Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Stanislaw BALKAN??

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
Odg: Stanislaw BALKAN??
« Odgovori #15 u: 15. Lipnja 2010, 10:48 »
Meni je bolji od Dunhilla.
A čuj, svatko ima svoj ukus, naravno! PoÅ¡tujem. Onda si ti sretan, poÅ¡to je stanislaw kod  nas dobavljiv (joÅ¡ uvijek)...
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

mate965

• *
    Bijeli zubi
  • 17
« Odgovori #16 u: 16. Lipnja 2010, 17:12 »
Govoris kao da je Dunhill top of the top, pa ako mi je Stanislaw bolji sam sretnik

Kova

• Zagreb
  • *
    Lulaš prve klase
  • 2.903
« Odgovori #17 u: 16. Lipnja 2010, 17:36 »
Govoris kao da je Dunhill top of the top, pa ako mi je Stanislaw bolji sam sretnik
O Bože... Govorim da svatko ima svoj ukus, a MENI OSOBNO su Dunhill daaaaaaaaaaaaaaleko bolji duhani od Stanislawa. Ti imaš svoj ukus , i tebi je očito bolji Stanislaw, i to poštujem! EOD .
« Zadnja izmjena: 16. Lipnja 2010, 17:37 od Kova »
"When anger rises, think of the consequences."
-Confucius

mate965

• *
    Bijeli zubi
  • 17
« Odgovori #18 u: 26. Lipnja 2010, 23:00 »
Izgleda da je i meni Dunhill bolji. Valjda mi zbog promjene dobro dodje Stanislaw. Mada, znao sam mjesati balkan latakiju sa 965 (50:50) i toga sam se dugo drzao. Svakako trebam sto prije do Graza...

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #19 u: 13. Lipnja 2011, 13:26 »
Stigla mi dva paketica iz Spanjolske...Prijatelj nije nasao nista drugo, jer su navodno duhani prilicno poskupjeli,
a zalihe su se ispraznile. Cijena paketica (50 gr) je 3,90 eura. Odvratna je fotka nekog mrtvaca na pakovanju
uz upozorenje da "fumar acorta la vida"...Mislim da cu preko staviti neku naljepnicu,jer se to ne moze gledati.
E jesu li ga pretjerali...

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
« Odgovori #20 u: 13. Lipnja 2011, 13:47 »
Ček, zaista su fotku mrtvog čovjeka stavili na duhan?!?

Prijatelj nije nasao nista drugo, jer su navodno duhani prilicno poskupjeli, a zalihe su se ispraznile.

Španjolska se još nije snašla i oporavila od dva uragana koji su protutnjali tamo, u razmaku manjem od godine dana... prvi se zvao Senka, a drugi Grega...

:68:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #21 u: 13. Lipnja 2011, 13:55 »
@ Branko - jesi li podimio koju lulu ovog duhana?

Baš me zanima kakav će ti biti.
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #22 u: 13. Lipnja 2011, 15:54 »
Pusio sam ga prije dvije,tri godine...i mene zanima kakav ce utisak ostaviti ovaj put...a sto se tice fotke
na pakovanju, ziva istina...u medjuvremenu sam prekrio to s naljepnicama, a ta ideja da se "sokira"
pusaca, ne samo da je diskriminatorska, vec   i degutantna... :38:

imnik

Oblak dima
  • 1.586
« Odgovori #23 u: 13. Lipnja 2011, 20:23 »
Slicice poput pluca uzetih sa obdukcije, mrtvaka i slicnog su bedni pokusaj antireklame. UZAS...  :38: :38: :38:

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #24 u: 13. Lipnja 2011, 21:44 »
ajde kad smo vec krenuli u ofsajd... od nekoliko lekara cuo sam da su ta crna pluca u stvari pluca rudara uglja i ljudi kioji rade u zelezarama. dalje, kako bre to da rafinerije nafte, hemijska postrojenja i zelezare ne zagadjuju i ne truju ljude, samo truje duvanski dim? :162: :162: :162: to se ljudi zove LICEMERJE a ne antireklama :162:

Canaan

Oblak dima
  • 1.164
    • Canaan Pipes
« Odgovori #25 u: 14. Lipnja 2011, 08:54 »
Novi poredak je odavno postao krajinje degutantan i ne zaustavljaju svoje'progresivne'reforme ! :90:

Zlo koje se odavno sprema i namece zemljama od strane Amerike je 'Codex Alimentarius' ,po ovome ce sve prirodno biti zamenjeno genetski modifikovanim u svakom vidu, od hrane za zivotinje do ove nase...

