Opustite se uz lulu!
Piperson Smoking Pipe Lounge

Espresso

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
Espresso
« u: 19. Veljače 2010, 11:48 »
Ponukan astrbacovim hobijem otvaram novu temu.

Već dugooooo mi je velika želja imati ovako nešto kod kuće. Možda jednoga dana.

http://cgi.ebay.com/La-Pavoni-Professional-16-Cup-Espresso-Machine-in-Brass_W0QQitemZ400104378128QQcmdZViewItemQQptZSmall_Kitchen_Appliances_US?hash=item5d28144f10

P.S. Aco, napiši nešto malo o espressu ako ti se da!
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

Dotter

• Zagreb/Samobor
  • *
    Direktor svemira
  • 8.441
  • Pipe(smoker/maker)
    • Dotterpipes
Odg: Espresso
« Odgovori #1 u: 19. Veljače 2010, 12:08 »
uuuuu, krasan!! Mogu samo zamisliti kakve delicije iz toga čuda teku :1:
Keep it simple!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #2 u: 19. Veljače 2010, 12:09 »
Da imam ovo čudo kod kuće ne bih ni vodu viÅ¡e pio, samo espresso.  :1:
It took Frog Morton four years to perfect this unique blend which is full and yet mild. It is his proudest achievement.

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #3 u: 19. Veljače 2010, 15:59 »
ja bi "malo drugaciju" tocionicu :64: nikakve kafe ne pijem :36: srecno vam bilo sa otvaranjem kafedzinice :1:

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363
    • Tobacco  Taste - forum ljubitelja lula i duvana
« Odgovori #4 u: 19. Veljače 2010, 18:06 »
Kolko mi je poznato aparat za espreso mora biti jak da bi imao snagu pod pritiskom izbaciti vodu preko kafe da bi to na nešto valjalo, one kućne varijante aparata, koje se nude po megamarketima, su slabe pa kafa ne liči ni na šta. Ali ni to nije sve ako se ne stavi doboljna količina kafe i ne sabije lepo opet kafa izleda ko prljava voda i nije nikakva...
Historia Magistra Vitae Est!

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #5 u: 19. Veljače 2010, 21:13 »
bez rasne konotacije, mi smo to u vojsci zvali znoj od crnca :13:

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363
« Odgovori #6 u: 20. Veljače 2010, 03:50 »
Ili Piroćančeva kafa (bez uvrede ako ovde ima takvih)  :14:

SSEKIR75

• Bela Crkva Banat
    Oblak dima
  • 1.644
« Odgovori #7 u: 20. Veljače 2010, 12:39 »
a ne! pirocanac kuva kafu "na sencu" (c kao curka za americki bozic) veze koncem zrno kafe pa ga stavi tako da ga sunce obasja i da senka (oni kazu senca, nesudjeni sma piroCki zet :13:) padne u dzezvu :64: za "sramno gosje" cak to zrno kafe i potopi u vodu na sekund  :13: :68:

Mateas78

• Beograd
    Opečen mi jezik
  • 363
« Odgovori #8 u: 21. Veljače 2010, 15:06 »
 :68: dobra fora!

No, da bi se to izbeglo samo se lepo sabije kafa u aparat i niko neće  :154: kad dobije espresso

Lika

• Zagreb, HRVATSKA
    Opečen mi jezik
  • 379
    • Mala radionica interneta d.o.o.
« Odgovori #9 u: 15. Ožujka 2010, 11:02 »
Eto, opet kasnim mjesec dana ali bolje ikad nego nikad jel? ;-)

Da, La Pavoni je krasna stvar ali ima nekoliko nedostataka. Prvo, ovakve stvari kostaju oko 1000$ navise. Uzmemo li u obzir da je za dobar espresso potreban i dobar mlinac, od barem 500$ ili jos i vise, suma se penje na 1500 - 2000$. Drugo, tesko je podosta raditi s tim rucnim espresso aparatima.... Daju ogromnu kolicinu kontrole (preinfusion, extraction time, pressure, itd) ali s tim ekspponencijalno raste i prostor za pogresku :-)

Mislim da pravi majstor s ovim moze naraviti VRHUNSKU kavu ali ne znam kakvi su to aparati za pravljenje vise kava? Znam da mu je bojler pod tlakom oko 1bar-a ali ima li tu dosta pare da se naprave 2, 3 espressa i da s ejos mlijeko "zavrti".... trebalo bi probati.

Ja sam vise sklon ovome http://www.home-barista.com/pros-perspective-gs3.html

Istina, spomnje se cijena od nekoiko tisuca baksa, ali sto je to prema osmjehu na djecjem licu  :68:
-
Pratite sva najvaznija zbivanja, drustvene kronike, filozofiju i modu, lijepe zene i duhane na mom blogu http://astrbac.wordpress.com

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #10 u: 15. Travnja 2010, 11:10 »
Čitajući naše i strane review-e, Gaggia Classic ili Gaggia New Baby Dose zvuči kao najbolji i best buy izbor. Cijena je oko 2000 kn. Kaj velite? Navodno da je espresso vrhunski, lijepa kremica gore itd. sve kak treba bit :1:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

McKurilj

• Osijek
    Čuvar državnog pečata
  • 4.247
    • Piperson
« Odgovori #11 u: 15. Travnja 2010, 11:14 »
Nisam stručnjak, ali mislim da s Gaggiom nemoš puno pogriješiti.

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #12 u: 15. Travnja 2010, 12:15 »
Jos bi se dalo dodati da za dobar espresso treba i dobra mjesavina (po mom ukusu najbolji je
trscanski "Illy", ali i najskuplji, a i "Vergnano" nije los). Takodjer,ako se radi s profesionalnim
spravicama, savjetuje se da salica bude topla. Inace nema ozbiljnijeg Talijana koji nema u kuci
"moccu", dakle kucni espresso. Te su spravice neusporedivo jeftinije od ovih gore navedenih,
a daju takodjer izvrstan rezultat. Ono sto ne bih preporucio su ove nove spravice gdje se
moraju kupiti tzv. "cialde", dakle prekonfecionirani ulosci od plastike. To je ono sto za Nestlè
reklamiria G.Clooney. Lijepo je pakovanje, ali je kava uzas. Za izbjegavati, a i iz ekoloskih razloga.

Robi 1 Kenobi

• *
    Oblak dima
  • 1.943
« Odgovori #13 u: 15. Travnja 2010, 12:19 »
Ma Nestle je izvor otrova, svi njihovi proizvodi su čisti užas, što okusom što kvalitetom.
I po meni je kava espresso, bućkuriši poput Nescaffe-a mi uopće nisu interesantni, kao ni razne filter kave itd. Ne volim ni vulgaris tursku, samo espresso :1:
Illy je mrak kava, a kod Goge ima još boljih stvari: http://www.camelot.hr/camelot/index.php/cafe-de-cuba/
Samo je cijena prilično odbojna :1:
TAKE ONE FOR THE TEAM!

sesapipes

Lulaš prve klase
  • 2.315
« Odgovori #14 u: 15. Travnja 2010, 12:28 »
Iskreno, sto zbog navike, sto zbog rituala, ovdje u Italiji pravim tursku kavu od nase Franckove
kupljene u Hr. Dobar je espresso, ali ja kavu nisam navikao "trgnuti". Kad je pripremim Talijanima
oni pak kazu da dok piju tursku kavu imaju osjecaj da piju pijesak. Ali, ima i onih koji smatraju
da je bolja od espressa. E pa sad ti vidi. Sto ljudi sto ukusa... :90: