proizvedena u carinskom području Zajednice od prethodno navedenih roba. Takva roba kreće se unutar carinskog područja Europske unije slobodno bez mjera carinskog nadzora, te se prilikom kupnje takve robe putem interneta na istu ne primjenjuju carinski postupci niti se naplaćuju uvozna davanja (carine i porezi)."

Ne da se ne gleda strogo, nego se uopće ne gleda. Nema što Carina raditi sa EU pošiljkama. To i je smisao carinske unije (EU, Turska i neke sitne državice).

Na jednom druženju nazvao sam prijatelja koji radi sa carinom i dobio takvu obavjest
Sporost je vrlina.