www.healthfreedomusa.org/docs/codex_flyer.pdf

www.healthfreedomusa.org/?page_id=169

http://www.freedomtek.org/tekstovi/codex_alimentarius_zasto_je_on_toliko_opasan_za_ljude.php

http://www.vesti-online.com/Slobodno-Vreme/Zdravlje/17496/Codex--Pakleni-plan-trovanja-Srbije
"keep it simple until it gets complicated"

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #26 u: 14. Lipnja 2011, 13:48 »
znam i za to, i to je vec uslo u srbiju kroz genetski modifikovanu soju, a od prosle godine nije obavezan ni znak za codex alimentarius. naterace me da pod stare dane budem komunista i revolucionar  :63: :162: da ne idemo dalje u politiku...

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #27 u: 20. Lipnja 2011, 13:26 »
Kao sto sam obecao evo par rijeci o mojim dojmovima ovog duhana. Naime pusio sam ga ovaj vikend,
utisci su bili dvojaki, ali neke stvari su ostale iste. Ali idemo redom. Duhan je tipicna "balkan"
mjesavina, cak na momente podsjeca na BS. Sastoji se od virginije, orijentalaca,
10 posto kentuckyja, 40 posto latakije i periqua u tragovima. Ovog zadnjeg se osjeti jako malo
i to mozda u pocetku. Cut je ribbon, boja je tamno smedja, a kad se otvori kesa zapah latakije je
mocan i obecavajuci. Proizvodjac je navodno iz Ceske, ali na ovoj mojoj pise da je proizvedena u
Njemackoj. Nije bilo posebnih problema oko paljenja, vlaznost je idealna, a vec kod prvih
dimova latakija zapocinje sa svojom dominacijom. Virginija i kentucky su u odlicnoj ravnotezi,
za perique je vec receno, da ga gotovo i nema. Izgara ravnomjerno, no ako se ugasi kao da
se stvara "korica" koju prije ponovnog paljenja treba razbiti. Sto se okusa tice on je za ovu
vrst duhana "bazican" bez nekih osobitih pretenzija da bude plemenit ili da iznenadi. Na zalost,
iznenadjenje je bilo druge vrste. Naime, s vremena na vrijeme osjeti se "sapunast" ukus
za koji ne znam odakle dolazi, da li je stvar latakije ili kojeg orijentalca. U subotu ovaj je
dojam bio konstantan, no u nedjelju je bilo malo drugacije, nisam ga imao stalno u ustima.
Sjecam se nekih kesica BS koje su imale isti  nedostatak. Treba vidjeti da li ce on mozda
s vremenom nestati, premda sumnjam. Inace, kad sam vec spomenuo BS, nek ovo bude mali
"tima out", cuo sam dvije verzije zasto se vise ne proizvodi. Koliko su vjerodostojne,
ne znam, a ako netko ima drugih, nek slobodno doda. Naime, po prvoj je "Dunhill"
otkupio licencu, i on se prestao proizvoditi iz razloga,jer "Dunhill" nije vise zanimala
proizvodnja duhana. Prema drugoj, navodno proizvodjac nije vise mogao nabaviti dovoljne
kolicine sirijske latakije, pa je prestao s proizvodnjom, jer ciparska nema isti nivo. Otuda
mozda objasnjenje ovog "sapunastog" ukusa i u BS-u.
Stanislaw BL je duhan srednje jak do jak, ne pece jezik, ali ne ostavlja u ustima onaj
barsunasti osjecaj koji daruje dobra latakija. Sigurno je da miris ne ispunjava ocekivanja,
ali pored svega ovo je odlican duhan za koji bi bio sretan da ga ljeti nadjem u Lovranu.
Kako spada u vrstu duhana koji mi se svidjaju mozda je ocijena devet od deset visoka,ali
iskreno receno izuzetan je odnos kvalitete i cijene. Moze biti da smo se navikli na fine
duhane, pa jedan ovakav direktan i manje "umjetnicki" duhan ne znamo vise cijeniti.

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #28 u: 20. Lipnja 2011, 13:31 »
Tu se slaže velika većina nas koja ga je puÅ¡ila. Ok je to duhan, sasvim puÅ¡ljiv ali fali mu malo profinjenosti. Ja se volim naÅ¡aliti i reći da mi je ovo savrÅ¡eni duhan za odmor s lulom nakon par namjeÅ¡anih mijeÅ¡alica betona na +35.  :1:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #29 u: 20. Lipnja 2011, 17:05 »
sesa, koliko ja znam firmu su otkupili japanci. a dunhill jos radi duvane za lulu (ili da ja mojih par kutija preselim u crni fond za prodaju kroz par desetina godina :64:)